Gönderen Konu: Servis aracında böşörtülü avı 10.06  (Okunma sayısı 306 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Servis aracında böşörtülü avı 10.06
« : 10 Haziran 2008, 09:38:02 »
Servis aracında böşörtülü avı 10.06

--------------------------------------------------------------------------------
Anayasa Mahkemesi'nin, üniversitelerde türbanın serbest bırakılmasına ilişkin Anayasa değişikliğini iptal etmesinin ardından, Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'nde türban yasağı uygulanmaya başlandı. Daha önce kampus alanına girebilen türbanlı öğrenciler, bugün sabahtan itibaren içeri alınmadı. Türbanlı öğrenciler, giriş kapısında güvenlik görevlileri tarafından durdurulan minibüs ve otobüslerden indirilirken, bazı öğrenciler sinir krizi geçirdi. Kampus girişine ambulans ve sağlık görevlileri çağrıldı.

KANUN ÇIKINCA RAHATLAMIŞLARDI
Kampus alanı içerisine türbanlarıyla rahatlıkla dolaşabilen öğrenciler, anayasa değişikliğinin TBMM'den geçmesinden sonra dersliklere de rahatlıkla girebilmişti. Anayasa Mahkemesi'nin iptal kararının ardından yine kampus alanı içerisinde herhangi bir değişiklik olmazken, öğrenciler dersliklere alınmadı. Bugün bu uygulamaya da son verildi. YYÜ Rektörlüğü, bu sabahtan itibaren kampus girişinden itibaren türban yasağını uygulamaya başladı.

Fakülte binalarının bulunduğu kampus alanına yaklaşık 700 metre mesafede bulunan kontrol noktasında durdurulan minibüs ve otobüslerden güvenlik görevlileri öğrencileri tek tek indirdi. Kampus alanına girebilmeleri için başlarını açmasını isteyen güvenlik görevlilerine bazı öğrenciler direndi. Başını açmayan öğrenciler, içeri alınmayarak kapı önünde bekletildi. Bazı öğrenciler ise minibüslerin içinde başlarını açarak içeri girdi. Uygulama sırasında kampus alanına ziyarete gelenler de minibüsten inidirilmelerine tepki gösterdi.

GÜVENLİK GÖREVLİLERİNE DİL DÖKTÜLER
Yetkili hiçkimsenin durmadığı giriş kapısında indirilen başörtülü öğrenciler, içeri alınmak için güvenlik görevlilerine uzun süre dil döktü. Ancak içeri alınmayacağını anlayan bazı öğrenciler, sinir krizi geçirdi. Gözyaşları içinde kampus alanına giren öğrencilerden destek isteyen türbanlı bir öğrenci, “Bu nasıl bir uygulama? Sizin anneniz kız kardeşiniz yok mu?” diye bağırdı. Bunun üzerine olay yerine ambulans ve sağlık görevlileri gönderildi.