Gönderen Konu: Türk anneden Alman'a hukuk dersi 29,11  (Okunma sayısı 377 defa)

Çevrimdışı black_wampir

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.705
  • Puan 501
  • Cinsiyet: Bay
  • Cassio Lincoln
    • MSN Messenger - dehset_genc_18@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • İyi Eğlenceler
    • E-Posta
Türk anneden Alman'a hukuk dersi 29,11
« : 15 Temmuz 2008, 12:19:07 »
Türk anneden Alman'a hukuk dersi 29,11

--------------------------------------------------------------------------------
Almanya'da, oğlu Emre'ye kavuşmak için başlattığı hukuk mücadelesini kazanan Arzum Civantürk, yaklaşık 6 ay Alman bakıcı ailenin himayesinde kalan Emre'nin Hıristiyan yapılmaya çalışıldığını söyledi.

Almanya'nın Stuttgart kentindeki Leinfelden-Echterdingen Kasabası'nda ikamet eden Civantürk'ün (32) oğlu Emre'yi (4) Gençlik Dairesi almıştı. Oğlu bir Alman bakıcı ailesinin yanına yerleştirilen Civantürk, yaşadığı haksızlığa karşı isyan etmiş, sesini basın aracılığıyla tüm Almanya'ya duyurmuştu.

Görevli 2 memurun yanlış ve yalan raporlarıyla oğlundan koparıldığını ileri süren Civantürk, başlattığı hukuki mücadeleyi sonunda kazandı. İlk mahkemeyi kaybeden Civantürk, yetkililerin bu kararla oğlunu alıp götürdüklerini belirterek, "Ne yaptıysam fayda etmemişti. Günlerce kendime gelememiştim. Nihayet bu günler sona erdi" dedi.

Günlerce çocuğunu göremediğini, bu yüzden avukatının itiraz ettiğini ve haftada 2 saat görme izni alabildiğini hatırlatan Civantürk, "Aylar sonra konu yeniden mahkemeye yansıdı. Gençlik Dairesi, mahkemeye yalanlarla dolu bir rapor sundu. Hakim ise bilirkişi raporu istedi. Bilirkişi, oğlumun üzerine titrediğimi ve ona iyi baktığımı şahitlerden öğrendi. Bu da mahkemeye yansıdı. Ben oğlumu aç ve susuz bırakmadım. Kilitleyip diskoteğe de gitmiş değilim. Ona hiç zulmetmedim" diye konuştu.

Emre'nin 6 ayda Türkçe'yi unuttuğunu vurgulayan Civantürk, "Bakıcı aile, onu görmeye gittiğimde sadece Almanca konuşmam gerektiğini söyleyecek kadar yüzsüzdü" dedi. Bakıcı ailenin, oğlunu pazar günleri kiliseye götürdüğünü ve Hıristiyan yapmak istediğini savunan Civantürk, "Oğluma domuz eti yedirmemelerini istemiştim ama bunun aksini yaptılar. Benim psikolojimi bozmak istediler ama ben direndim ve oğluma kavuştum. Benden daha mutlu bir insan olabilir mi?" diye konuştu.

Konuyu gündeme taşıyan Post ve Türkiye Gazetesi'ne teşekkür eden Civantürk, "Benim çektiğimi başka hiçbir anne-baba çekmesin. Emre'ye hem Türkçe'yi hem de Müslümanlık'ı yeniden öğreteceğim. Allah'a şükür bu kabus bitti, Emre artık yanımda. Onsuz bir hayat düşünemiyorum. Benim durumuma düşürülen ailelere Allah sabır versin" ifadelerini kullandı.
Alayına Tarsus !