Gönderen Konu: Futbolda Tribünler Sevgiyle Yeşerecek  (Okunma sayısı 569 defa)

Çevrimdışı weathered

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.909
  • Puan 65
  • Cinsiyet: Bay
  • OyunSiteniz.Com
    • Profili Görüntüle
Futbolda Tribünler Sevgiyle Yeşerecek
« : 03 Şubat 2009, 11:52:04 »
ADVERTORİAL
FUTBOLUN YARINI ONLARA EMANET
 
Yarınların centilmen futbol izleyicileri, Küçükçekmece’den yetişecek… “Futbolda Tribünler Sevgiyle Yeşerecek” sloganı, Küçükçekmece’de sanat ve sporu bir araya getiren ilginç bir serginin de çıkış noktası oldu. Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde (CKSM), Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay tarafından açılışı gerçekleştirilen sergide, futbolumuzun üç büyük kulübüne gönül veren öğrencilerin resimleri yer buldu. Spor dünyamızın tanınmış isimleri de genç futbol sevdalılarını bu anlamlı günde yalnız bırakmadı.
 
SPOR YAP, RESME DÖK; SEVDAN SONSUZLUĞA YAZILSIN
 
Türk futboluna damgasını vuran Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe’ye sevdalanan o minicik yüreklerin, tertemiz duygularını sporun kardeşlik düsturuyla birleştirdikleri eserleri, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde (CKSM) sergileniyor.
 
Küçük İstanbul’un büyük sanat noktası CKSM, ilk kez bu kadar özel konsepte sahip bir sergiye ev sahipliği yaparken, dev salon saatler öncesinden açılış için gelen misafirlerce dolduruldu.
 
İlköğretim okulları, spor kulüpleri ve taraftar dernekleri bazında düzenlenen “Futbol Sevgisi” konulu resim yarışmalarında dereceye giren eserlerin yer aldığı serginin açılışı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay ve geniş bir katılımcı topluluğu ile yapıldı. Osman Tanburacı, Erhan Köknar gibi ünlü spor yazarları ile taraftar dernekleri, çeşitli sivil toplum kuruluşları ve Galatasaray İlköğretim Okulu Müdür Yardımcısı Hakan Asal da, açılışta hazır bulundu.
 
“AYRILIKLAR, KAYNAŞMAYLA SONLANMALI…”
 
Açılış sırasında bir konuşma gerçekleştiren Küçükçekmece Belediye Başkanı Aziz Yeniay, “Sporun barış ve dostlukla kucaklaşan boyutu, küçük kalemlerden bizlere sunuluyor. Futboldaki ayrılıklar, hoş birer sedadır. Bu ayrılıklar kaynaşmayla sonlanmalıdır” sözleriyle büyük alkış aldı.
 
Yeniay sözlerine şöyle devam etti;

 
“Çocuklarımız yarınlarımızın olduğu kadar, spordaki geleceğimizin de teminatıdır. Onlara sporu sevdirirken, tüm güzelliklerin paylaşmaktan geçtiğini de öğretmeliyiz. Spor yapmak kentli olmanın olmazsa olmazlarındandır. Sporda kaybeden yoktur, spor yapan kazanır. Spor yapmayan ise baştan kaybeder.”
 
Küçükçekmece’de son beş yıl içerisinde spor için yapılan yatırımlar ile İstanbul ortalamasının üstünde bir verimlilik sağladıklarının altını çizen Yeniay, “Asıl hedefimiz ise uluslar arası bir boyutu yakalamaktır” diyerek, varılması amaçlanan çizgiyi de belirlemiş oldu.
 
“BİZİM ZAMANIMIZDA AZİZ YENİAY’LAR YOKTU”
 
Derece alan isimlere plaketlerinin verilmesinin ardından duygularını dile getiren ünlü spor yazarı Osman Tanburacı, “Kendi çocukluğuma bakıyorum da; bugünkü evlatlarımız gerçekten çok şanslı. Bizim zamanımızda böyle Kültür Sarayları (CKSM) yoktu. Bizim zamanımızda bir Aziz Yeniay yoktu ki böyle eserlere imza atsın” şeklinde konuştu.
 
Tanınmış spor adamı Erhan Köknar’ın sözleri ise CKSM’deki açılışta yaşanan o sımsıcak sinerjinin portresini özetliyor gibiydi:
 
“Bugün futbolda şiddeti konuşuyoruz. Ama futbola gönül veren şu çocukların gözlerindeki ışıltıya bakarsak, gelecekte şimdiki kötü manzaraların da ortadan kalkacağını söylemekte zorlanmayız.”
 
“Futbolda Tribünler Sevgiyle Yeşerecek” başlıklı sergi, Cennet Kültür ve Sanat Merkezi’nde 14 Şubat’a kadar devam edecek..