Gönderen Konu: 'Cennet'e AKP'li belediye sabotajı  (Okunma sayısı 371 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
'Cennet'e AKP'li belediye sabotajı
« : 14 Temmuz 2008, 22:27:46 »
Dünyanın korumada öncelikli 200 ekolojik bölgesinden biri olan Fırtına Vadisi yeniden çöplük oldu. Daha önce gelen tepkiler üzerine çöp dökümünü durduran Rize'nin Çamlıhemşin belediyesi, vadiye yine çöp döküp yakmaya başladı. Yöre halkı, vadiyi saran çöp kokusuna tepki gösterdi.

Üzerinde yetişen 2 bin 460 ayrı bitki türü nedeniyle Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından `korunması öncelikli' yer olarak belirlenen Fırtına Vadisi, yeniden çöp tehdidi altına girdi. Bir süre önce gelen şikayetler üzerine, Çevre ve Orman Bakanlığı ekiplerinin incelemesinin ardından Aşağı Şimşirli köyü sınırlarında Fırtına Deresi kenarına çöp dökmeyi durduran Çamlıhemşin'in AKP'li belediyesi, vadiye yeniden çöp dökmeye başladı. İlkel şartlarda vadi kenarına dökülen çöplerin çevreye yaydığı kokudan rahatsız olan yöre halkı, belediyenin sorumsuzluğuna isyan etti. Vatandaşlar, "Tepkilerden sonra çöp dökümü durmuştu. Ancak 10 gün geçmeden yeniden çöp dökmeye başladılar. Çevreyi yine koku ve duman sardı. Belediye başkanına gittik. Bize, valinin izniyle çöp döküldüğünü söylediler. `Valinin üstünde Başbakan, Meclis Başkanı ve Cumhurbaşkanı var. Gidin onlara şikayet edin' dediler. Ancak biz valinin böyle bir izin vermeyeceğini düşünüyoruz. Bir an önce bu çöp dökümü durdurulmalı" diye konuştu. Çamlıhemşin Belediyesi yetkilileri ise, çöp dökümü konusunda açıklama yapmaktan kaçındı.


Vadiye çöp dökümü konusunda belediyeye her hangi bir iznin verilmesinin söz konusu olmadığını bildiren Rize Valiliği ise inceleme başlattı.

FIRTINA VADİSİ

Fırtına Vadisi, Fırtına Deresi'nin Karadeniz kıyı çizgisinden başlayıp iç kısımlara doğru birden çok kola ayrılarak Kaçkar Dağları'nın kuzey yamaçlarına kadar uzanmasıyla oluşuyor. Yıl boyunca sıkça yağmur alan vadinin yüksek kesimleri sürekli sis altındadır. Alüviyal akarsu ormanları, geniş yapraklı ılıman ormanlar, iğne yapraklı doğu ladini ormanları, yapraklı ve karışık ormanlar, geniş alpin çayırlıklar ve kayalık habitatlar, nadir şimşir ormanları gibi Doğu Karadeniz'e özgü bütün habitatları burada bulmak mümkündür. Bu değerlerinden ötürü, Fırtına Vadisi ormanları, WWF (Dünya Doğayı Koruma Vakfı) tarafından Avrupa'da acil korunması gereken 100 ormandan biri olarak ilan edilmiştir. Fırtına Vadisi, Kaçkar Dağları ile birlikte 537 odunsu bitki, 136 kuş, 30 memeli, 21 sürüngen ve 116 endemik bitki türüne ev sahipliği yapar.

Vadide yapılmak istenen Hidroelektrik Santrali (HES) inşaatı da çevrecilerin tepkisi üzerine iptal edilmişti. Vadi bir süredir de taş ocaklarının tehdidi altında bulunuyordu


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net