Gönderen Konu: Antalya'da ÖĞrencİler Kent Ormani'ni Temİzledİ 04.06  (Okunma sayısı 195 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
Dünya Çevre Günü dolayısıyla Antalya'da öğrenciler, Kent Ormanı'ndaki çöpleri topladı.
Küresel ısınma ile doğanın öneminin arttığı günümüzde Dünya Çevre Günü daha anlamlı kutlanıyor. Çocuklar, Çevre Günü'nde, yeşil alanları temizleyerek, temiz bir dünya isteğini dile getirdi.

Kepez Belediyesi'nin desteği ile Demirgül İlköğretim Okulu'ndan 80 öğrenci, Dünya Çevre Günü dolayısıyla Kent Ormanı'nı temizledi. Çocuklar, ormanlık alandaki pet şişeleri, poşetleri toplayarak büyüklerine örnek oldu. Çevre bilincinin oluşması amacıyla gerçekleştirilen etkinliğin ardından çocuklar, çöplerden arındırdıkları Kent Ormanı'nda piknik yaptı.


Kepez Belediye Başkanı Erdal Öner, küresel ısınma ile doğanın öneminin daha iyi anlaşıldığının anımsatarak, Kent Ormanı'nda gerçekleştirilen etkinlikle, çocuklara çevre bilincinin kazandırılmasının amaçlandığını söyledi. Doğadaki canlıların, temiz bir çevrede yaşamasının mümkün olacağının altını çizen Öner, bu nedenle doğadaki tahribatın ve kirlenmenin önlenmesine dikkat çekti. Gelecek nesle iyi bir çevre bırakmak için kirlenmelerin önlenmesi, yeşil alanların korunup, çoğaltılması gerekliliğine vurgu yapan Başkan Erdal Öner, "Gelecek nesle iyi bir çevre bırakmak için çalışıyoruz. Şu ana kadar 471 bin metrekare alanda 103 park yaptık. Kepez'de, kişi başına düşen yeşil alan miktarını Avrupa Birliği standartlarının üzerine çıkardık. Gelecek nesli, yeşil dokusu fazla, yeşil alanları korunmuş bir Kepez bırakmak için çalışıyoruz" şeklinde konuştu.