Gönderen Konu: Babasız büyüme suçun en belirgin nedeni  (Okunma sayısı 342 defa)

Çevrimdışı Force23

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 32.652
  • Puan 334
  • Cinsiyet: Bay
  • !!ƒяєєѕтуℓєя!!
    • Profili Görüntüle
Babasız büyüme suçun en belirgin nedeni
« : 10 Eylül 2007, 09:02:18 »
Yapılan araştırmalar, babasız büyümenin, suçun en belirgin nedenlerinden biri olduğunu gösteriyor. Bakırköy Ruh Sağlığı ve Sinir Hastalıkları Hastanesi 13. Psikiyatri Kliniği Şefi Doç. Dr. Kemal Sayar, yapılan bazı araştırmaların, şiddete dayalı suçlar, çocuk suçluluğu ve madde bağımlılığı ile baba yokluğu arasında bir bağlantı olduğunu ortaya koyduğunu söyledi.
 
Sorumluluk sahibi bir babanın varlığının, sosyal hastalıkların tedavisinde kullanılabilecek bir işlev gördüğünü belirten Sayar, '' Babalar, çocuğun büyüme sürecinde önemli roller üstlenirler'' diye konuştu.
 
Sıcak ve sevecen babaların, çocuklarda cinsiyet rollerinin gelişimini de etkilediğini ifade eden Sayar, şöyle devam etti: ''Örneğin, erkek çocukları büyüme sürecinde babalarından erkeklerin ilgileri, faaliyetleri ve sosyal davranışlarını öğrenirler. Kız çocukları ise erkeklerle güvenli ve rahat ilişki kurmayı öğrenirler. Sevgi dolu babalar, erkeklerde başarı, kızlarda kişisel uyum üzerinde olumlu etkiler yaparlar.''
 
Baba yokluğu yaşayan çocukların davranış sorunları göstermesinin daha olası olduğunu kaydeden Sayar, ''Araştırmalar, bu çocukların okulda, özellikle matematik ve fen derslerinde pek başarılı olamadıklarını göstermektedir'' diye konuştu. Sayar, baba yokluğu üzerine yapılan araştırmalarla ilgili ortaya çıkan sonuçları şöyle açıkladı:
''6 yaşından önce ya da 6 ile 9 yaş arasındaki ebeveynleri boşanan ergen kızlar, aileleriyle birlikte olan kızlara göre daha fazla alkol ya da madde kullanımına yönelmektedir. Kadınların ergen ve yetişkin popülasyonları içinde yaşadıkları ebeveyn ayrılığı erken başlayan cinsel etkinlik, büyük ölçüde suça ilişkin davranışla ilişkilendirilirken, bu kadınların uzun ve memnuniyet verici ilişkiler kurmakta da zorlandıkları görülmektedir.''
Only God Can Judge Me !!
They''ll Never Take Me Alive