Gönderen Konu: Su içti, boğazına sülük kaçtı  (Okunma sayısı 373 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Su içti, boğazına sülük kaçtı
« : 10 Eylül 2007, 08:57:35 »
SİİRT (İHA) - Siirt'te kuyudan su içtiği sırada boğazına bir cismin kaçtığını fark eden ancak bunu pek önemsemeyen genç, bir hafta sonra ses kısıklığı, kan akıntısı ve nefes darlığı şikayetiyle gittiği doktorda, boğazında sülük olduğunu duyunca şaşkına döndü. Bir hafta boyunca boğazında sülükle yaşayan genç, başarılı bir operasyonla yeniden sağlığına kavuştu.

 
Siirt'te yaşanan ilginç olay hem doktorları hem de hastayı şaşkına çevirdi. Merkeze bağlı Meydandere köyünde ikamet eden 22 yaşındaki M.Şirin Çelik isimli genç, köyde kuyudan su içtiği esnada boğazına bir cismin kaçtığını fark etti. Ancak bunu pek önemsemeyen genç, bir hafta sonra ses kısıklığı, nefes darlığı ve öksürük şikayetiyle doktora gitti.
 
Özel Siirt Hastanesi Kulak Burun Boğaz (KBB) bölümünde yapılan muayenede M. Şirin Çelik'in boğazına sülük kaçtığı tespit edildi. Küçük vampir olarak adlandırılan sülüğün boğazına kaçtığını duyan genç, şaşkına döndü. KBB doktoru Op. Dr. Selçuk Özkan tarafından ameliyata alınan Çelik, geçirdiği bir saatlik ameliyatın ardından yeniden sağlığına kavuştu. Gencin boğazından çıkarılan sülük, hastane personelinin ilgi odağı oldu. Bir daha kuyudan su içmeyeceğini söyleyen Çelik, "Köyde bahçedeki kuyudan su içtim. Sonra boğazıma bir cisim girdi, onu fark ettim. Aradan bir hafta geçti. Düğün için Siirt merkeze alışverişe geldim. Öksürünce boğazımdan kan aktı. Tedavi için muayene olmaya gittim. Doktor beni muayene edince şaşırdı. Bana boğazında 'sülük' var dediler. Bende inanamadım. Doktorlar ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını söyledi. Sülüğü görünce şaşırdım" dedi.

Boğazına sülük kaçan genci ameliyat eden Op. Dr. Selçuk Özkan, vakanın nadir ve ilginç olduğunu belirterek, "Hastamız boğazdan kan gelmesi, ses kısıklığı ve nefes darlığı şikayetinden bizlere başvurdu. Hastamızın hikayesinde, bir hafta önce bir kuyudan su içme yoluyla boğazına sülük kaçması söz konusuydu. Muayenede çok belirgin olmamakla beraber bir hareketlilik gördük. Hastamızı genel anestezi altında ameliyata aldık ve sülüğü çıkardık. Bu tıbben çok nadir rastlanılan bir vakadır" diye konuştu.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive