Gönderen Konu: GÜmÜŞhane'de DÜnya Çevre GÜnÜ Dolayisiyla ÖĞrencİler Temİzlİk Yapti 04.06  (Okunma sayısı 227 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Milli Eğitim Bakanlığı'nın Dünya Çevre Günü nedeniyle organiz ettiği çöp toplama kampanyasına Gümüşhane'de eğitim öğretim veren tüm okulların 3. sınıf ve daha sonraki sınıf öğrencileri katıldı.
Gümüşhane'de eğitim öğretim verilen 19 okulun öğrencileri çöp toplama kampanyası kapsamında şehrin çeşitli muhitlerinde çöp topladı. Kampanya çerçevesinde Fatih Parkı önünde bir program düzenlendi. Programa; Gümüşhane Valisi Enver Salihoğlu, Belediye Başkanı Mustafa Canlı, Milli Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, Çevre ve Orman Müdürü Hayrettin Yıldırım ve okul müdürleri katıldı.


Programda konuşan Mili Eğitim Müdürü Ferda Yıldırım, "Çevre bilincinin öğrencilerimize benimsetilmesi amacıyla Bakanlığımızın bu haftada etkin rol alması hedeflenmiştir. Bu kutlamalar kapsamında tüm Türkiye'de yönetici, öğretmenler ve ilköğretim 3. sınıftan başlayarak tüm öğrencilerin katılacağı ülke çapında su havzalarında bir temizlik kampanyası başlatıldı. Milli Eğitim Bakanlığı'nın düzenlediği bu etkinlikte Çevre ve Orman Bakanlığı ile Çevre ve Orman Müdürlükleri, Ulaştırma Bakanlığı Denizcilik Müsteşarlığı ve bağlı birimleri, Sağlık Bakanlığı'na bağlı çevre sağlık birimleri tüm Valilikler, Belediyeler ve Turmepa (Deniz-Temiz derneği) ortak olarak yer alacaktır. Meskûn sahillerimiz öncelikli olmak üzere tüm deniz ve göl sahillerinde akarsu sahillerinde akarsu havzalarında katı atıkları toplamak üzere öğretmenlerimiz belirtilen noktalarda öğrencilerimiz kampanaya iştirak edecektir" dedi.

Etkinlikte Gümüşhane Meslek Yüksekokulu halkoyunları ekibi bir gösteri yaptı. Gösterinin ardından Fatih Parkı'ndan Hükümet Konağı'nın önüne kadar yürüyüş yapıldı. Yürüyüşün ardından öğrenciler kendilerine daha önceden belirtilen yerlerde çöp topladı. Çöp toplama işlemi kene ve Kırım Kongo kanamalı ateşi tehlikesi nedeni ile fazla genişletilmeden bitirilmek zorunda kaldı.