Gönderen Konu: İddianamede Güney neden yok?  (Okunma sayısı 380 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
İddianamede Güney neden yok?
« : 14 Temmuz 2008, 22:23:32 »
Ergenekon'un kuruluş metnini yazdığı söyleniyordu

ANKA

-Ergenekon operasyonu kapsamında gözaltına alındıktan sonra tutuklanan Vedat Yenerer’in avukatı Vural Ergül, Ergenekon soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianamenin iadesi gerektiğini savundu.

Hazırlanan iddianamede, Ergenekon örgütünün kuruluş metnini yazan kişi olarak ifadesi de bulunan Tuncay Güney’in bu ifadesinin yer almadığını kaydeden Ergül, bu durumun iddianamede eksiklik yarattığını söyledi. Ergül ayrıca, savcılık tarafından Güney hakkında interpole arama yazısı yazdırılmadığını da iddia etti. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin’in, Ergenekon soruşturmasına ilişkin hazırlanan iddianameyi açıkladığı toplantı sonrasında İstanbul Beşiktaş Adliyesi’nde gazetecilere bir açıklama da Ergenekon operasyonu kapsamında Şubat’ta gözaltına alınarak tutuklanan gazeteci Vedat Yenerer’in avukatı Vural Ergül’den geldi.

İDDİANAME İADE EDİLMELİ

Ergül, iddianamenin, 13 ay sonra hazırlanarak mahkemeye sunulduğunu kaydederek, “Güya Ergenekon örgütü iddianamesinin iadesi gerektiği kanaatindeyiz. Ceza Muhakemesi Kanunu’nda iddianamenin iadesi için 15 günlük inceleme süresi içerisinde soruşturma dosyasındaki kısıt kararına rağmen tespit edebildiğimiz kadarıyla, eşcinsel haham Tuncay Güney’in ne sanık olarak ne de itirafçı olarak iddianamede ifadesinin alınmadığını öğrenmiş bulunmaktayız” diye konuştu.
Ceza Muhakemeleri Kanunu’nda iddianamenin iadesini düzenleyen 174. maddenin “b” bendini anımsatan Ergül, “b” bendinde, “Suçun sübutuna etki edeceği mutlak sayılan mevcut bir delil toplanmadan düzenlenen iddianamenin iade edileceği” hususunun düzenlendiğini savundu. Ergül, Tuncay Güney’in, Ergenekon örgütünün kuruluş metnini yazdığı yönündeki ifadesini anımsatarak, iddianamede Güney’in ifadesinin yer almamasının eksiklik olduğunu ileri sürdü.

TUNCAY GÜNEY İDDİANAMEDE NİÇİN YOK

Savcılık tarafından Güney hakkında interpole arama yazısı yazdırılmadığını söyleyen Ergül, “Hatta belirttiğimiz yargılama dosyasını alıp incelediği halde, soruşturma kapsamında eşcinsel haham Tuncay Güney’e ait bildiği Kanada’daki adresi ne İstanbul 1. Ağır Ceza Mahkemesi’ne bildirmiş, ne de interpole yakalama için arama yazısı çıkartmıştır. Ancak aynı savcılık soruşturma kapsamında aranan AKP muhalifi eski AKP milletvekili Turhan Çömez ile emekli Tuğgeneral Levent Ersöz için yalnızca 15 gün içerisinde interpole kırmızı bülten ile arama kararı çıkarttırmıştır” dedi.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net