Gönderen Konu: Dekolte GÖstererek Sahte Altin Sattilar 07.06  (Okunma sayısı 233 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Dekolte GÖstererek Sahte Altin Sattilar 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:34:13 »
Dekolte GÖstererek Sahte Altin Sattilar 07.06
Altın suyuna batırılarak üretilmiş kolye, küpe, bilezik gibi sahte ziynet eşyalarını, göğüs dekoltelerini açarak dikkatlerini dağıttıkları kuyumculara satan iki kadın yakalandı.
Aysun Ü. ile Selma K. adlı iki kadın, 30 Mayıs günü, Büyükçekmece Yakuplu’daki bir kuyumcu dükkanına girdi. İki kadın, ellerindeki sahte altınları kuyumcu Bahadır K’ya sattı. Kadınlar ayrıldıktan sonra aldıklarının sahte olduğunu fark eden Bahadır K. jandarmaya başvurdu. Güvenlik kamerasından Aysun Ü. ile Selma K’nın otomobilinin plakası belirlendi.


İstanbul Jandarma Komutanlığı ekipleri araştırma başlattı. Otomobilin kiralık olduğu ortaya çıkarıldı. Otomobilin kiralandığı yerden kimlik bilgileri ve adresler belirlendi. Jandarma, sahte altın imalathanesine dönüştürülen evde Aysun Ü, Selma K. ile Selim A. ve Serdar D’yi yakaladı. Evde yapılan aramada altın suyuna batırılarak satışa hazırlanmış 6 zincir, 510 bilezik, 100 küpe, 1 yüzük, 31 takı yapımında kullanılan alet ile 1 hassas terazi ele geçirildi. Çetenin kadın üyelerinin sahte ziynet eşyalarını göğüs dekoltelerini açarak dikkatlerini dağıttıkları kuyumculara sattıkları belirlendi. Liderliğini Selim A’nın yaptığı dört kişilik çete, mahkemece tutuklandı.