Gönderen Konu: Batman pankartla karşıladı  (Okunma sayısı 454 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Batman pankartla karşıladı
« : 14 Temmuz 2008, 20:45:09 »
Hürriyet Gazetesi’nin Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) ile ortaklaşa düzenlediği "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" projesi kapsamında yola çıkan Hürriyet Treni, dün Batmanlılarla buluştu. Batman Valisi Recep Kızılcık, "Bu proje bize büyük moral oldu. Demokratik hak ve hürriyetler kolay elde edilmiyor" dedi.

"İnsan Hakları" teması ve "Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür" sloganıyla 1 Temmuz’da Kars’tan yola çıkan Hürriyet Treni, dün saat 10.30’da Batman Garı’na ulaştı. 60’ıncı kuruluş yıldönümünü kutlayan Hürriyet Gazetesi’nin, Birleşmiş Milletler İnsan Hakları Evrensel Beyannamesi’nin de kabul edilişinin 60’ncı yıldönümü nedeniyle insan haklarına dikkat çekmek için TCDD ile ortaklaşa organize ettiği Hürriyet Treni, garda Batman Valiliği’nin başlattığı "Daha Güzel Yarınlara Projesi"ne katılan 200 çocuk tarafından karşılandı. Çocuklar, treni ellerindeki "Hoş geldin İnsan Hakları Treni" yazılı pankartlarla selamladı.

Vali Kızılcık trende

Hürriyet Treni’nin ilk konukları Batman Valisi Recep Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı Tahir İmret ve Emniyet Müdürü Arif Öksüz oldu. Garda ilk olarak Hürriyet Gazetesi’nin ilk sayılarının birinci sayfalarının yer aldığı sergi kuruldu. Hürriyet Treni’nin proje koordinatörü Temuçin Tüzecan, Vali Kızılcık, Belediye Başkan Yardımcısı İmret ve Emniyet Müdürü Öksüz’e koleksiyonu gezdirererek bilgi verdi. Ardından da gelen konuklara doğum tarihlerini taşıyan "Doğum Günü Hürriyet" sayıları hediye edildi.

Bu arada gara gelen çocuklar da Uluslararası Af Örgütü’nün stantlarında hayallerini resim yaparak anlatmaya çalıştı. Af Örgütü’nün gönüllüleri de çocuklarla yakından ilgilendi. Vali Kızılcık, Temuçin Tüzecan’la birlikte vagonları gezdikten sonra, trenin gelişinin kendilerini çok mutlu ettiğini söyledi. Vali Kızılcık, şöyle devam etti:

Haklar için mücadele

"Burada kaynaşmanın ve birlikteliğin güzel bir fotoğrafı var. Hürriyet İnsan Hakları treni sayesinde demiryollarının ne kadar genişlediğine de tanık olduk. Bazı iç sorunlardan dolayı örnek projeleri gözden kaçırıyoruz. Ama bu proje bize büyük moral oldu. Hakların nasıl alındığı, nasıl mücadele edildiğini bu proje sayesinde bir kez daha öğrenmiş oluyoruz. Demokratik hak ve hürriyetler kolay elde edilmiyor, yukardan da ihsan edilmiyor. Büyük bedeller ödeniyor. Hürriyet insan hakları treni temel hak ve hürriyetleri konusunda bize çok şey kattı. TCDD yetkililerine de sesleniyorum: Buradan bazı mamüllerin batıya terenle taşımacılığı konusunda yeni projeler geliştirilmeli. Şu anda sadece Tüpraş Rafinerisi vagonlarla Kırıkkaleye’ye ham petrol taşıyabiliyor. Batman’da tekstil alanında da ciddi yatırımlar var. Yatırımcılar daha çok tren taşımacılığına sıcak bakıyor. TCDD’nin taşımacılık konusunda yeni projeler hazırlaması gerekiyor."

Hızlı tren isteriz

Belediye Başkan Yardımcısı Tahir İmret ise kent merkezinden gecen TCDD demir yolu hattının kent dışına çıkarılmasını istedi. İmret, son yıllarda TCDD’nin önemli projelere yöneldiğini belirterek "Örneğin TCDD Ankara Garı’na hızlı treni içeren modern bir gar yapmayı planlıyor. Batmanlılar olarak biz de benzer bir proje bekliyoruz. Çünkü 60 yıllık garımız beklentilere cevap veremiyor" dedi.

Batmanlılar, Hürriyet Gazetesi’nin birinci sayfalarında oluşan sergiyi gezerken, çocuklar da her ilde olduğu gibi tiyatro vagonuna büyük ilgi gösterdi. Batman Garı’nda konuklarına karikatür süprizi de yapıldı. Yerel bir gazetede karikatürist olarak çalışan Celal Tekin, Hürriyet Treni ile ilgili yaptığı 3 çalışmasını, Temuçin Tücezan’a hediye etti.

YARIN GAZİANTEP’TEYİZ

10.30 ve 13.30 Uluslararası Af Örgütü’nün çocuklarla atölye çalışmaları.

13.30 İnsan Hakları üzerine sohbet.

14.30 Akbank Çocuk Tiyatrosu "Masal Masal İçinde" oyunu.

16.00 Aile İçi Şiddete Son Eğitimi

Gün Boyu: "Birinci Sayfalardan Hürriyet Hakkımızdır" ve "Demiryolu" sergileri.

Hürriyet’in 60. yılı için şarkı

Hürriyet Hakkımızdır, Tren Özgürlüktür projesine bir destek de genç rock’çı Murat Evgin’den geldi. Evgin, trenin ilk durağı Kars’ta katıldığı yolculuktan etkilenerek Hürriyet Gazetesi’nin 60. yılı onuruna bir şarkı besteledi. Şarkı ilk kez trenin Diyarbakır durağında çalındı. İşte o şarkının sözleri:

Kars’tan İstanbul’a

Çocuklar: Hürriyet hakkımızdır

Bir tren çıktı yola

Çocuklar: Hürriyet hakkımızdır



Haydi katıl bize

Hürriyet treninde

Tren özgürlük demek

Hep beraber el ele

Haydi katıl bize

Hürriyet treninde

60. yıl bu

Hürriyet’le el ele



!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net