Gönderen Konu: Bakan Çelik: "15 Yaş Altı Sigortalı Sayısı 140 Bin" 16.07.08  (Okunma sayısı 295 defa)

Çevrimdışı black_wampir

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 1.705
  • Puan 501
  • Cinsiyet: Bay
  • Cassio Lincoln
    • MSN Messenger - dehset_genc_18@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
    • İyi Eğlenceler
    • E-Posta
Bakan Çelik: "15 Yaş Altı Sigortalı Sayısı 140 Bin" 16.07.08

--------------------------------------------------------------------------------
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, ıÜüSosyal Güvenlik Reformu'nun yürürlüğe girmesiyle 1 milyon çocuğun Sosyal Sigortalar Kurumu'na kaydolduğuna yönelik iddiaların gerçeği yansıtmadığını söyledi. Bakan Çelik, 15 yaş altında sisteme girenlerin sayısının 140 bin civarında olduğunu kaydetti.

Çelik, Türkiye Personel Yönetimi Derneği Türkiye İşveren Sendikaları Konfederasyonu(TİSK) tarafından düzenlenen ''İstihdam Paketi ve Sosyal Güvenlikteki Yeni Düzenlemeler İşletmelere Ne Getiriyor?'' konulu seminerin açılışında yaptığı konuşmada, çıkan yasaların 70 milyonu bağlayan yasalar olduğunu, bu yasaların hükümete has yasalar olmadığını anlattı. Bu nedenle uzlaşma kültürüne çok önem verdiklerini ifade eden Çelik, bakanlık olarak ele alınan yasaları sosyal taraflarla bıkmadan usanmadan, saatlerce günlerce çalıştıklarını, fikirlerini aldıklarını kaydetti. Yasa taslaklarını meclise gelmeden önce siyasi partilere sunarak, öncesinde değerlendirme yapmalarını amaçladıklarını aktaran Çelik, Sosyal Güvenlik, İstihdam, ArGe ve Sendikalar Yasası'nda bu diyalog ve uzlaşma ortamını oluşturduklarını kaydetti.

"YASALARIN ZAMANLAMASI KONUSUNDAN BENİM SUÇUM YOK"

Bu arada, Bakan Çelik'ten önce konuşan TİSK Genel Başkanı Tuğrul Kutadgubilik, söz konusu yasaların çok önemli ve ihtiyaç duyulan yasalar olduğunu, ancak bu yasaların zamanlamasının doğru yapılmadığını belirtti. Kutadgubilik, "Bugün kimsede ne istihdam ne yatırım iştahı var. Bugün Türkiye bugün başka şeylerle uğraşıyor" dedi. Kutadgubilik'in sözlerine değinen Çelik, şöyle konuştu: "Bu yasaların zamanlaması konusunda size samimi söylüyorum benim bir suçum yok. Bu konuda iyi niyetle yasalar hazırlandı. Fakat konjöktürel olaylar... Endişem şu, bu kadar gerekli gereksiz şeylerin tartışıldığı bir ortamda bu yasalar çıkmayabilirdi. Yasalaşması son derece önemli. Ama talihsizlikleri var zamanlama açısından. Umuyoruz, bu talihsizlikler kısa süre içerisinde geçer. Sabahleyin ne olacak endişesinin artık Türkiye taşımasın istiyoruz. (Her an her şey olabilir) Ya her an her şey olmaz. Hukuk devletinde hukuk çerçevesinde bir şeyler olur. TİSK'in başkanı diyor ki (İstikrarı, Türkiye'yi geri istiyorum) Bunlardan Türkiye artık sıyrılmalı. İnanıyorum ki sağduyu da bunları söylüyor"

Ekonomik ve sosyal açıdan Türkiye ve dünyanın önemli bir süreçten geçtiğini ifade eden Çelik, bu sürecin önemini herkesin, özellikle siyasilerin farkında olmasını istediğini dile getirdi. Dünyadaki gelişmelerin dikkate alınıp ülkedeki politikaların ona göre düzenlenmesi gerektiğini aktaran Çelik, "Yoksa (bana ne ben Misak-ı Milli sınırları içinde dünyamı kurmuşum. Dışarıdakiler beni ilgilendirmiyor) deme lüksümüz yok" ifadelerini kullandı.

Faruk Çelik, Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili tartışmalara değindi. Bu konu hakkında bilen, bilmeyen birçok kişinin konuştuğunu ve bu yasanın hak etmediği eleştiriler aldığını ifade eden Çelik, "Ama kim ne derse desin erken emeklilik sorunu vardı Türkiye'de. Halen de var maalesef" dedi.

Bu yasanın Türkiye'ye büyük katkısı olduğunu anlatan Çelik, "Çok abartıldı. İşte bir milyon çocuk kaydoldu. Bunların hiçbiri doğru değil. Bunlar 140 bin civarında 15 yaş altındaki sisteme giren kişi sayısı bu kadar" diye konuştu.
Alayına Tarsus !