Gönderen Konu: Trabzon Emnİyet MÜdÜrlÜĞÜ'nce 8 İldekİ EŞ Zamanli Opersynda 30 KİŞİ 04.06  (Okunma sayısı 228 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Trabzon Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şubesi'nce Trabzon, Rize, Artvin, Gümüşhane, Zonguldak, İstanbul, Aydın ve Adana'da eşzamanlı olarak düzenlenen operasyonlarda 80 adet el yapımı tabanca, 90 adet şarjör, bin 839 fişek ve 4 av tüfeği ele geçirildi. Olayla ilgili 30 kişi gözaltına alındı.
Konuyla ilgili Trabzon Valiliği'nden yapılan açıklamada, Trabzon Emniyet Müdürlüğü ile KOM Daire Başkanlığı koordinesinde Doğu Karadeniz Bölgesi'nden diğer bölgelere, el yapımı silahların kaçakçılığını yapan organizasyona yönelik olarak yapılan istihbari çalışmalar neticesinde, 18 Aralık 2007 tarihinde Of Cumhuriyet Başsavcılığı'nın soruşturma izni ile planlı çalışma başlatıldığı hatırlatıldı.


Projeli çalışma kapsamında liderliğini B.A.Ç., M.B ve S.Ö. isimli şahısların yaptığı suç örgütüne yönelik günümüze kadar 21 ara yakalama gerçekleştirildi, değişik illerde farklı tarihlerde toplam 75 adet el yapımı tabanca, 85 adet şarjör, 1 adet av tüfeği ve bin 202 adet değişik çap ve markalarda fişek ele geçirildi. Bu ara yakalamalar sonucunda halen 11 şahısın, tutuklu olarak yargılanmak üzere değişik cezaevlerinde bulunduğu belirtildi.

Çalışmanın devamında Trabzon Emniyet Müdürlüğü'nce 3 Mayıs 2008 tarihinde 7 ilde eş zamanlı olarak operasyonlar yapıldığı kaydedildi. Operasyon kapsamında, Trabzon ili ve ilçelerinde (Of, Sürmene, Maçka) 11, Rize ili ve ilçelerinde (Ardeşen, Pazar, İyidere) 11, Zonguldak'ta 1, Gümüşhane'nin Kelkit ilçesinde 2, Aydın'da 1, Artvin ili ve ilçelerinde (Hopa, Arhavi) 2 ve İstanbul'da 2 şahıs olmak üzere toplam 30 kişinin gözaltına alındı.

Gerçekleştirilen operasyonlarda, tespit edilen 3 imalathanede silah yapımında kullanılan tezgah, matkap, torna, mengene, tabanca kalıpları, tabanca namlusu, tabanca sürgüsü, tabanca yapımında kullanılan demir parçaları, içi oyulmuş ancak işlenmemiş namlu, şarjör, eğe, pense, tornavida, zımpara ve tabanca yapımında kullanılan metal gönye türü malzemelere el konuldu.

Uzun süren planlı takibin neticesinde ilk operasyonda gele geçirilenlerle birlikte toplam 80 adet el yapımı tabanca, 90 adet şarjör, bin 839 adet fişek ve 4 adet av tüfeği yakalandı. Doğu Karadeniz Bölgesi'nde kaçak olarak yapılan el yapımı silahların, ülkenin değişik bölgelerine çay paketleri ve bilgisayar kasası içerisine zulalanarak, otobüs kargoları ve kargo şirketleri vasıtasıyla gönderildiği tespit edildi. Gözaltında bulunan 30 şüphelinin yarın adli makamlara sevk edileceği bildirildi.