Gönderen Konu: İzmirliye su müjdesi  (Okunma sayısı 326 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İzmirliye su müjdesi
« : 14 Temmuz 2008, 22:30:43 »
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Petkim Güzelhisar Barajı'ndan kente getirecekleri 4.5 milyon metreküplük ek suyu, yarından itibaren şebekeye vereceklerini açıkladı. Güzelhisar suyunun, yeni arıtmalar devreye girinceye kadar İzmir için önemli bir takviye olacağını söyleyen Başkan Kocaoğlu, "Hemşehrilerimizi susuz bırakmayacağız" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediyesi'nin kentteki su sıkıntısına karşı geliştirdiği 10 projeden biri olan, Aliağa İlçesi'ndeki Petkim Güzelhisar Barajı'ndan kente su takviyesi için tüm çalışmalar tamamlandı. Geçen hafta İzmir'in yeni ve daha sağlıklı içme suyu kaynaklarına ulaşabilmesi için geliştirdikleri projeleri kamuoyuyla paylaşan İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, bu tedbirler kapsamında Petkim Güzelhisar Barajı'nın 14 Temmuz 2008 Pazartesi gününden itibaren devreye alındığını ve suyun 15 Temmuz Salı gününden itibaren şebekeye verilmiş olacağını açıkladı.

HEMŞEHRİLERİMİZİ SUSUZ BIRAKMAYACAĞIZ

İzmir'e barajlar ile yeraltı su kaynaklarından su verdiklerini hatırlatan Başkan Kocaoğlu, kuraklığa ve çevresel kirliliğe bağlı olarak, bazı kuyulardaki su kalitesinin bozulabileceğinin ilk işaretlerini alır almaz, bilimsel çözümler aramaya başladıklarını söyledi. Başkan Aziz Kocaoğlu şöyle konuştu:

"Sorunun çözümü için projelerimizi devreye sokarken, kentin içme suyunun yaklaşık yüzde 40'ını karşılayan Göksu ve Sarıkız kuyularını da geçici olarak devreden çıkarmıştık. Halen kentin su ihtiyacını Tahtalı ve Balçova barajları ile Menemen, Halkapınar ve Pınarbaşı kuyularından karşılıyoruz. Şimdi de bu kaynaklara ek olarak, Petkim Güzelhisar Barajı'nı devreye alıyoruz. Su konusunda yaşadığımız sıkıntıyı, peşpeşe uygulamaya koyacağımız tedbirlerle aşacağız. İzmirli hemşehrilerimizi susuz bırakmayacağız.'

GÜNDE 52 BİN METREKÜP EK SU

İzmir Büyükşehir Belediyesi İZSU Genel Müdürlüğü'nün kente halen saniyede 6 bin 500 litre su veren bir sisteme sahip olduğunu hatırlatan Başkan Aziz Kocaoğlu sözlerini şöyle sürdürdü:

"15 Temmuz 2008 tarihinden itibaren, Petkim Güzelhisar Barajı'ndan saniyede 600 litre olmak üzere, günde 52 bin metreküp ek su sağlamaya başlayacağız. Göksu ve Sarıkız havzalarında yapımına başlayıp 4 ay sonra hizmete alacağımız arıtma tesisleri devreye girinceye kadar, Güzelhisar Barajı'ndan gelecek ek suyla şebekeyi besleyeceğiz."

MD-BO STANDARTLARA UYGUN

MD-BO Güzelhisar Barajı'ndan İzmir'e ilave su sağlanabilmesi amacıyla, Petkim'in sahasında yer alan İZSU Genel Müdürlüğü'ne ait pompa istasyonu ile Petkim içme suyu arıtma tesisi arasına 600 milimetre çapında ve 660 metre uzunluğunda boru döşendi. Ayrıca pompa istasyonuna bir de dezenfektasyon sistemi kuruldu. Dezenfeksiyon işleminin ardından, Güzelhisar suyu şebekeye verilmiş olacak. Arıtma tesisinden geçerek, arıtıldıktan sonra kente verilecek su, TS 266 içme suyu standartlarına uygun kalitede olacak.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net