Gönderen Konu: Çok okuyorum diye eşim beni kıskanıyor  (Okunma sayısı 476 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Çok okuyorum diye eşim beni kıskanıyor
« : 22 Haziran 2008, 20:49:35 »
Dün Sultanahmet Meydanı’nda başlayan "Konuşan Kitap Şenliği"ne katılan Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül, teknoloji çağında çocuklara kitap sevdirmenin güçlüğüne dikkat çekti. Hayrünnisa Gül, "Aramızda kalsın ama, eşim kendisinden çok kitap okumamı ve not almamı kıskanır" dedi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün eşi Hayrünnisa Gül himayesinde gerçekleştirilen "Konuşan Kitap Şenliği" Sultanahmet Meydanı’nda başladı. Şenlikte, çocuklara Cengiz Aytmatov’un "Gün Olur Asra Bedel" kitabından bir sayfa okuyan Hayrünnisa Gül, konuşmasına milli takımın başarısından çok gururlandığını söyleyerek başladı. Çocuklara okuma alışkanlığı kazandırmayı amaçladıklarını belirten Hayrünnisa Gül, "Bir anne olarak teknoloji çağında çocukların ilgisini kitaba çekmenin ne kadar zor olduğunun farkındayım" dedi.

Hayrünnisa Gül, 2002 yılında Türkiye’de 9 bin olan yayınlamış kitap sayısının günümüzde 35 bine ulaştığını, ülkenin dört bir yanında yayınevleri ve kitabevleri açıldığını, internet üzerinden kitap satışı yapan siteler sayesinde Türk insanının kitapla olan ilişkisinin daha da güçlendiğini dile getirdi. Hayrünnisa Gül, "Tüm bu gelişmeler umut verici, ancak yeterli değil. Yapılan bir araştırmaya göre halkımız televizyon izlemeye günde 6 saatini ayırıyor, ancak yılda sadece 6 saat kitap okuyor" diye konuştu.

Kendisi ve Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün çocukluğundan kalan kitapları çocuklarının da okuduğunu söyleyen Hayrünnisa Gül, "Aramızda kalsın, kendisinden çok kitap okumamı ve not almamı kıskanır" diye konuştu. Şenlik kapsamında aralarında Doğan Hızlan, Gülben Ergen, Mustafa Erdoğan, Dilek Sabancı, Ayşe Kulin, Mehmet Ali Birand, Nasuh Mahruki, Kenan Işık, Lale Mansur’un da bulunduğu ünlü isimler, 11.00-19.00 saatleri arasında Sultanahmet Meydanı’na kurulan çadırlarda çocuklara kitap okudu. Hayrünnisa Gül de, Mehmet Ali Birand, Ayşe Kulin, Gülben Ergen ve Kadir Çöpdemir’in çocuklara kitap okuyup sorularını yanıtladığı çadırları ziyaret etti. Gül, Kenan Işık’ı dinledikten sonra "Hayranım size" dedi. "Hanımefendinin yanında bunlar söylenmez ama bir gün ben kraliçe olursam, tüm okullarda yabancı dili yasaklayacağım" diyen yazar Alev Alatlı da Gül’e "Bana kraliçe olmam için izin verir misiniz?" diye sordu.

Hangi ünlüler kitap okuyacak

Her ili dolaşacak olan kitap şenlikte kitap okuyacak ünlü isimler şunlar:

Gülben Ergen, Mustafa Erdoğan, Dilek Sabancı, Ayşe Kulin, Mehmet Ali Birand, Nasuh Mahruki, Kenan Işık, Doğan Hızlan, Üstün Dökmen, Hüseyin Hatemi, Kadir Çöpdemir, Salih Memecan, Gülseren Onanç, Fehmi Koru, Mümin Sekman, İskender Pala, İbrahim Sadri, Sedef Kabaş, Alev Alatlı, Yonca Lodi, Lale Mansur, Feridun Andaç, Ali Ragıp İpin, Serap Eyüboğlu, Celal Kadri Kınoğlu, Ayşen İnci, Sibel Erarslan, Ömer Erdem, Arzu Çağlan, Coşkun Aral, Mazhar Alanson, Zara, Beren Saat, Cemal Ünal, Beşir Ayvazoğlu, Asım Kahveci, Burcu Güneş, Gazanfer Özcan, Sinan Çetin, Serkan Bozkurt, Vahe Kılıçaslan, Faruk Bayraktar, Ahmet Telli, Altay, İlber Ortaylı, Osman Sınav.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net