Gönderen Konu: Chp Kadin Kollari Toplantisi 04.06  (Okunma sayısı 248 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Chp Kadin Kollari Toplantisi 04.06
« : 04 Haziran 2008, 21:31:53 »
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Kadın Kolları Bölge Toplantısında konuşan Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Zeybek, kadınların siyasette önemli noktalarda bulunması gerektiğini söyledi. Zeybek, çevre bilinci çalışmalarına da değinerek "7-15 yaş grubu çocuklarımıza 'mıntıka temizliği' yaptırılmak istenmesini anlamsız buluyoruz" dedi.
Parti binasında düzenlenen toplantıya CHP İl Başkanı Cahit Kaplan da katıldı. CHP Manisa Kadın Kolları İl Başkanı Ayşe Zeybek, Milli Eğitim Bakanlığı'nın okulları 4-5 Haziran tarihlerinde tatil ederek çocuklara çöp toplatmak istemesini Türk anneleri adına kınadıklarını açıkladı. Zeybek, milli eğitimin görevinin eğitim olduğunu belirterek "Çevre bilincini oluşturmak çöp toplamakla olmaz. Eğitim kurumları bu anlamda birçok etkinlik yapabilir. Ama 7-15 yaş grubu çocuklarımıza "mıntıka temizliği" yaptırılmak istenmesini anlamsız buluyoruz" dedi.

Kadınların siyasette önemli noktalarda bulunması gerektiğine de dikkat çeken Zeybek, şöyle konuştu: "Atatürk'ün CHP'yi kurduğu günden beri kadınlara verdiği önem belli. Okuma yazmadan başlayıp seçme ve seçilme haklarına kadar biz kadınlar onun sayesinde özgürlüğümüze kavuştuk. Haklar diyorum çünkü bundan öncesi kadınlar kafes arkasında ve erkeklere birer köleydi. İşte bize verilen bu haklar elimizden alınmaya çalışılmaktadır. Kadını örtmek, saklamak, namusunu düşünmek ve korumak kadının kendi görevidir.

O nerede olduğunu ve nerede duracağını bilir." CHP İl Başkanı Cahit Kaplan da kadınların siyasette yeterli düzeyde temsil edilmediğini öne sürerek, "Kadınlar olmadan başarılı olmamız imkansız. Bu nedenle desteğinizin artarak devam etmesini bekliyoruz" ifadelerini kullandı.