Gönderen Konu: Meteoroloji uyardı! 06.04  (Okunma sayısı 429 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Meteoroloji uyardı! 06.04
« : 09 Nisan 2010, 11:30:31 »
Meteoroloji uyardı! 06.04

--------------------------------------------------------------------------------
.. ..

ANKARA (ANKA) –Marmara’da yağış bekleniyor. Marmara ve Ege'de 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak.

Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nce yapılan son değerlendirmelere göre, bugün Marmara ile öğle saatlerinden sonra Ülkemizin batı kesimlerinin yeni bir yağışlı havanın etkisine gireceği tahmin ediliyor. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Sarıyer, Kumköy, Beşiktaş ve Şişli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
Hava sıcaklığı Marmara ve Ege'de 6 ila 8 derece azalacak, iç ve doğu kesimlerde 2 ila 4 derece artacak. Rüzgar genellikle güney ve güneybatı, Marmara ile Karadeniz kıyılarında kuzey yönlerden hafif arasıra orta kuvvette esecek.
Üç büyük ilde ise hava durumu şöyle tahmin ediliyor:
İSTANBUL: Çok bulutlu, aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Anadolu Yakası ile Sarıyer, Kumköy, Beşiktaş ve Şişli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor. (17)
ANKARA: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (20)
İZMİR: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı. (18)
-KUVVETLİ YAĞIŞ UYARISI-
Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, Zonguldak, Bolu, Düzce, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Sarıyer, Kumköy, Beşiktaş ve Şişli çevrelerinde kuvvetli olması beklendiğinden yaşanabilecek olumsuz şartlara karşı ilgililerin ve vatandaşların tedbirli ve dikkatli olmaları gerekiyor.
-BÖLGELERDE HAVA DURUMU-
Yapılan değerlendirmelere göre, bölgelerde bugün hava durumu şöyle olacak:
MARMARA: Çok bulutlu, bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; akşam saatlerinden itibaren Kocaeli, Sakarya, Yalova, Bursa, Bilecik, İstanbul'un Anadolu Yakası ile Sarıyer, Kumköy, Beşiktaş ve Şişli çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
EGE: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
AKDENİZ: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı ve çok bulutlu, öğleden sonra ve akşam saatlerinde Antalya, Isparta ve Burdur çevreleri aralıklı sağanak yağışlı geçecek.
İÇ ANADOLU: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Ankara, Eskişehir, Çankırı, Kırıkkale ve Yozgat çevreleri aralıklı sağanak ve gökgürültülü sağanak yağışlı geçecek.
BATI KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra bölge geneli aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek. Yağışların; geceden itibaren Zonguldak, Bolu ve Düzce çevrelerinde kuvvetli olması bekleniyor.
ORTA ve DOĞU KARADENİZ: Parçalı zamanla çok bulutlu, akşam saatlerinden sonra Samsun, Ordu, Çorum, Amasya ve Tokat çevreleri aralıklı yağmur ve sağanak yağışlı geçecek.
DOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek.
GÜNEYDOĞU ANADOLU: Az bulutlu ve açık, zamanla bölge geneli parçalı bulutlu geçecek. (ANKA)