Gönderen Konu: Kayserİ Sİgarayi Birakiyor, TÜrkİye'ye Örnek Oluyor 04.06  (Okunma sayısı 225 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Kayseri'de yaklaşık 6 yıldır yayın yapan Kayseri Meydan Gazetesi Türkiye'ye örnek olacak bir kampanya başlattı. "Kayseri Sigarayı Bırakıyor, Kayseri Türkiye'ye Örnek Oluyor" adlı kampanyaya Sivil Toplum Kuruluşları'ndan da büyük bir destek geliyor.
Kayseri Meydan Gazetesi tarafından başlatılan "Kayseri Sigarayı Bırakıyor Kayseri Türkiye'ye Örnek Oluyor" kampanyası Kayseri'de büyük bir yankı buldu. Kampanya özellikle Sivil Toplum Kuruluşlarından önemli bir destek geliyor. Önümüzdeki günlerde kampanya çerçevesinde sigarayı bırakanlara işadamı Nurettin Öztürk tarafından, 2 bin kişiye küçük altın hediye edeceğini belirtti.


Kampanya'ya, Kayseri Meydan Gazetesi Yayın Koordinatörü Mustafa Duran ve Yazı İşleri Müdürü Kürşat Açıkgöz öncülük ediyor. Bu kampanya ile ilgili görüşleri açıklayan Yazı İşleri Müdürü Kürşat Açıkgöz, "Son yıllarda ülkemizde özellikle sigaraya bağlı Akciğer kanseri vakalarından anormal bir artış olduğu herkesçe bilinen bir konu. Türkiye genelinde 20 milyon Kayseri'de ise 300 bin sigara tiryakisinin olduğu tahmin ediliyor. Biz gazete olarak bu konuda önemli bir çalışma başlattık. Bir çok konuda Türkiye gündemine giren Kayseri, bu kampanya ile yine Türkiye'ye örnek olacak. Kayseri'de sigara tiryakilerinin sayısında önemli bir azalma olmasını hedefliyoruz" dedi.

Yayın Koordinatörü Mustafa Duran ise, "Bu kampanyada özellikle çıkış noktamız konunun ekonomik boyutu. Kayseri'de yaklaşık 300 bin tiryakinin olduğu söyleniyor. Kayseri, günde 1.2 trilyon yılda ise 438 trilyonu havaya üflüyor ve resmen kül ediyor. Bu rakam Büyükşehir Belediyesi'nin de 1 yıllık bütçesine denk. Kocasinan ve Melikgazi Belediyelerinin bir yıllık toplam bütçelerinden daha fazla. Kayseri ticaret şehri Kayserili ise ticareti iyi bilen insanlar olarak anılmakta. Kayserili hesabını kitabını çok iyi yapan, parasını çar çur etmeyen bir yapıya sahip. Öncelikle bu ekonomik boyutunu ön plana çıkartmayı hedefliyoruz. Kayserili tiryakilerin bir yılda sigaraya verdiği para ile yılda 5 bin konut yapılabilir. Bu para ile yine yılda 150-200 adet fabrika kurulabilir. Bu fabrikalarda yine her yıl 10 binlerce insan istihdam edilebilir" şeklinde ifade etti.

Duran, sağlıklı bir neslin yetişmesinin ise bu işin en büyük ödülü olacağını kaydetti.

Kayseri Meydan Gazetesi tarafından başlatılan kampanya'ya başta Kayseri Valisi Mevlüt Bilici olmak üzere bir çok resmi ve Sivil Toplum Kuruluşlarından da önemli katkılar geliyor. Kayseri Valisi Mevlüt Bilici, Kayseri açısından son derece önemli bir çalışma olacağını bu nedenle kampanyayı başlatanları kutladığını söyledi. Kayseri'nin hemen her konuda Türkiye'ye örnek faaliyetler içerisinde olduğunu kaydeden Vali Mevlüt Bilici, bu konuda da yine Türkiye'ye insanlık adına önemli bir örnek teşkil edeceğine inandığını kaydetti.