Gönderen Konu: Van ÇİtÖren HİzmetİÇİ EĞİtİm Tesİslerİ Yenİ Yerİnde Faalİyete 04.06  (Okunma sayısı 342 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildikten sonra onarılan 105 bin metrekarelik açık araziye sahip tesis Van Çitören Hizmetiçi Eğitim Tesisleri olarak faaliyet vermeye başladı.
Van Gölü'nün en manzaralı sahil kıyısında bulunan tesisin 200 yatak kapasiteli, 300 kişilik yemekhanesi, 6 derslik, konferans ve toplantı salonları, oyun alanları, havuz, helikopter pisti, iskele sahili bulunduğu belirtildi. Van Milli Eğitim Müdürü Yahya Yıldız, yeni tesisin Türkiye'de sayılı bir yer olduğunu söyledi. Yıldız, hizmete girdikten sonra bölgenin gözbebeği haline gelen tesisin Van iline önemli katkı sağlayacağına inandığını belirterek, "Buraya gelen eğitimciler gördükleri hizmet içi eğitim kurslarından arta kalan zamanlarda Akdamar Adası, Van Kalesi, Muradiye Şelalesi gibi turistik yerlere düzenlenen turlara katılma şansı yakalıyor" dedi.


Van Çitören Hizmetiçi Eğitim Tesisleri Müdürü Kadir Alpaslan ise yaptığı açıklamada, tesisin hizmete girdiği ilk yılda 4 bin 500 civarında kursiyere ev sahipliği yaptığını söyledi. Bu rakamın artarak devam edeceğini belirten Alpaslan, her hafta tesislerine Türkiye'nin farklı illerinden kursiyerlerin geldiğini dile getirdi.

Çitören köyünde Van Gölü sahilinde bulunan tesisin 1992 yılında Merkez Bankası tarafından yaptırıldığı ve Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne devredildikten sonra uzun yılar atıl durumda bekletildiği belirtildi. Modern bir mimariye sahip olan ve bütün odaları Van Gölü'nü gören tesis Milli Eğitim Bakanlığı'na devredildikten sonra yaklaşık 3.5 milyon YTL harcanarak onarıldıktan sonra hizmete girdi.