Gönderen Konu: lİkÖr Fabrİkasi Arazİsİnİ Tekrar SatiŞa ÇikaracaĞiz" 04.06  (Okunma sayısı 215 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
TOKİ Başkanı Erdoğan Bayraktar, Mecidiyeköy'deki likör fabrikasını tekrar satışa çıkaracaklarını belirterek, "Hasılat paylaşımına çıkacağız. 20 gün içinde tekrar ihaleye çıkacak" dedi.
Daha fazla katılım beklediklerini ifade eden Bayraktar, masrafların eklenmesiyle fiyatın 1-2 milyon YTL daha artmış olacağını söyledi.

8. Gayrimenkul Zirvesinde basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Bayraktar, demir fiyatlarındaki artışın konut fiyatlarını nasıl etkileyeceğine ilişkin bir soru üzerine, ABD'de başlayan tutsat (mortgage) krizinin dünyadaki yansımalarının Türkiye'ye serpintisinin vurduğunu söyledi.


Bayraktar, "Dolayısıyla krizden başka demir fiyatlarının yüzde 100'e varan oranda artması, diğer ana inşaat girdi maliyetlerinde de yine demirden esinlenen ve kendisinden oluşan fiyat artışları Türkiye'deki konut üretimini bundan sonraki süreçte zora soktu" dedi.

Bayraktar, konuta talebin azlığının ve Türkiye'deki konut kredisi faizlerindeki yüksekliğin, konut piyasasındaki duraklamanın yanında, önümüzdeki süreçte konut üretimindeki fiyat artışları sebebiyle ortaya yeni bir çatallanma, ters pozisyon çıktığını, şu anda konut satılmadığını ama bunun yanında yeni oluşacak konutlarda belki yüzde 30'lara yakın fiyat artışları olacağını söyledi.

Erdoğan Bayraktar, şunları kaydetti:

"Demirden gelen aşırı fiyat için kararname bekliyoruz. Devletin bir kurumu olarak hükümetimizi ve bu işle ilgili olan bakanlarımızı zorluyoruz, bunlara problemleri arz ediyoruz. Çok yakında bu yasa çıkacak ve kararname ile müteahhitlere bu farkı vereceğiz. Ama bunun yanında yap satçı müteahhitlerimizi desteklememiz lazım. Demir üreticisi ülkeyiz ve dünyada 11. durumdayız. O kanatta da bir takım iyileştirmeler yapmak için çalışıyoruz."

"TOKİ'nin projelerinde bir aksama olacak mı?" sorusu üzerine Bayraktar, "Tabii göreceli olarak biz de biraz daha dikkatli gitmeye başladık"diye konuştu.