Gönderen Konu: Şehit ailelerine maaş bağlanacak mı?  (Okunma sayısı 483 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Şehit ailelerine maaş bağlanacak mı?
« : 14 Temmuz 2008, 22:43:17 »
İstanbul Emniyet Müdürlüğü, ABD Başkonsolosluğu önündeki saldırıda şehit polislerle ilgili bazı haberlere ilişkin, “Kanun kapsamında, bir günlük devlet memurluğunda bulunulsa dahi asalet tasdikine bakılmaksızın terör eylemlerine muhatap olarak şehit olan personelin geride kalan aile fertleri tazminat ve aylık bağlanma haklarına sahip olduğunu” bildirdi.

Konuya ilişkin yazılı açıklamada, “11-13 Temmuz 2008 tarihleri arasında bazı televizyon kanalları ile yazılı basın organlarında, 'Canı pahasına ABD Konsolosluğunu savunan polis memuru şehit oldu ama asaleti tasdik olmadığı için devlet onu şehit kabul etmiyor' şeklinde gerçekleri yansıtmayan haberlere yer verildiğinin görüldüğü” kaydedildi.
3713 sayılı Terörle Mücadele Kanunu'nun 21. Maddesi'nin, “Kamu görevlilerinden yurt içinde ve yurt dışında görevlerini ifa ederlerken veya sıfatları kalkmış olsa bile bu görevlerini yapmalarından dolayı terör eylemlerine muhatap olarak yaralanan, sakatlanan, ölen veya öldürülenler hakkında 2330 sayılı Nakdi Tazminat ve Aylık Bağlanması Hakkında Kanun hükümleri uygulanır” hükmüne amir olduğu kaydedilen açıklamada, şöyle denildi:

“(A) bendinde ise 'Şehitlerin dul ve yetimlerine en yüksek devlet memuru aylığı üzerinden 30 yıl hizmet yapmış gibi emekli ikramiyesi ödenir' denildiğinden, şehitlerimizin tüm hakları geride kalan aile fertlerine verilmektedir.
Bu kanun kapsamında, bir günlük devlet memurluğunda bulunulsa dahi asalet tasdikine bakılmaksızın terör eylemlerine muhatap olarak şehit olan personelin geride kalan aile fertleri tazminat ve aylık bağlanma haklarına sahip olmaktadır.
ABD İstanbul Başkonsolosluğu önündeki saldırı sonucu hayatlarını kaybeden meslektaşlarımız yukarıda belirtilen kanun hükümleri çerçevesinde 'şehit' kabul edilmektedir.”


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net