Gönderen Konu: Ergenekon tanıklarına FBI usulü koruma  (Okunma sayısı 363 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ergenekon tanıklarına FBI usulü koruma
« : 14 Temmuz 2008, 22:34:19 »
Estetik ve ses değiştirme gibi cerrahi müdahaleler yaptıracaklar. Tüm kimlik bilgileri değişecek

ANKARA - Yazımı 1 yıl 1 ayda tamamlanan Ergenekon iddianamesi nihayet bugün açıklanıyor. İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin tarafından açıklanacak 2.455 sayfalık iddianamede 20 gizli tanığın ifadeleri de yer alıyor. Bu 20 tanık bu yıl Ocak ayında yürürlüğe giren Tanık Koruma Kanunu’nu da yeniden gündeme getirdi. Tanık Koruma Kanunu’na göre, örgütlü suçlar ile en az 10 yıl hapis öngören suçlarda tanık koruma programı uygulanabiliyor.

Uzman ekipler koruyor

Kanun kapsamında Tanık Koruma Yüksek Kurulu’nun operasyonel birimi bir süre önce oluşturuldu. Bu amaçla Emniyet Genel Müdürlüğü’nde 21 Haziran’da Tanık Koruma Daire Başkanlığı kuruldu. Bakanlar Kurulu kararı, Cumhurbaşkanı Gül’ün onayıyla kurulan Daire’ye, Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığı’ndan uzman bir ekip kaydırıldı. Daireye ayrıca Terörle Mücadele ve İstihbarat Daire Başkanlığı’ndan da personel takviyesi yapıldı.

Daire’nin işlevi, Tanık Koruma Kurulu’nun belirlediği itirafçıyı, FBI yöntemlerini kullanarak korumak. Koruma altına alınanların kimliklerini de sadece bu dairede çalışanlar biliyor. Emniyet bünyesindeki Tanık Koruma Daire Başkanlığı’nın bir benzeri yakın zamanda Jandarma Genel Komutanlığı bünyesinde de oluşturulacak. Hemen akabinde de Tanık Koruma Kanunu’nda yer alan Tanık Koruma Kurulu kurularak, çalışmalarına başlayac


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net