Gönderen Konu: Kapatma davanız ne oldu Mösyö Erdoğan?  (Okunma sayısı 488 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Kapatma davanız ne oldu Mösyö Erdoğan?
« : 14 Temmuz 2008, 22:35:17 »
Paris’te 43 ülkenin katılımıyla yapılan Akdeniz İçin Birlik Zirvesi’ne AKP’nin kapatma davası damga vurdu

Fransa’nın Avrupa Birliği ile Akdeniz’e komşu 43 ülkenin liderlerini bir araya getiren “Akdeniz İçin Birlik” projesi dün gerçekleşti. Başbakan Tayyip Erdoğan ve Fransa Cumhurbaşkanı Nicolas Sarkozy arasında dün Paris’te “Akdeniz İçin Birlik” zirvesi vesilesiyle yapılan ikili görüşme ise iki ülke arasındaki buzları eritmedi ama karşılıklı jestlere sahne oldu. VATAN’ın hem Fransız hem de Türk kaynaklarından aldığı bilgilere göre görüşmede 3 başlık öne çıktı.

Türkiye’nin AB süreci

Sarkozy “Akdeniz İçin Birlik” oluşumuna kuşku ile yaklaşan Erdoğan’a “Bu ayrı, Türkiye’nin AB üyeliği ayrı” taahhüdünü verdi. Avrupa Birliği’nin dönem başkanı olarak Türkiye’nin AB sürecini engellemeyeceğini ve müzakerelerin doğal seyrinde yürüyeceğini söyledi. Bu dönemde üzerinde teknik hazırlıkları tamamlanmış olan başlıkların bir an önce açılacağı taahhüdünde bulundu. Sarkozy ayrıca daveti son dakikada kabul eden Erdoğan’a teşekkür ederek, Türkiye’nin Akdeniz’in birliğinde önemli rol oynamasını istedi.

Detaya girmek istemedi

Şu ana kadar AK Parti’nin kapatılmasına ilişkin süreç konusunda sessiz kalmayı yeğleyen Sarkozy, ilk defa “kararın hukuk kurallarına uygunluğu” beklentisini telaffuz etti. Kapatılma davası da, Sarkozy’nin bu konudaki gelişmeleri sorması ile açıldı. Erdoğan, bu konuda detaya girmek istemedi. “Biz Anayasa Mahkemesi’nin kararına güveniyoruz. Ana belirsiz bir sürecin Türk ekonomisine zarar vermemesi için kararın bir an önce alınmasını istiyoruz” ifadesini kullandı. Sarkozy ise buna, “Mahkeme kararının hukuk devleti ve çoğulcu demokrasinin ilkelerine uygun olmasını ümit ediyoruz” cevabını verdi.

Türkiye’ye davet etti

Erdoğan, “Basın aracılığıyla görüşmeyelim” diyerek Sarkozy’yi Türkiye’ye davet etti. Ancak iki lider arasındaki görüşmede davet konusunda herhangi bir tarih konuşulmadı. Sarkozy Erdoğan’a daha sonra yanıt verebileceğini söyledi.

BORSALINO MODASI

Zirvede Erdoğan da Sarkozy de dikine çizgili takım giymeyi tercih etmişti. İki liderin takım elbiseleriyle yan yana verdikleri pozlar ünlü gangster filmi Borsalino’yu akla getirdi. Başrollerini Fransa’nın en ünlü iki aktörü Jean Paul Belmondo ile Alain Delon’un paylaştığı unutulmaz filmdeki kostümler tüm dünyada moda rüzgarı yaratmıştı.

*****


Başbakan Tayyip Erdoğan, Paris Grand Plais’teki Akdeniz zirvesinde Katar Emiri Şeyh Hamid bin Khalifa el Thani ile görüştü.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net