Gönderen Konu: 112 ŞofÖrlerİne İlerİ SÜrÜŞ EĞİtİmİ 04.06  (Okunma sayısı 245 defa)

Çevrimdışı J@koß

  • 5. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 813
  • Puan 1000
  • David ViLLa
    • Profili Görüntüle
112 ŞofÖrlerİne İlerİ SÜrÜŞ EĞİtİmİ 04.06
« : 04 Haziran 2008, 22:24:30 »
Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü bünyesinde yer alan Acil Sağlık Hizmetleri ambulanslarında görevli şoförlere ileri sürüş teknikleri konusunda eğitim verilmeye başlandı. Tekirdağ Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Oktay, eğitimlerde bir standart oluşturmayı hedeflediklerini söyledi.
Tekirdağ İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki ambulanslarında görevli 26 şoför, 5 gün sürecek olan 'ileri sürüş teknikleri' eğitime başladı. İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden gelen iki uzmanın yardımları ile oluşturulan parkurda 112 ambulansını kullanan şoförler parkurları en iyi hızda bitirmeye çalıştı. Sağlık Bakanlığı tarafından hazırlanan eğitim programı çerçevesinde, ambulans şoförlerine yönelik olarak 5 günlük 'Ambulans İleri Sürüş Teknikleri' konusunda kurs verildiğini ifade eden Tekirdağ Acil Sağlık Hizmetleri Şube Müdürü İbrahim Oktay, amaçlarının ambulans şoförlerini araçları değişik hava koşullarında daha güvenli kullanmalarını sağlayacak bilgi ve beceriyle donatmak olduğunu ifade etti. Oktay "Sağlık Bakanlığı'nın ilk eğitimi yapıyoruz. 26 tane hem 112 hem de hastanelerde görev yapan şoför arkadaşlarımızı İstanbul Sağlık Müdürlüğü'nden iki eğitici eşliğinde eğitim veriyoruz. Hedefimiz daha güvenli ve daha kaliteli bir hizmet vermek. Sadece medikal boyutu ile değil ambulansın kullanımı ve sürüş sırasında güvenlikte bizim için önemli. Bu eğitimlerde bir standart oluşturmayı hedefliyoruz" şeklinde konuştu.

Ambulans şoförlerindeki refleksi artırmak için eğitim çalışmalarını yürüttüklerini ifade eden Sağlık Bakanlığı İleri Sürüş Tekniği Uzmanı Dr. Turan Ağaca ise 5 günlük eğitimin ilk gününde teorik eğitim verdiklerini belirtti. Trafiğe kapalı parkurda şoförlere 3 gün ileri sürüş tekniğinde teorik eğitim verdiklerini dile getiren Ağaca, eğitimlerin başarılı geçtiğini söyledi.