Gönderen Konu: Musluktan lağım kokan su aktı  (Okunma sayısı 429 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Musluktan lağım kokan su aktı
« : 14 Temmuz 2008, 22:32:02 »
İstanbul’un bazı semtlerine önceki akşamdan itibaren ‘kokulu su’ verildi. Vatandaşların şikâyetleri üzerine suyu kesen İSKİ, sudan alınan numunelerin temiz olduğunu açıkladı

Halkalı, Başakşehir, İkitelli, Bağcılar bölgelerinde oturan İstanbulluların musluklarından önceki akşamdan itibaren kokulu su akmaya başladı. Vatandaşlar, şebeke suyunda, lağım ve deniz suyu kokusu olduğunu söyledi.
Koku, bu suyu kullananların üzerine sindi ve uzun süre çıkmadı. İSKİ yetkilileri, sıkıntının uzun zamandır kullanılmayan Sazlıdere Barajı’ndaki sudan kaynaklandığını, kokuya yosunun neden olduğunu, şikâyetler üzerine hattı kestiklerini belirtti.

Pazar sabahı musluklardan akan suyla eve yayılan koku İstanbul’un Avrupa yakasında birçok semtte yaşayan İstanbulluları şaşırttı. Suyla beraber, lağım suyu karışmış deniz kokusunun evlerine yayıldığını söyleyen çok sayıda İstanbullu, İSKİ’ye şikâyet telefonları açtı.

Milliyet’i, İkitelli Mehmet Akif Mahallesi’nden arayan Nuri Şimşek, kokunun cumartesi gecesi saat 23.00 sıralarında başladığını belirterek, “Çok ağır bir koku, lağım suyu karışmış deniz kokusu gibi. Belediyeyi aradım, ‘yosun karışmış’ dediler. Mahallemizde elini yüzünü yıkayan bazı kişilerin gözlerinde kızarıklık oluştu” dedi.

İSKİ’ye göre risk yok

Musluktan gelen ağır kokunun, tenlerine ve saçlarına sindiğini söyleyen vatandaşlar hijyen açısından endişelerini dile getirirken, İSKİ yetkilileri, “Sağlık açısından bir risk yok” açıklamasını yaptı.
İSKİ Basın Sorumlusu Ahmet Öz, yaşanan sıkıntının Sazlıdere Barajı’ndan kaynaklandığını savunarak, “Sazlıdere Barajı’nda su seviyesi iyice düştüğü için 10 gündür oradan su almıyorduk. Terkos hattında enerji kesintisi olunca Sazlıdere’den tekrar arıtma tesisine suyu verdik. Orada beklemiş su, kokuya sebep oldu.
Klorlanmış suyun sağlık açısından bir riski yok. Şikayetlerden sonra hattı kestik. Suyu tahliye etmeye başladık. Su tamamen tahliye olunca koku da kalmayacak” dedi.

Numuneler temiz çıktı

İSKİ tarafından daha sonra yapılan yazılı açıklamada, dün (önceki gün) saat 10.00’da Terkos Pompa İstasyonu’nda enerji kesintisinin meydana geldiği, bu nedenle yedek su kaynağı Sazlıdere’den 1 saat boyunca ilgili bölgelere su verildiği belirtilerek şöyle denildi:
“Ancak Sazlıdere hattında bekleyen suyun kokuya neden olduğu tespit edilmiş ve tesis durdurularak tahliye işlemleri başlatılmıştır. Ancak su verme işlemi nedeniyle aradan geçen zaman zarfında Sazlıdere hattından alınan bir miktar su, şehir depolarına ulaşmıştır. Ekiplerimizce sulardan alınan numunelerin incelemesinde insan sağlığını olumsuz yönde etkileyebilecek hiçbir parametreye rastlanmamıştır. Aynı gün saat 12.15 itibariyle Terkos işletmemize yeniden enerjinin gelmesiyle normal çalışma sistemine dönülmüş, bölgeye Terkos sisteminden su verilmeye başlanmıştır. İstanbullular için su ile ilgili endişe edilecek herhangi bir durum bulunmamaktadır.” (Milliyet)


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net