Gönderen Konu: Bakan Güler: "Artan Petrol Fiyaları Elektrik Zammına Yansıyabilir" 6.6  (Okunma sayısı 263 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Hilmi Güler, 1 Temmuz'da yapılacak elektrik zammına ilişkin olarak, "Artan petrol fiyatlarını da düşünürseniz... Varil fiyatı 22 dolardan 138 dolara çıktı. Gayet tabii ki bunların zaman zaman yansıması oluyor" dedi.

İstanbul Ceylan İntercontinental Otel'de Sinop İşadamları Derneği'nin (SİYAD) düzenlediği "Sinop'a Enerji Yatırımları" konulu toplantı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Güler, Slovenya'daki Krsko nükleer santralinin soğutma sisteminden kaynaklanan sorunun herhangi bir tehlike oluşturmadığını belirtti. Güler, "Biz bunu anında kontrol eden bir ülkeyiz. Dün hemen bilgi geldi bana. Oradaki (santral) bir contanan meydana gelen yağ sızıntısından meydana gelen bir arıza. Bununla ilgili durum zaten gözlemimiz altında. Bunun Türkiye'ye yansıması söz konusu değil. Çünkü oradaki bir kaza değil, arıza. Arıza da kontrol altında" dedi. Anayasa Mahkemesi'nin kararına ilişkin soruya ise Bakan Güler, "Benim genellikle kendi saham dışında konuşmama tarzım var. Bu noktada yargının kararı için değerlendirme yapmam" diye konuştu.

1 Temmuz'da yapılacak elektrik zammına da değinen Bakan Güler, otomatik kontrol mekanizması olarak zammın yapılacağını ve fiyatların 1 Temmuz'da açıklanacağını belirtti. Gazetecilerin, zam oranının yüksek olup olmayacağı yönündeki sorusuna ise Güler, "Şu anda Türkiye olarak en ucuz elektriği ve doğalgazını kullanan ülkelerden biriyiz. Artan petrol fiyatlarını da düşünürseniz... Varil fiyatı 22 dolardan 138 dolara çıktı. Gayet tabii ki bunların zaman zaman yansıması oluyor. Daha evvel indirim de yapmıştık. Onu da bir ara düşünün" şeklinde yanıt verdi.