Gönderen Konu: Ekonomİ İŞbİrlİĞİ Toplantisi AŞkabat'ta 07.06  (Okunma sayısı 205 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Ekonomİ İŞbİrlİĞİ Toplantisi AŞkabat'ta 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:41:08 »
Ekonomİ İŞbİrlİĞİ Toplantisi AŞkabat'ta 07.06
Ekonomik İşbirliği Teşkilatına üye ülkelerin İçişleri Bakanları 2. Toplantısı, Türkmenistan'ın başkenti Aşkabat'ta başladı.
Türkiye'yi İçişleri Bakanı Beşir Atalay'ın temsil ettiği toplantının oturum başkanlığını yapan Türkmenistan İçişleri BakanıOrazgeldi Amanov, Devlet Başkanı Gurbangulı Berdimuhamedov'un mesajını okudu.

Berdimuhamedov, mesajında ülkesinin Birleşmiş Milletlerin terörlemücadele, silah kaçakçılığı, uyuşturucuyla mücadele gibi konulardakitüm faaliyetlerinin hayata geçirilmesini desteklediğini vurguladı. Toplantıda konuşan Ekonomik İşbirliği Teşkilatı Genel Sekreteri Hurşid Anvar, teşkilata üye ülkeler olarak ortak kültürleri ve geçmişleri bulunduğunu söyledi.


Bölgesel tehditler karşısında güçlerini birleştirmeleri gerektiğini kaydeden Anvar, "Üye ülkeler olarak gençlerimizi, kadınlarımızı ve toplumumuzu uyuşturucudan, suçtan, kara paradan korumak için savaşmalıyız. Bu zorlukların üstesinden gelebilecek güçteyiz" diye konuştu. Daha sonra basına kapalı yapılan toplantıdan sonra, ortak basın toplantısı düzenlenecek.

İçişleri bakanlarının, uyuşturucu, suç ve kara parayla mücadele gibi konularda hazırlanan taslağı imzalaması bekleniyor. Öte yandan teşkilata üye 10 ülkenin emniyet birimlerinden temsilcilerinkatıldığı dünkü oturumda suçla mücadele, yasadışı örgütlenmeleriönleme, terörle mücadele, silah kaçakçılığı ve uyuşturucuyla mücadele ve sınır gibi güvenliği konular ele alındı. Uzmanlar, toplantıda 2006 yılının sonlarında İran'ın başkenti Tahran'da yapılan birinci toplantıda alınan kararlarla ilgili raporlar sundu.