Gönderen Konu: Beyin ameliyatının 4. gününde ayağa kalktı  (Okunma sayısı 383 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Beyin ameliyatının 4. gününde ayağa kalktı
« : 11 Eylül 2007, 09:58:35 »
SAMSUN (İHA) - Samsun'da, yıllardır baş ağrısı ve dudak uyuşması şikayetleriyle doktor doktor gezerek çare arayan 61 yaşındaki Elife Cengiz, 4 gün önce geçirdiği başarılı bir ameliyat sonucu beynindeki tümörden kurtularak sağlığına kavuştu. Yaşlı kadın taburcu edilerek evine gönderildi.

Samsun'da, Büyük Anadolu Hastanesi'nde ameliyat olarak beyninden 5 santim çapında tümör çıkarılan Elife Cengiz, ameliyattan bir gün sonra ayağa kalkıp yürümeye, konuşmaya ve yemek yemeye başladı. Elife Cengiz, baş ağrısı ve dudak uyuşması şikayetlerinin yıllardır sürdüğünü, büyükşehirler de dahil birçok hastaneye başvurduğunu ancak ağrılarına deva bulamadığını belirterek, "Ağrı kesici yazıp gönderdiler. En son İstanbul'da gittiğim doktor, beynimde tümör olduğunu ve ameliyat olmam gerektiğini söyledi"dedi.

"Beyin ameliyatı" denince önce korktuğunu, çok sayıda doktorla görüştüğünü ve güvenebileceği cerrah aradığını kaydeden Elife Cengiz, yakınlarının bel fıtığı ameliyatı olduğu Doç. Dr. Hasan Mirzai'nin kendisini ameliyat etmesi için Büyük Anadolu Hastanesi'ne geldi.

Elife Cengiz, Beyin Omirilik ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Doç. Dr. Hasan Mirzai'nin methini çok duyduğunu ifade ederek, "Bel fıtığı ameliyatı olan yakınlarım hoşnutluklarını anlattı. Beni rahatlattı. Sonunda ameliyat masasına yattım ve ameliyat oldum" diye konuştu.

Doç. Dr. Hasan Mirzai, hastada 5 santim çapında tümör tespit ettiklerini, tümörün beynin sol tarafını kontrol eden bölgede olması sebebiyle ameliyatın riskli ameliyatlar kategorisine girdiğini ifade ederek, "Ekibimle 2.5 saat süren ameliyatla hastamızı sağlığına kavuşturduk. Bunun mutluluğu içindeyiz. Hastamızın bilinci ameliyattan bir gün sonra tamamen açıldı. Tüm uzuvları normal bir şekilde ayağa kalktı" şeklinde konuştu.

Beynindeki tümörden kurtulan Elife Cengiz, ameliyatının dördüncü gününde taburcu edilerek evine gönderildi.

Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive