Gönderen Konu: Sİvas'tan Kisa Kisa 04.06  (Okunma sayısı 287 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Sİvas'tan Kisa Kisa 04.06
« : 04 Haziran 2008, 21:19:55 »
PİYANGO ÇIKTI BAHANESİ İLE DOLANDIRILDI Sivas'ta yaşlı bir adam, yanına yaklaşan kişinin 'Oğluna para çıktı' diyerek kendisini dolandırdığını ileri sürdü.
Polis Merkezine giden O.A. (79), Dedebalı mahallesindeki ikametinin önünde beklediği sırada yayına yaklaşan bir kişinin 'Oğlun Ahmet'e piyangodan para çıktı' dediğini söyledi. Kişinin ikramiyeyi alabilmesi için kendisine 205 YTL para ile kimlik fotokopisini vermesi gerektiğini söylediğini belirten O.A., bakkaldan aldığı borç parayı şahısa verdiğini, bu sırada cüzdanında olan 15 YTL'yi de kendi gönlünden verdiğini belirtti.


Bu arada kimlik fotokopisi çektirmek için kişinin yanından ayrıldığını ve döndüğünde kişiyi bulamadığını belirten O.A., dolandırıldığını anladığını belirterek şikayetçi oldu.

Polis olayla ilgili soruşturma başlattı.

SİVAS'TA DOLANDIRICILIK Sivas'ın Yıldızeli İlçesi'nde yurt dışından geldiğini ve kızının para gönderdiğini söyleyerek evine gelen bir kişi tarafından dolandırıldığını söyleyen kadın polise başvurdu.

İlçe emniyet Amirliği'ne giden Ş.A. (75) isimli kadın, ikametinin önünde beklediği sırada bir otomobilin yanaştığını ve içerisinden tanımadığı kişinin inerek, Almanya'da akrabasının olup olmadığını sorduğunda kendisinin kızının orada olduğunu söylediğini belirtti. Ardından kişinin kızının kendisine para gönderdiğini söyleyerek eve girdiklerini, kişinin kızının 350 YTL'lik yabancı para gönderdiğini kendisine vermesi için 50 YTL vermesi gerektiğini belirttiğini kaydeden Ş.A., cüzdanını çıkardığında kişinin elinden aldığı cüzdanı karıştırıp daha sonra içinde para olmadığını söyleyerek evinden ayrıldığını belirtti.

Kişinin evden gitmesinden sonra da cüzdanını kontrol ettiğinde 250 YTL'nin çalındığını fark ettiğini belirten Ş.A. şikayeti oldu.

Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.

SİVAS'TA TRAFİK DENETİMLERİ Sivas'ta, İl Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri tarafından yapılan denetimlerde 15 aracın trafikten men edildiği bildirildi.

Edinilen bilgiye göre, Bölge Trafik ve Şehiriçi Trafik Şubesi ekiplerinin yaptıkları uygulamalarda 634 aracın kontrol edildiği, 100 araca ceza yazıldığı, 15 aracın da trafikten men edildiği belirtildi.

Uygulamalarda kontrol edilen araçların sürücülerinden 100'üne ceza kesilirken, sürücülerin ehliyetlerine toplam 828 ceza puanı yazıldığı kaydedildi.