Gönderen Konu: Baykal: Ey Başbakan Allah'tan kork 04.06  (Okunma sayısı 273 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Baykal: Ey Başbakan Allah'tan kork 04.06
« : 04 Haziran 2008, 11:04:47 »
CHP lideri Baykal, ''Başbakan, 'bunlar taş taş üstüne koymadılar' diyor. Allah'tan kork. 'Taş taş üstüne koymadılar' dediklerinin eserlerini sata sata ayakta kalıyorsun'' dedi.


Baykal, yeni yerine taşınan CHP Zeytinburnu İlçe Merkezi'nin açılışı nedeniyle Zeytinburnu Adliye Meydanı'nda toplanan partililere hitap etti.

Seçimin üzerinden 10 ay geçtiğini belirten Baykal, Türkiye'nin iyi yönetilmediğini, ekonomide, siyasette, dış politikada durumun iyi olmadığını savundu.

82 yıllık Cumhuriyet döneminde 59 Cumhuriyet hükümetinin toplam borcunun 220 milyar dolar olduğunu ifade eden Baykal, AK Parti hükümetinin 6 yıllık iktidarlığı döneminde Türkiye'nin borcunun 500 milyar dolara çıktığını kaydetti.

Baykal, 6 yılda 280 milyar dolar ek borç yükü getirildiğini vurgulayarak, ''Bu bir şirket olsaydı siz genel müdürünü ne yapardınız? Genel müdürünü işten atmaz mıydınız?'' dedi.

Baykal, 82 yıllık Cumhuriyet hükümetlerinin ülkeye demir yolları, barajlar, fabrikalar, limanlar yaptığını dile getirerek, ''Sen ne yaptın? Baraj mı yaptın, fabrika mı açtın? Eldekileri sattın. Başbakan, 'bunlar taş taş üstüne koymadılar' diyor. Allah'tan kork. 'Taş taş üstüne koymadılar' dediklerinin eserlerini sata sata ayakta kalıyorsun'' diye konuştu.

Türkiye'de herkesin borcunun arttığını, şirketlerin de borçlandığını ifade eden Baykal, ''Bu iyi bir gidiş değil. Seçimden önce kömür dağıtarak, poşetlerle yiyecek dağıtarak bunu örtbas edemezsiniz. Ey büyük Türk milleti, bu gidişatın sonu iyi değil'' dedi.

SABAH-ATV'NİN SATIŞI

CHP Genel Başkanı Baykal, Sabah Gazetesi ve ATV'nin satışına da değinerek, satış ihalesine girmek isteyen birçok alıcının birer birer ihaleden çekildiğini, bu kuruluşların, Başbakan'ın damadının başında olduğu şirkete satıldığını söyledi.

Devletin iki bankasının devreye girerek bu şirkete 750 milyon dolar kredi açtığını dile getiren Baykal, şöyle konuştu:

''Koç'a, Sabancı'ya, Eczacıbaşı'na verilmeyen krediler, ne hikmetse damadın şirketine veriliyor. Hiçbir teminat gösterilmiyor. Alınan mallar teminat olarak gösteriliyor. Üstelik 4'te biri de Katar'a satılmış olarak. Böyle maskaralık olur mu? Türkiye'de 18 milyon insan yatağına aç giriyor. Böyle bir ülkede bu yapılır mı? Hortumlar kesilmiş. Peki ne olmuş? Buraya bağlanmış. Buna sessiz mi kalacağız? Türkiye'nin hali ortada...''

BABACAN'IN SÖZLERİ

Dışişleri Bakanı Ali Babacan'ın Avrupa Parlamentosu'ndaki sözlerini de eleştiren Baykal, şunları söyledi:

''Türkiye'nin haklarını, hukukunu, onurunu, şerefini savunmakla yükümlü olan Bakan, Avrupalı bir söylerse o üç söyleyerek, onlarla yarışa giriyor. Sen Türkiye'yi söyleyene kadar, Batı Trakya'daki Müslümanlar'ın durumunu onlara söyle. Orada müftülerini bile seçemiyorlar. Türkiye'de Allah'a şükür insanlar 5 vakit namazını kılıyor, 70 bin camide 5 vakit ezanı Muhammedi dalga dalga yayılıyor. Türkiye'de kimsenin dinine, inancına söz söylenmesi mümkün değil. Eğer bu ülkede 'Müslüman baskı altında' dersen bu nereye varır? Lübnan'ı, Filistin'i, Irak'ı böyle yaptılar. Fırsat bulsalar Türkiye'yi de yapacaklar. Bir Dışişleri Bakanı bunu söyler mi? Bu gidiş iyi gidiş değil.''

Deniz Baykal, kentsel dönüşüm'' adı altında rant kavgası yürütüldüğünü de ileri sürerek, ''Burayı ranta dönüştürmek istiyorlar. Kenti kent yapan insanların elinden burayı almak istiyorlar. 'Bana yüzde 47 oy verdiler, verirlerse tabii ki yaparım' diyor. Buna izin verecek miyiz?'' dedi.

Türkiye'deki kötü gidişin artık noktalanması gerektiğini vurgulayan Baykal, ''İktidarlar ebedi değildir. Gelirler ve giderler. Bunlar yüzde 47 ile geldik diye gitmeyeceklerini sanıyorlar, ama bu ülkede yüzde 60 ile gelenler bile gitti. Bu millet getirdiği gibi götürmesini de bilir'' diye konuştu.
Baykal daha sonra ilçe merkezinin açılışını yaptı.

Bu arada, Baykal partililere hitap etmeden önce sanatçı Yavuz Bingöl konser verdi.