Gönderen Konu: Chp'lİ Sevİgen ÖĞrencİ Affi Beklİyor 07.06  (Okunma sayısı 268 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Chp'lİ Sevİgen ÖĞrencİ Affi Beklİyor 07.06
« : 07 Haziran 2008, 10:04:26 »
Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Deniz Baykal ve Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen, Eğitim Hakkı Platformu "www.ogrenciaffi.org" temsilcileri ile görüşerek, öğrenci affının çıkarılmasına destek vereceklerini söylediler. CHP Genel Sekreter Yardımcısı Sevigen, kendisinin de bazı nedenlerle üniversite ile ilişiğinin kesildiğini anımsatarak, "Ben de öğrenci affı bekliyorum" dedi.

CHP Genel Başkanı Baykal ve Genel Sekreter Sevigen Zeytinburnu'nda partisinin yeni ilçe binasının açılışı sırasında öğrenci affının çıkarılması amacıyla kurulan Eğitim Hakkı Platformu www.ogrenciaffi.org temsilcileriyle görüştü. Eğitim Hakkı Platformu temsilcileri Baykal'a 7 bin öğrencinin değerlendirildiği öğrenci affı raporunu sundu. Baykal da öğrenci affına destek verdiklerini belirtti.





-"YÜZ BİNLERİ İLGİLENDİRİYOR"-





CHP Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Sevigen de öğrenci affı kanun tasarısını hazırlayıp Milli Eğitim Komisyonuna uzun zaman önce sunduklarını anımsatarak, "İktidar parti tarafından gündeme alınıp görüşülmesini bekliyoruz" dedi. Tasarının, öğrenci affını bekleyenlerin daha fazla mağdur edilmeden gündeme alınması gerektiğini kaydeden Sevigen, "Yüz binleri ilgilendiren böyle bir sorunun sürüncemede bırakılmadan gündeme geldiği gibi yasallaşması gereken kanunlardan biridir. Hükümet gündeme alırsa bu konuya tabi ki destek veririz. Benim de üniversiteden bazı sorunlar nedeniyle ilişiğim kesilmişti. Öğrenci affı kanun tasarısını ben de bekliyorum" dedi.