Gönderen Konu: Konya'ya sağlık yatırımı  (Okunma sayısı 419 defa)

Çevrimdışı black_wampir

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.705
  • Puan 501
  • Cinsiyet: Bay
  • Cassio Lincoln
    • MSN Messenger - dehset_genc_18@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • İyi Eğlenceler
    • E-Posta
Konya'ya sağlık yatırımı
« : 15 Temmuz 2008, 17:22:25 »
Konya Veremle Savaş Derneği tarafından Selçuk Üniversitesi Meram Tıp Fakültesi Hastanesi bünyesinde yaptırılan 2100 metrekarelik 50 yatak kapasiteli ‘Mümtaz Koru Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ ek binası düzenlenen törenle hizmete açıldı.

Düzenlenen törende konuşan Meram Tıp Fakültesi Hastanesi Başhekimi Doç. Dr. Alper Yosunkaya, Tıp Fakültelerinin eğitimin yanısıra tedavi hizmetleri görevi de üstlendiğini belirterek, “Bu anlamda 3’üncü basamak hastane konumunda olan tıp fakülteleri hastaneleri başta olmak üzere sağlığa yapılan maddi ve manevi her türlü katkı şüphesiz ki kutsaldır. Hastanemizin yapımında hiçbir fedakarlıktan kaçmayan Konya Veremle Savaş Derneği Başkanı Sayın Erbil Koru’ya bu kutsal vazifeyi en iyi şekilde üstlendiği için sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz.” dedi.

Dekan Prof. Dr. Ahmet Özkağnıcı, insana yapılan en büyük hizmetin sağlık yatırımı olduğunu vurgulayarak, “Konya Veremle Savaş Derneği bu misyonu bugüne kadar en iyi şekilde üstlendi. Devamının diğer sivil toplum kuruluşları tarafından geleceğine de inanıyoruz. Yıllardan bu yana hastanemize maddi ve manevi her türlü desteği veren başta Erbil Koru olmak üzere Veremle Savaş Derneği yönetimine teşekkürü bir borç biliyoruz.” diye konuştu.

KORU, “HAYATIMIN EN MUTLU GÜNLERİNDEN BİRİNİ YAŞIYORUM”
Konya’ya bir sağlık yatırımı daha kazandırmanın huzuru ve mutluluğunu yaşadığını belirten Dernek Başkanı Erbil Koru ise, “Hayatımın en mutlu günlerinden birini yaşıyorum. Daha önce yaptırdığımız ‘Mümtaz Koru Göğüs Hastalıkları Hastanesi’ binası 2000 metrekare büyüklüğünde ve 50 yatak kapasiteliydi. Bugün hizmete açtığımız ek bina ise 2100 metrekare ve 50 yatak kapasiteli. Böylece hastanemiz 100 yatak kapasiteli hale gelmiş oldu. Binanın bodrum katında ise daha çok böbrek hastaları için düşünülen taş kırma ünitesi de yer alıyor. Ayrıca tüm odalarda yatak başlarında oksjien sistemi mevcut. Hasta konforu düşünülerek çağın gerektirdiği teknoloji ile yapılan hastanemizin Konya’ya ve bölgeye hayırlı olmasını temenni ediyorum.” dedi.

KORU’YA TEŞEKKÜR PLAKETİ
Konuşmaların tamamlanmasının ardından Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Şefik Bilir, hayırsever Erbil Koru’ya Selçuk Üniversitesi’ne yaptığı katkılar nedeniyle teşekkür plaketi verdi. Plaket sunumu sonrası 2100 metrekarelik 5 katlı ek hastane binası törenle hizmete açıldı. Açılış kurdelasını Erbil Koru ile Vali Yardımcısı Yusuf Özdemir ve Rektör Yardımcısı Dinçer Bedük birlikte kesti. Protokol üyeleri, daha sonra 50 yataklı hastane binasını gezdi. Açılış sonrası misafirlere hastane bahçesinde ikram yapıldı.
Alayına Tarsus !