Gönderen Konu: Sigara içerken görene 50 bin YTL!  (Okunma sayısı 346 defa)

Çevrimdışı De Souza

  • Osc Çizik Üye

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 493
  • Puan 1106
  • Cinsiyet: Bay
  • WWW.OYUNSİTENİZ.COM-KRALI
    • MSN Messenger - sinnan10@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Sigara içerken görene 50 bin YTL!
« : 04 Haziran 2008, 21:31:09 »
Ünlü karikatüristler Hasan Kaçan ve Latif Demirci, şahitleri Sinan Çetin ve manken Sema Şimşek huzurunda sigarayı bıraktıklarını açıkladı. Ama bunu sadece sözle değil, ağır bir cezanın yer aldığı taahhütname imzalayarak yaptılar. Eğer sigara içtikleri görülürse Kaçan, Çetin'e, Demirci de Şimşek'e 50 bin YTL ceza ödeyecek.
Ünlü karikatüristler Hasan Kaçan ve Latif Demirci, önceki gün hem eğlenceli hem de örnek bir davranışa imza attı. Sigaraya Gırgır dergisinde birlikte başlayan eski arkadaşlar, yine birlikte bırakmaya karar verdi. Hem de şahitlerin huzurunda ve yazılı bir taahhütname imzalayarak... Önce sünnet davetiyesi gibi bir duyuru hazırladılar. Davetiyede şunlar yazıyordu: “Karikatüristlerimiz Hasan Kaçan ve Latif Demirci, 28 Mayıs Çarşamba günü saat 13.00’te sigarayı bırakıyor. Şahitleri Sinan Çetin ve Sema Şimşek. Kaçan ve Demirci aileleri bu dumansız günlerde sizleri de aralarında görmekten gurur duyacaktır. Yer: Medikal Estetik Hekim Dr. Emre Çiçek’in Akupunktur Merkezi.”

Çarşamba günü bütün basın ordusu Nişantaşı’ndaki bu merkezdeydi. Kaçan ve Demirci biraz sinirli görünüyordu. Ne de olsa üç gündür sigara içmemişlerdi. Hatta bir gece önce Latif Bey, küçük bir umutla eski ceketlerinin ceplerini araştırmış, ama istediğini bulamayınca Kaçan’ı arayarak, bütün sinirini ondan çıkarmıştı: “Ben 1 Haziran’da bırakacaktım, senin yüzünden erken bıraktım…” diye.

Çünkü Emre Bey, tedaviye başlaması için üç gün içmeden kendisine gelmeleri gerektiğini söylemişti. İki arkadaşın bu kararı almasının nedeni, Latif Demirci’ye doktorunun acilen sigarayı bırakmasını söylemesi olmuş. 30 yıldır sigara içen Demirci’nin yapılan tahliller sonucunda sol ayağındaki damarların tıkalı olduğu ortaya çıkınca ‘birbirimize destek olalım’ deyip, son paketi yırtıp atmışlar. Tüm bunların kamuoyunun önünde yapılmasının nedeni ise, hem örnek olsun hem de vazgeçerlerse geriye dönüşleri zor olsun diye. Bu nedenle ağır bir cezanın olduğu taahhütname hazırlamışlar. Taahhütname basının önünde yüksek sesle okundu ve gönüllerin noteri ilan edilen Sinan Çetin ve Sema Şimşek’in önünde imzalandı: “Ben Hasan Kaçan/Latif Demirci 28 Mayıs 2008 saat 13.00 itibarıyla sigarayı bırakmış bulunuyorum. İş bu tarihten sonra eğer sigara içersem ya da herhangi bir şekilde içerken görülürsem şahidim olan Sinan Çetin’e/Sema Şimşek’e uygun gördüğü bir hayır kurumuna bağışlamak üzere 50 bin YTL, sigara içersem ‘Allah benim cezamı versin cezası’nı ödeyeceğimi taahhüt ediyorum.” dediler. İmzalar atılır atılmaz çekirdek çitlemeye başlayan karikatüristler, Çetin’den, “Çekirdek daha zararlı, sigarayı bırakıp buna mı başladınız?” şeklinde bir güzel azar da işitti. Sonunda karikatüristlerimiz doktor Emre Bey’e teslim oldu, akupunktur iğneleri kulaklarına batırıldı ve kafa kafaya verip objektifimize poz verdiler. Eğer Hasan Kaçan’ı ve Latif Demirci’yi bir yerde sigara içerken görürseniz şahitlerine haber vermeniz yeterli. Bunlar şaka değil ciddi. 50 bin YTL’yi anında ödeyecekler. Sinan Çetin, zaten ‘çok ciddi bir araştırma içinde olacağını ve her bir yana adamlarını salacağını’ duyurdu. Eğer içerlerse hiç kimsenin gözünün yaşına bakmadan parayı alacağına söz verdi. Bu paraları kimse cebine indirmeyecek. Sema Şimşek, Lösemili Çocuklar Vakfı’na verecek. Sinan Çetin ise, nereye bağışlayacağını şöyle anlatıyor: “Bir firma Rize’den İstanbul’a kadar, mavi bisiklet turnuvası düzenliyor. Rize’den İstanbul’a kadar bütün şehirlerdeki vatandaşlar o koşuya katılırsa Karadeniz’deki tüm illerde kansere karşı erken tanı merkezleri kurulacak. Parayı onlara bağışlayacağım.”




Kaçan ve Demirci, tüm basının önünde artık sigara içmeyeceklerine dair taahhütname imzaladı, sonra da şahitlerle çekirdek çitlemeye başladılar.


Hasan Kaçan:
Eskiden sigara çok özenilecek bir şeydi
“Sigaraya çocuk denecek yaşlarda, Gırgır dergisinde Latif’le birlikte başladık. Ağabeylerimiz içerken biz de özenmişiz. Latif’in dediğine göre -ben hatırlamıyorum- paramız yetmiyormuş, ortak paket alıyormuşuz. İlk paketi birlikte almışız. Şimdi beraber bırakıyoruz. Daha önce on yıl ara vermiştim, ama sonra yine başladım. Çünkü büyük konuştum, ‘Bu içilir mi ya?’ dedim, içenleri yanımdan kovdum. Yasak başlamadan önce de zaten bırakma gayreti içindeydim. Kendi kendime önce 10’a, sonra 5’e, sonra da 3’e düşürdüm. Sonra bir gün yazı yazıyorum, baktım ki kül tablası başına kadar dolmuş. Üç, iki, bir sonra da sıfır olacak zannediyoruz, ama olmuyor. Biliyorsunuz dumansız hava harekâtı başladı. Sigarayı bırakma aşamasında olduğumuz için bu yasağı destekliyoruz ama sigara içseydik ne olurdu bilmiyorum. Biz de tabii risk grubundayız, yakınlarımın çoğunu sigaradan ve kalp krizinden kaybettim. Ölmekten değil de sürünmekten çekiniyoruz. Yeni nesil çok fazla sigara içmiyor. Kötü örnek olduğum halde benim çocuklarım sigaraya başlamadı. Arkadaşları da içmiyor. Nedeni bence şudur; bizim zamanımızda sigara özenilecek bir şeydi. Ağabeyimiz içiyor, biz de öyle olalım derdik. Şimdi öyle bir rol model yok. Televizyon kahramanları da içmiyor. Bir kısıtlama da olacak. Zaten o da insanı soğutuyor.”


Latif Demirci:
Çay, sigara ve karikatür üçlüydü...
“Karikatüre başladığımda sigaraya da başladım. 30 yıl içtim. Bu yılbaşında bir bırakma denemem oldu. Bir ay içmedim, sonra arkadaşlardan biri puro verdi, tekrar başladım. Artık ciddi bir şekilde sigaradan rahatsız oluyorum. Fiziksel bir rahatsızlık da çıkınca bırakma kararı aldım.”


Sinan Çetin:
15 yıl önce birdenbire bıraktım
“Sigarayı 38 yaşında bıraktım. 55 yaşındayım. Demek ki 15 yılı geçmiş. Vücudum istemedi ve bir anda karar aldım. Yüksek bir irade performansı sergilemiş değilim. Ben hiçbir yasaktan hoşlanmam. İnsanların kendi vücutlarına zarar verme hakkının kendilerine ait olması gerektiğine inanıyorum. Yasak saçma.”


Sema Şimşek:
Babamı sigara yüzünden kaybettim
“Yasaktan çok memnunum. Aslında sokakta da içilmemeli. Önümde yürüyen adamın dumanını solumak beni rahatsız ediyor. Ben sigaraya 18 yaşında başladım, şu anda 32 yaşındayım, iki sene önce bıraktım. Sigaranın acısını çok yakından yaşadım. Babamı 40 yaşındayken sigara yüzünden kaybettim.”








sinnan10@hotmail.com

TURNUVALAR İÇİN EKLEYİN..

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Sigara içerken görene 50 bin YTL!
« Yanıtla #1 : 05 Haziran 2008, 11:04:30 »
paylaşım için saol