Gönderen Konu: Başkonsolosluk baskını için bir tutuklama  (Okunma sayısı 332 defa)

Çevrimdışı SeRcaN

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.649
  • Puan 542
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - PsikoLoG_SeRcaN@hotmail.co.uk
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Başkonsolosluk baskını için bir tutuklama
« : 14 Temmuz 2008, 22:39:16 »
İstinye’de bulunan ABD Başkonsolosluğu’na düzenlenen silahlı saldırı sonrasında gözaltına alındıktan sonra dün adliyeye çıkarılan dört zanlıdan biri tutuklandı.

Sabah saatlerinde İstanbul Adliyesi’ne getirilen ölen terörist Bülent Çınar’ın ağabeyleri Servet ve Atilla Çınar, Dursun Patar ve Reşit Zanlı ilk olarak savcıya ifade verdi. Savcılık ifadesinin ardından Atilla Çınar, serbest bırakılırken diğer üç zanlı ’terör örgütüne üye olmak’suçundan tutuklama istemiyle nöbetçi mahkemeye çıkarıldı. Nöbetçi 11. Ağır Ceza Mahkemesi’ne sevk edilen üç zanlıdan Dursun Patan ’terör örgütü üyesi’olmak suçundan tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Serbest bırakılanlardan Servet Çınar, adliyeden ayrılırken “Ben terörist değilim. Adalet yerini buldu” diye konuşurken, Reşat Anlı ise “Peşin hükümlü olmayın” dedi.

Hepsi birbiriyle akraba

Tutuklanan Patan’ın, öldürülen terörist Erhan Kargı’nın yakın arkadaşı olduğu belirtilirken aynı zamanda Atilla Çınar’ın eşiyle, Patan’ın eşinin kardeş olduğu kaydedildi. Mahkeme tarafından serbest bırakılan Reşan Anlı ise, Patan ve Çınar’ın kayınpederi. Öte yandan Saldırıda ölen üç kişi ile bu kişilerin konsolos saldırısından önce aralarında telefonla görüştükleri iddia edildi. Ayrıca Kars’ta gözaltına alınan Reşat Anlı’nin İran’a ve Suriye’ye gittiği belirlendi.

Dursun Patan’ın ifadesinde, konsolosluk saldırısında ölen ve elebaşı olduğu belirtilen Erkan Kargın’ın “İsrail ve ABD’ye yönelik saldırılar yapacağım” sözlerine tanık olduğunu söylediği öne sürüldü.

Polis taburcu oldu

Bu arada saldırıda yaralanan polis Osman Dağlı dün taburcu edildi. Olayda yaralanan çekici sürücüsü Ferit Özcan’ın tedavesi ise sürüyor.

Emniyet ise yaptığı açıklamada, ölen polislerin ailelerine göreve yeni başladığı için şehit maaşı bağlanmayacağı haberlerini yalanladı. Şehitlerin yakınlarına maaş bağlanacağı ve tazminat verileceği açıklandı.


!!! ŞOK ŞOK ŞOK !!!

YAZ KAMPANYASI DAHİLİNDE

250 MB DİSK ALANI
5 GB AYLIK TRAFİK
999999 MYSQL DATABASES
999999 E-MAIL ACCOUNTS
999999 FTP ACCOUNTS

YILLIK ÜCRETİ SADECE 35 YTL



ÜSTELİK HOSTINGİ BİZDEN ALIRSANIZ DOMAİN ÜCRETİ SADECE 10 YTL
İletişim Msn :sercan@hostingsiteniz.net