Gönderen Konu: Referandum için oy kullanma işlemi başladı  (Okunma sayısı 306 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Referandum için oy kullanma işlemi başladı
« : 11 Eylül 2007, 10:03:47 »
Cumhurbaşkanını halkın seçmesinin de öngörüldüğü Anayasa değişiklik paketi için yapılacak referandumda gümrük kapılarında oy verme işlemi bugün gece başladı.
 
Gümrüklerdeki oy kullanma işlemi referandumun yapılacağı 21 Ekim Pazar günü saat 17.00'de sona erecek.
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlediği referandum takvimine göre, gümrük kapılarında dün fiilen çalışmaya başlayan sandık kurulları dün geceden itibaren ilk oyları kabul etmeye başladı.
 
Yüksek Seçim Kurulu'nun belirlemelerine göre Kapıkule ve İpsala ile Antalya, İzmir Adnan Menderes, Ankara Esenboğa, İstanbul Atatürk ve Sabiha Gökçen, Kayseri Erkilet ve Adana Şakirpaşa havalimanlarındaki gümrük kapılarında oy kullanılacak. Bu noktalarda tatil günleri de dahil olmak üzere 21 Ekim Pazar günü saat 17.00'ye kadar 24 saat oy kullanılabilecek.
 
Gümrük kapılarında, Türkiye'de seçmen kütüğüne yazılı olmayan, yurt dışında 6 aydan fazla ikamet eden, oy verme günü olan 21 Ekim tarihinde 18 yaşını doldurmuş olan, oy vereceği günde yurda giriş veya çıkış yapan, çifte vatandaş olup da Türkiye Cumhuriyeti pasaportunu ibraz eden Türk vatandaşları oy kullanabilecek. Oy verme isteminde bulunacaklar, pasaportlarını sandık kurulu başkanına göstermeleri gerekecek. Pasaporttan başka bir belgeyle oy kullanma talebi kabul edilmeyecek.
 
Diğer taraftan Yüksek Seçim Kurulu, 21 Ekim 2007 Pazar  günü yapılacak referandum oylamasında oy kullanma saatlerini açıkladı.

YSK'nın kararına göre seçmenler, Adıyaman, Ağrı, Artvin, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Giresun, Gümüşhane, Hakkari, Kars, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Muş, Ordu, Rize, Siirt, Sivas, Trabzon, Tunceli, Şanlıurfa, Van, Bayburt, Batman, Şırnak, Ardahan, Iğdır ve Kilis illerinde 07.00-16.00, diğer illerde 08.00-17.00 saatleri arasında oy kullanacak.
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive