Gönderen Konu: Bugünkü açıklama neden yapıldı?  (Okunma sayısı 404 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Bugünkü açıklama neden yapıldı?
« : 14 Temmuz 2008, 22:27:15 »
13 aydır devam eden operasyonlar, soruşturma ve gözaltılardan sonra bugün İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin, "Ergenekon Soruşturması"na ilişkin iddianame hakkında kısa bir bilgi verdi.

İstanbul Adliyesi önünde dev bir basın ordusuna yapılan bu açıklama da davanın tüm seyri gibi tartışma konusu oldu.
Dava henüz kabul edilmeden başsavcı tarafından böyle bir açıkmaya gerek duyulması da Savcı Engin'in ' Bu terör sizin bildiğiniz terör değil' tarzı açıklaması da değişik yorumlara yol açtı. İşte hukukçuların görüşü:


Barolar Birliği Başkanı: Özdemir Özok


"Hayret ettim. Neden böyle bir açıklama ihtiyacı duyuluyor. İddianame mahkeme tarafından kabul edildikten sonra zaten açıklama yapılamaz. Ondan sonra Mahkeme Başkanı'na aittir.
Savcılık ciddi bir rahatsızlık hissetmiş. Hiçbir huhuki dayanağı yok.. Sadece bir bilgilendirme. Bir açıklama ihtiyacı hissetmiş. Terörle ilgili yeni bir açıklama getirmesi ilginç. Cebir ve şiddet varsa terör vardır zaten. Bunu Doğu ve Güneydoğu'dakiler farklı bu farklı diye ifade etmek garip. Kendilerinin de bu konuda çok yeterli bir tatmin içinde olmadıklarını gösteriyor. İddia makamı kendisi inanmadan kimseyi bu davaya inandıramaz!"

İstanbul Barosu eski başkanı Avukat Turgut Kazan:


İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Aykut Cengiz Engin'in bugünkü açıklaması Ergenekon soruşturmasının daha kötü bir yere gitmesini önlemek içindir.
Benim kanaatime göre Başsavcı soruşturmayı yürüten savcıların daha kötü bir iş yapmasını önlemek için böyle bir göreve soyundu. Bu iddianameyle ilgili yaratılan hava kuraldışı ve hukuka aykırıdır. İddianame açıklamak için medyanın karşısına geçmek, üzerinde yorumlar yapmak kuraldışıdır. İddianame soruşturmayı yürüten savcı tarafından mahkemeye sunulur o kadar. Bu sürecin ardından basın elbette kendi haberlerini yapar.
İddianamede sanıkların terör suçlusu olarak gösterilmesi, 'hükümetin otoritesini bozan' diye tanımlanan olguların terör suçu olarak tanımlanması hukuki değildir.
Bugün Ergenekon iddianamesiyle ilgili açıklama yapan Başsavcı Engin, Terörle Mücadele Yasasının birinci maddesine dayanıldığını söyledi.
Oysa TMY'nin 2003 yılında yeniden düzenlenen birinci maddesinde cebir ve şiddet ön plana çıkartılmıştır. Hatta Fetullah Gülen'in beraati de bu maddeye dayanır.
Telefon konuşmaları, (bu konuşmaların içeriğinde ne olursa olsun, küfür dahil), gazetedeki köşenizde yaptığınız hükümet eleştirisi, yaptığınız eleştirel bir haberin bu kapsama girmesi hukuken mümkün değildir.

Av. Akın Atalay: ( İlhan Selçuk'un Avukatı)


"İlk konuşmasında iddianame açıklayacağım dedi ama bundan ötesini açıklayamaz. Cumhuriyet Gazetesi'ne atılan bombalar iddianame içinde ama İlhan Selçuk ve Mustafa Balbay da gözaltına alındı. Biz yaptığımız savunmalarda söyledik. Garip tuhaf bir durum olduğunu ifade ettik. Şimdi bir iki tane orgenerali alıyorsunuz. O günlüklerde adı geçen başkaları var onları almıyorsunuz. Demek ki günlükler yok bu işin içinde. Askeri yargının içinde saydılar onu. Ne çıkar derseniz, bilemiyorum dosyayı. Bizim açımızdan bir şey çıkmayacağına eminim. Hem İlhan Selçuk hem de Mustafa Balbay'la ilgili bir sıkıntı olacağını düşünmüyorum. Şimdi sorulan sorular ve gösterilen belgelerden görülüyor ki yok. Ama ben buna rağmen bize dava açılacağını düşünüyorum. Bu kadar tantanadan sonra, adama sorarlar 'niye gözaltına aldın kardeşim' o zaman. Merak ediyorum ama neden açacak. İlhan Selçuk'un iddianamede sanık olarak yer alacağını düşünüyorum. Çok önemli suçlamalar yönelteceklerini düşünmüyorum. Kamuoyu takdir edecek zaten. Somut bir bağ kuramıyorlar. İlhan Bey'in o soruşturma kapsamındaki kişilerle somut organik bir bağını kuramıyorlar. Mustafa Balbay için ek iddianameyi bekleyeceğiz. Görülen o ki yeni operasyonlar yapacaklar. Ben bekliyorum."


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net