Gönderen Konu: Ultima Online Skiller  (Okunma sayısı 1002 defa)

Çevrimdışı irsad26

  • 4.SINIF UYE
  • **
  • İleti: 2.386
  • Puan 6334
  • Cinsiyet: Bay
  • Eskişehirspor..!
    • Profili Görüntüle
    • E-Posta
Ultima Online Skiller
« : 08 Ağustos 2008, 15:17:56 »
Ultima Online Skiller

--------------------------------------------------------------------------------

Skiler oyunun temelidir desek yalan olmaz. Bir kişinin skillleri toplamı en fazla 700 olabilir. Bir skill en fazla 120 ye kadar kasılabilinir. İlk başlangıçta bir skilin capı (sınırı) 100’dür. Bunu power scrolllar ile yükseltebilirsiniz. Oyuna ilk başladığınızda sizden toplamı 100 olan en fazla 3 tane skill seçmeniz istenir. Bunları 50-50 olarak 2 tane skille verirseniz daha rahat olur. Aynı zamanda oyun içerisindeki vendorların üstüne 1 kez tıklayarak çıkan pencereden “teach skill” şeklindeki tuşlar ile en fazla 30’a kadar istediğiniz bir skili para ile öğrenebilirsiniz. Skileri kategorilerine göre ayırarak bir anlatım yapiyim:


Savaş
Warrior Türleri

Archery:
Adından da anlaşılabileceği gibi okçuluk skillidir. Archery skiliniz ne kadar yüksek ise isabet ettirme şansınız o kadar da artar. Skilinizi en fazla 100’e (ps ile 120’ye) kadar kasabilirsiniz. Oyun içerisinde toplam 6 tane yay bulunur. Bunları kullanıp kullanamamanızın archery ile alakası yoktur. Her türlü skill seviyesinde istediğiniz oku kullanabilirsiniz (oku kullanabilmeniz str’nize bağlıdır) Bu skili kasabilmek için önünüze gelen yaratığa ok atın . Ok attıkça skiliniz de artacaktır. Bu arada archerynin en sıkıcı yanı ok bulmaktır. Ve oklar da genelde pahalı oluyor. Yayların hızı yavaş olduğundan dolayı da uzun sürede kasılan bir skilldir. Archery biraz zengin skilidir yani. Belli miktar para kazandıktan sonra archery’e başlayın. Ama derseniz ki ben archery ile başlamak istiyom o zaman şöyle taktikler veriyim: archery de para lazım olduğu için skill kasarken para da kasın. Mesela etraftaki tarlalarda koyun filam olacaktır. Bunları öldürdükten sonra keskin bir alete 2 kez tıklıyarak target ile koyunu tıklayın. Koyunun cesedinin içine yün düşecektir. Bu yünleri bir terzi evinin içindeki spining whellden geçirin. İplik haline gelecektir. Onu da loomda işleyin. Elinize kumaş geçecektir. Bu kumaşı da 2 kez makas ile keserek bandaj haline getirin ve healer vendoruna satın. Bu şekilde az da olsa para kazanırsınız.Diğer bir seçenek fare adamları bulun. Bunların okçu türünü bulduğunuz zaman cesedinin içinde (lootunda) bol miktarda ok bulunur. Bu şekilde ok sorununuza gayet güzel bir çözüm getirebilirsiniz.

Fencing:
Oyun içerisindeki sivri uçlu olan silahları kullanma yeteneğidir. Archery deki gibi skilin ne kadar yüksek ise vurma şansın o kadar artar. En fazla 100 (ps ile 120) olabilir. Oyun içerisinde toplam 13 çeşit fencing silahı bulunur. Skili kasmak için kesin biçin…. Masrafı olmayan bir skilldir. Skilinizi kasmak için hızlı bir silah kullanmanızı tavsiye ederim. (mesela dagger). Koyun keserek kasın bence. Hem fazla canınız gitmez hem de yünlerinden para kazanabilirsiniz.

Mace Fighting:
Sopa gibi sert silahları kullanma yeteneğidir. Bu skille özel olarak mace türü silahlarla düşmanınızın stamını düşürür ve armorlarına büyük ölçüde zarar verirsiniz. Bu tür silahlarla bir arkadaşınızla skill çalışmak amacıyla boks yaparsanız arkınızın üstünde set flm kalmaz, stamı 0 a düşer. Oyun içerisinde 18 farklı mace silahı vardır. Silahlarının birçoğu yavaştır. Diğer skiller gibi aynı şekilde kasılır.

Swordsmanship:
Keskin silahları (kılıç vs.) ve baltaları kullanma yeteneğidir. En fazla silah türü bu skilldedir. 27 farklı sw silahı vardır. Özellik olarak diğer skilerle aynıdır. Diğer skilerden farklı olarak sw skilinin bonus skili vardır. Balta türü silahları kullanırken lumberjack skilinizin vereceğiniz damageye yaklaşık olarak %15 lik bir etkisi vardır. Mesela lumberjackiniz 0 iken balta ile 41 dmg verirken 100 olduğunda 45 dmg verir. Pek etki yapmıyor gerçi skillcapınızı doldurmaya değmez

Wrestling:
Silah kullanmama yeteneğidir Yani adından da anlaşılabileceği gibi güreşciliktir. Elleriniz ile dövüşmenize yarar. Fakat eliniz ile adam öldürmeyi hiç düşünmeyin bile. Bunları duyup da sakın dandik bi skillmiş de demeyin. Wrestling büyücüler tarafından kullanılan çok önemli bir skilldir. Mesela karşınızdaki bir warriorun size vurma şansı %100 ise bunu wresting kasarak %50lere düşürebilirsiniz. Karşınızdaki size vuramaz deli olur. Mageler için hayat kurtarıcıdır yani. Sadece bunulan da bitmiyor. Aynı zamanda special abilitylerini kullanarak karşınızdakinin elindeki silahı düşürebilir veya 3 sn yeliğine kıpırdayamaz hale getirebilirsiniz

Parrying:
Kalkan kullanabilme yeteneğidir. Ne kadar yüksek ise size gelen darbeleri o kadar daha çok engelleyebilirsiniz. Parryi kastığınız takdirde sadece kalkan ile engellemezsiniz. Aynı zamanda tek elli ve çift elli silahlarlan da engelleme yapabilirsiniz (çift elli silahlarda tek ellilere göre daha iyi parrylersiniz). Bu skilin etkili olabilmesi için dexinizin en az 80 olması gerekmektedir.

Tactics:
Bir warriorun zorunlu olarak alması gereken skill diyebiliriz. Tactic silahınızla vereceğiniz damageyi arttıran en önemli skilldir. Ne kadar fazla ise verdiğiniz damage de o kadar artar.

Healing:
Warriorlar tarafından kullanılan can yükseltme skilidir. Ne kadar yüksek ise başarılı olma şansı da o kadar artar. Sadece kendinizin canını yükseltmekle kalmaz zehirlendiğiniz zaman zehrinizi geçirir (60 heal, 60 anatomy), belli bir seviyeye geldiğinizde (80 healing, 80 anatomy) ölen arkadaşlarınızı tekrar canlandırabilirsiniz (ressurrection). Anatomy skiliniz ne kadar yüksek ise kazandığınız hp o kadar artar. Mesela heal 100, anatomy 0 iken kendinizi 19-43 arası heallerken, anatomy 100 iken 36-60 aralığında healleyebilirsiniz.

Büyücü Türleri
Magery:
Adından da anlaşıldığı gibi büyücü skilidir. Toplam 64 tane büyüsü vardır. En fazla 100 (ps ile 120) olabilir. Savaş dışında da çok işe yarayan bir skilldir. Bir çok büyüsü olduğundan dolayı istenilen bir çok şeyi yapmak mümkün. Büyüleri yapmak için 8 farklı reagentse (malzemeye) ihtiyacınız vardır.

Necromancy:
Kara büyü skilidir. Toplam 17 tane büyüsü vardır. Curse türü (lanet) büyüleri çok etkilidir. Büyülerinin çoğunu yapabilmek için spirit speak (ruhlarla konuşma) skilinle ihtiyaç duymaktadır. Magery+Necromacy şeklindeki bir karakter doğru itemler ile birlikte çok güçlü olabilir. Aynı zamanda archery skili ile birlikte de sağlam bir karakter oluşturulabilir. Büyüleri kullanmak için 5 farklı reagente ihtiyacınız vardır

Chivalry:
Paladin’in skilidir. 10 farklı büyüsü vardır. Daha çok silahı güçlendirme, hızlandırma ve necromancerların lanetlerini ortadan kaldıran büyüleri vardır. Aynı zamanda para kazanmak istiyorsanız bunun için de çok ideal bir karakterdir. “Enemy of One” isimli büyüsü ile bir tür yaratık türüne karşı normalden çok daha fazla zarar verirsiniz. Büyülerini kullanmak için chivalry kitabınıza tithe yüklemeniz gerekir. Bu titheyi ankhlara (reslenme taşı) 1 kere tıklayarak titheden alabilirsiniz. (1 gold = 1 tithe).

Evaluating İntelligence:
Magerynin bir alt skilidir. Warriorlar için tactics ne kadar önemli ise mageler için de bu skill önemlidir. Yaptığınız büyülerin damagesini ve kalıcılığını belirler. Eval intsiz bir büyücü büyücü değildir. Sadece magery skilinle destek verir.

Meditation:
Büyücüler için önemli bir skilldir. Her büyü yaptığınızda belirli bir miktar mananız gider. Ve meditation sayesinde bu mananızın dolum hızı yüksek bir oranda artar. Pasif olarak kullanılabilindiği gibi aktif olarak da kullanılabilinir. Aktif olarak kullanmanız için üzerinizde demir bir set olmaması (sadece leather set olması lazım) ve hareket etmemeniz gerekmektedir. Aktif olarak kullanıldığında çok daha hızlı bir şekilde mananızı doldurabilirsiniz.

Focus:
Daha çok savaşçılar tarafından kullanılır. Mana ve stamınızın dolum hızını arttırır. Focus hem mediyi hemde stamı dolduruyorsa mediye ne gerek var derseniz: meditasyon mananızı focusdan daha hızlı bir şekilde doldurur. Focus pasif olarak çalışan bir skilldir.

Spirit Speak:
Necromancerların zorunlu skilidir diyebiliriz. Nasıl ki evalint magery için damageyi ayarlıyorsa spirit speak da necro için bunu ayarlar. Ayrıca bu skilin kendine ayrı bir özelliği olarak “Anh Mi Sah Ko” diebilmesidir Bu ne diyecek olursanız: spirit speak skilini kullandığınız zaman belirli bir miktar mana karşılığında kısa bir sürede hp’niz (canınız) 30 kadar bir artış gösterir. Bu özelliği sayesinde necro olmayanlar tarafından da kullanılmaktadır. Ölümden döndürücü harika bir özelliği vardır.


Crafter (Üretici)
Blacksmithing:
Demircilik skilidir. Demir ile yapılan her türlü silah ve armoru yapma özelliği gösterir. Oyun içerisinde toplam 9 farklı maden çeşidi vardır. Bs skiliniz ne kadar yüksek ise bir eşyayı yapabilme şansınız o kadar artar. Grandmaster seviyesine geldiğiniz zaman exceptional yaptığınız eşyalara isminiz de yazılır.(imza atılır). Madenleri çıkartmak için mining skilinle ihtiyaç vardır.

Tailoring:
Terzi skilidir. Kumaştan yapılan elbise ve deriden yapılan setleri yapar. 1 çeşit kumaş tipi ve 4 farklı deri tipi vardır. Skiliniz 100 olduğu zaman yaptığınız itemlere isminiz yazılmaya başlar.

Alchemy:
Bir nevi kimyagerlik skilidir. Oyun içinde özellikle pvp de çok işe yarayan potionları (şişeleri) yapmaya yarar. 11 çeşit potionu vardır.
İnscription:
Magery ve necromancy skilerinin büyülerini yazar. Yaratıklardan çok zor bulunan bazı scrolları satarlar. Ayrıca runebook, bulk order book yapabilirler.

Carpentry:
Marangozluk yeteneğidir. Tahta ve odunlardan ev eşyaları (masa, sandalye, yatak vb.) yapmaya yarar. En fazla 100 olabilir. Skiliniz 100 olduğu zaman isminiz her itemin üstünde yazmaz! Odunları bulmak için lumberjack skilinle ihtiyaç gerekir.

Bowcraft/Fletching:
Ok ve yay yapmanıza yarar. Sadece bunu yapabildiği için kasılması pek tavsiye edilmeyen bir skilldir. 100 olduğunda silahlarda isminiz yazar (exception yaparsanız).

Cooking:
Aşçılık skilidir. Yemek yaparsınız sadece..
Glassblowing: Camdan eşya yapmanızı sağlar. (şişe gibi)
Stonecrafting: Heykeltıraşçılık skilidir. Taştan heykel, masa, vazo, sandalye gibi eşyalar yaparsınız.

Cartography:
Harita okuma/yazma yeteneğidir. Oyundaki bazı yaratıkların içinden çıkan treasure mapleri (hazine haritası) ni okumayı sağlar. 6 farklı hazine haritası türü vardır. Bu hazinelerin birçoğundan güzel bir eşya çıkmaz fakat cartography en fazla paragonlardan (altın renkli yaratıklar) çıkan haritaları okuyarak “minor artifact” denilen özel silahların çıkmasını sağlar.

Mining:
Madenlere gidip kazma-kürek ile çeşitli maden aramanızı sağlar. Skiliniz yükseldikçe çıkarttığınız maden (ore) türleri de artar. Aynı zamanda mining skili ile ham olan oreleri eritip kalıp (ingot) haline getirebilirsiniz.

Lumberjacking:
Oduncu skilidir. Elinize bir balta alıp ağaçlardan odun toplayabilirsiniz. Carpentrydeki tahta ihtiyacını sağlar aynı zamanda sw skiline bonus olarak kullanılır.

Diğer
Animal Taming:
Oyunda bulunan hayvanları ehcilleştirmeye yarar. Bu skille sahip olanlar serverda genel bir zenginliğe ulaşırlar. Köpekten ejderhaya kadar birçok yaratığı ehcilleştirebilir ve onları istediği gibi yönetir. Güçlü yaratıkların sahibi olarak (dragon, nightmare, hiryu) serverdaki en güçlü yaratıkları bile tek başlarına kesebilirler. (paragon türü yaratıkların bir çoğunu sadece tamerlar kesebilmektedir.)
Musicianship:
Müzik aletlerini çalmanıza yarar. Başka da bişiy yapmaz. Ne kadar yüksekse müziği düzgün çalma olasılığınız o kadar artar. Ne dandik skill bu ne işimize yaricak demeyin şimdi görürsünüz:
Peacemaking:
Bir tamerin vazgeçemeyeceği skilerden birisidir. Kullanabilmek için musicianship skilinizin olması gerekmektedir. Bir yaratığa (mesela dragon) peace uyguladığınız zaman ve başarılı olduğunuz taktirde yaratık size saldırmayı bırakacaktır. Olduğu yerde sap gibi kalacaktır. Bu sayede size dalmadan hayvanınızı kolay bir şekilde tame edebilirsiniz. En güçlü yaratıklar dışında bütün yaratıklar peace olabilmektedir.
Discordance:
Kullanmak için musicianship skilinle ihtiyacınız vardır. Kullandığınız zaman yaratığın etrafı parıldamaya başlar. Bu sayede yaratığa verdiğiniz damage yükselir. Bu sayede daha kolay bir şekilde öldürebilirsiniz.
Provacation:
Musician skilinle ihtiyaç duyar. Oldukça zor bir skilldir. Bir yaratığı diğerine saldırtmanızı sağlar. Mesela bir dragonu başka bir dragona saldırtırsınız bunlar birbirini keser siz ise sadece parayı alırsınız.
Stealing:
Hırsızlık skilidir. Başkalarının çantalarından eşya çalmanızı sağlar. Yalnız blessed ve insured şeklindeki eşyaları çalamazsınız. Birçok insan da güzel eşyalarını insure ettiği için (korumaya almak) hırsızlık pek kazanç sağlayan bir skill değildir. Daha çok eğlenmek için kasılan bir skilldir. Wrestling ile adamın elinden silahını düşürür sonra da çalarım şeklinde fantezilere kapılmayın siz onu yapana kadar ölmüş oluyosunuz genelde
Snooping:
Hırsızların kullandığı diğer bir skilldir. Sizden başka kişilerin çantalarını açmanızı sağlar. Skiliniz 100 olduğu zaman milletin çantasını istediğiniz gibi açarsınız. Bunu hiçbir şekilde anlamazlar. Fakat bu açılan çantalarda oynayamazsınız. Sadece istediğiniz bir itemi görüp onu çalmak için kullanabilirsiniz.
Hiding:
Hırsızların en çok kullandığı bir diğer skilldir. Bu skili kullandığınız zaman diğer kişilerden gizlenirsiniz. (görünmez olursunuz). Fakat tek başına o kadar etkili değildir.
Stealth:
Hiding ile beraber kullanılan, hidingi anlamlı hale getiren skilldir. Hiding ile gizlendikten sonra bu skili kullanırsanız gizli bir şekilde yürüyebilirsiniz. Kimseye çarpmadan ve koşmadan ilerlediğinizde kimse sizi göremez fakat siz yer değiştirebilirsiniz. Fakat istediğiniz kadar yürüyemezsiniz. Hesaplanma şekli: (stealth skiliniz)/10 X 2 . Başarısız olduğunuz takdirde tekrar görünür hale geçersiniz.
Fishing:
Adından da anlaşılabilineceği gibi balıkçılık skilidir. Oltanız ile açık denizlerde balık tutarsınız. Ayrıca ara sıra oltanıza takılan deniz yaratıklarını da keserek içlerinden çıkan sos şişelerinden çeşitli batık gemilerin hazinelerini çıkartabilirsiniz. Aynı zamanda tuttuğunuz balıkları pişirerek güzel bi akşam ziyafeti çekebilirsiniz
Lockpick:
Hazine haritalarında çıkan kilitli sandıkları açmaya yarar. Çok gerekli bir skilldir. Lockpick olmadığı takdirde bir hazine sandığının hiçbir anlamı olmaz.
Poisoning:
Pvp açısından en güçlü skill denilebilinir. Poisoning skili silahlara zehir sürmenizi sağlar. Bu zehirler ile düşmanlarınızı zehirleyebilirsiniz. Birisi zehirlendiği takdirde zehirlenme seviyesine göre kendisinden belli bir seviyede aralıklarla canı azalır. Poisoning 100 olduğu takdirde silahtaki zehir seviyesinden 1 level daha yüksek bir zehir vurur.


Daha başka skiler de var fakat en önemlileri bunlar diyebiliriz. Zamanla ekleme yapabilirim
Siyah Kırmızı<<Şampiyon EsEs

Çevrimdışı Saw

  • 2. SINIF UYE
  • ****
  • İleti: 9.123
  • Puan 1000
  • Cinsiyet: Bay
  • | |......S€N! S€V!Y0RUM......| |
    • Profili Görüntüle
Ultima Online Skiller
« Yanıtla #1 : 09 Ağustos 2008, 14:11:40 »
Teşekkürler...