Gönderen Konu: Kan düşmanı kavgası  (Okunma sayısı 384 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Kan düşmanı kavgası
« : 23 Haziran 2008, 13:06:38 »
Disneyland benzeri eğlence parkının 10 milyon Euro’luk ihalesi AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey ile AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu’nun arasını açtı.

Yerel bir gazete "5 bin YTL sermayeli bir firma nasıl olur bu ihaleyi alır" diye konuyu gündeme getirince İl Başkanı Eruslu "Biz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz diye dört dönmüş adamlarız. Bunu hangi şerefsiz yapıyorsa o benim kan düşmanımdır" dedi.

GAZİANTEP Büyükşehir Belediye Başkanı AKP’li Asım Güzelbey ile AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, kente yapılacak Disneyland benzeri eğlence parkının ihalesi yüzünden ’kan düşmanım’ polemiğine girince, duruma AKP Genel Merkezi el koydu.

Yerel gazete yazdı AKP’de il başkanı ile belediye başkanını karşı karşıya getiren olay, yerel Telgraf Gazetesi’nin Recep Koç Parkı’nda yapılacak Disneyland benzeri eğlence parkının 23 Nisan’da ihalesini 10 milyon 250 bin Euro’ya (19 milyon 500 bin YTL) alan Fransız Loftus firması ve firmanın Gaziantep’teki temsilcisi Yükseliş Eğlence Parkları Sanayi ve Ticaret A.Ş. ile ilgili iddiaları gündeme getirmesiyle patlak verdi. Gazete, 27 Mayıs’ta ’Gaziantep- Nice skandal hattı’ başlıklı haberinde, Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey ile oğlu Güven’in firma sahipleriyle birlikte ayrı ayrı çekilmiş fotoğraflarına yer verdi ve 5 bin YTL sermaye ile kurulan bir şirkete 10 milyon 250 bin Euro’luk ihale verilmesine dikkati çekti
Üzerine gideceğiz Haberle ilgili görüşlerini açıklayan AKP İl Başkanı Ökkeş Eruslu, parti olarak gerekeni yapacaklarını söyledi. Başkan Eruslu, "Biz, tüyü bitmemiş yetimin hakkını yedirmeyeceğiz, devletin malını çalmayacağız çaldırmayacağız diye dört dönmüş adamlarız. Eğer, bu şu anda yapılıyorsa ve bunu kim yapıyorsa, hangi şerefsiz yapıyorsa, onu da söyleyeyim o benim kan düşmanımdır. Her türlü üzerine gideceğiz" dedi.

TV’den yanıtladı Eruslu’nun açıklamaları gazetelerde yer alınca, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey de, iki ayrı yerel televizyonda canlı yayına katılıp eleştirilere yanıt verdi. Güzelbey, Eruslu’ya üstü kapalı verdiği yanıtta, "Bu bizim iç sorunumuzdur, içeride konuşulur. Bazı insanların parti içi sorunları basına taşımasını kınıyorum. Eğer senin ağzından çıkanı kulağın duymaz da her önüne gelene her şeyi söylersen o zaman sorumluluk sahibi bir mevkide oturma hakkına sahip değilsin. Geçenlerde il başkanının benimle ilgili olarak beyanat vermesini doğrusu yadırgadım. Genel merkez herhalde il başkanını uyaracaktır" dedi. Tüm bu tartışmaların arifesinde, 14 Haziran’da AKP Gaziantep İl Teşkilatı 5’inci İl Danışma Meclisi ve Yerel Yönetimler Şurası’na Güzelbey katılmadı. Gelişmeler üzerine AKP Genel Merkezi ihale tartışmasına el koydu.

Konuyu Meclis’e götürdü

MUHALEFET partileri de Gaziantep’teki kavganın üzerine gitti. CHP Gaziantep Milletvekili Akif Ekici, İçişleri Bakanı Beşir Atalay’ın yanıtlaması istemiyle TBMM’ye yazılı soru önergesi verdi. CHP Gaziantep Milletvekili Yaşar Ağyüz de Kamu İhale Kurumu’na başvurarak ihaleyle ilgili iddiaların soruşturulmasını talep etti. Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen MHP Gaziantep İl Yönetimi de ihaleyle ilgili suç duyurusu yapacaklarını açıkladı.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net