Gönderen Konu: O mahalleden şampiyon çıktı  (Okunma sayısı 367 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
O mahalleden şampiyon çıktı
« : 14 Temmuz 2008, 22:37:41 »
Türkiye, K.Çekmece ŞahinTepe Mahallesi adını geçen hafta ABD Konsolosluğu’na düzenlenen saldırı ile öğrenmişti.

Terör İstanbul’un varoşlarında tekrar yüzünü göstermişti. Bu kez Küçükçekmece’deki o mahalleden OKS Türkiye birincisi çıktı.

İstinye’deki Amerikan Başkonsolosluğu’na saldırı düzenleyen Türk El-Kaideciler’in oturduğu semte bakıldığında polisin karşısına Küçükçekmece Şahin Tepe Mahallesi çıkmıştı. Biri Iğdırlı, ikisi Bitlisli teröristler Şahin Tepe’de oturuyordu.

Ancak bu kez o mahalle bir başarı hikayesiyle, OKS’de Türkiye birincisi olan Ebru Özdemir’le birlikte anıldı. OKS’deki 97 Türkiye birincisi arasında 700. Yıl Osmangazi İlköğretim Okulu öğrencisi Ebru Özdemir de yer alıyordu. Tüm sorulara doğru yanıt vererek Türkiye birincisi olan Ebru Özdemir’in Küçükçekmece’deki evinde yaşanan bayram sevincine biz de ortak olduk. Ebru Türkiye birincisi olduğunu Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik’in açıklamalarından öğrenmiş:

Günde 200 soru çözdüm

“Sınava çok test çözerek hazırlandım. Her gün en az 200 soru çözüyordum. Yani sınava iyi hazırlandım. Sınavda 100 sorunun hepsini de doğru yapmıştım. Sadece bir tek Fen sorusunda zorlandım ama onu da doğru işaretlemişim. Sabah televizyonda Milli Eğitim Bakanı Türkiye birincilerinin ismini açıklarken çok heyecanlandım. Adımı duyunca çok sevindim.” Anne Gülhan Özdemir ise kızının başarısından duyduğu gururu şöyle anlatıyor: “Kızımın adını duyunca nefesim kesildi. Gözlerim doldu. Oğlum Muhammet de ablasının izinde. İnşallah okuyup vatanına faydalı evlatlar olurlar.”

Kars’tan göç etmişler

Demir doğrama işiyle uğraşan baba Erol Özdemir’in ise ağzı kulaklarındaydı. Kızının mimar ya da doktor olmak istediğini söyleyen Baba Özdemir, “Ama ben ekonomi okumasını istiyorum. Malum ülkenin ekonomisi pek parlak değil. Ama son kararı yine kızım verir” dedi. “1986 yılında Kars’tan göç ettik” diyen Erol Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü: “Eşim de ben de ilkokul mezunuyuz. İmkanımız yoktu, okuyamadık. Ama çocuklarımın okuması için her türlü zorluğa göğüs gererim. Kızım 3 yıldır dershaneye gidiyor. Ama orada da burslu okudu. Derslerine düzenli olarak çalıştı. Hep test çözdü. Bizim de göğsümüzü kabarttı. Kolay bir şey mi, ailemizden bir Türkiye birincisi çıktı.”

Dede nasihatı: Kimi örnek alacağınızı bilin

Dede Muhittin Özdemir, baba Erol Özdemir, OKS Türkiye birincisi Ebru, erkek kardeşi Muhammet, büyükanne Nazlı ve anne Gülhan Özdemir VATAN objektifine mutluluk içinde poz verdi. Dede Muhittin Özdemir, “12 torunum var. İlk kez böyle bir gururu yaşıyorum. Ebru, Küçükçekmece’de oturan tüm öğrencilere örnek olacak. Bu tür semtlerde oturan çocuklar da kimleri kendilerine örnek alacaklarını iyi bilsin” diyerek hafta içindeki terör eylemine atıf yaptı.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net