Gönderen Konu: Yazarlarımız kura için ne dedi?  (Okunma sayısı 715 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Yazarlarımız kura için ne dedi?
« : 10 Ocak 2007, 05:03:39 »
Temsilcimiz Fenerbahçe UEFA Kupası 1. eleme turunda Hollanda'nın AZ Alkmaar takımı ile eşleşti. Superspor.com yazarları Fenerbahçe'nin kurasını değerlendirdi.

Gürcan Bilgiç:

Fenerbahçe’nin kura şansı devam ediyor. Eleyebileceği bir rakiple eşleşti. AZ Alkmaar takımı gol atan ama gol de yiyen bir ekip. Fenerbahçe’nin kalitesi rakibini 2 maçta da yenebilecek seviyede. Yine de iki maçlık etaplar dikkat gerektirir. İstanbul’da Fenerbahçe’nin gol yememesi gerekiyor.

Mert Aydın:

AZ Alkmaar sistem hastası Louis van Gaal'in çalıştırdığı bir takım. Genellikle Gaal'in sevdiği gibi çok büyük yıldızları olmayan ama çok koşup rakibi hızı ile yoran bir takım. En önemli özellikleri de kolay gol atıp, kolay gol yemeleri. Yani sadece bu cümleyle bile iki maçta da çok fazla gol seyredeceğimizi söyleyebiliriz. Belki eski bir tanıdık olduğu için Şota üzerine yoğunlaşıyoruz. Ama Dembele, Schaars ve Cziommer her zaman dikkat edilmesi gereken isimler. Bu sezon ön plana çıkan Koevermans önemli bir gol silahı.

F.Bahçe son Frankfurt maçındaki mücadelesini ortaya koyar bir yandan da bir takım takviyelerle Lugano-Edu ikilisinin ortaya çıkardığı defans zaafiyetini en aza indirgeyebilirse AZ önünde bir şansı olabilir. Çünkü; AZ, Frankfurt'un aksine İstanbul'da sadece iki atak yapmayacak. Fenerbahçe'nin Kayseri örneğini de aklında bulundurarak İstanbul'daki ilk maçı bir farklı bile olsa kazanması gerekir. Çünkü, sarı-lacivertliler rövanşta mutlaka gol bulacaklardır.

Esat Dergi:

F.Bahçeli taraftarlardaki bu kadar heyecan bu takımın süratlenmesi için olumlu mu yoksa olumsuz mu etki yaratıyor? F.Bahçe bu sene Glasgow'u yani finali hedefliyor. Son oynanan Frankfurt maçında yaşanan kabusun artık bir kez daha yaşanma lüksü yok. O maçta Semih'in altın vuruşu olmasa şimdi ortalıkta büyük bir kaos ve sıkılmş taraftarlar olacaktı. Şimdi tüm Fenerbahçeli taraftarlarda bir yolculuk hazırlığı görüyorum. Glasgow'a finalin oynanayacağı yere gitmek için şimdiden çok sıcak bir heyecan camiayı kapsamış durumda. Herşeyin aksine bu heyecanın takımı havaya sokmasının öte büyük bir kenetlenme ve inanç içerisine sokacağını düşünüyorum. Bazen herşey aşırı olmalı..

F.Bahçe kendi defansını yenerse AZ'ı eler...
Rakibe gelirsek AZ Hollanda'nın son yıllarda en büyük çıkış yapan inanılmaz bir takımı. Gol konusunda özellikle yan toplarda müthiş etkililer. F.Bahçe savunmasının göbeğinde yaşanan anlaşmazlığı düşündüğümüzde korkulu bir senaryo ile yine karşılaşabiliriz. Çıkabilecek takımların içerisindeki en iyi kura AZ Alkmaar yada Espanyol olacaktı. Alkmaar için F.Bahçe'nin avantajı baskı kurduğunda mutlaka gol atabilecek olması. Duran top organizasyonlarında onlar gibi rahat pozisyonlar bulabileceği. Herhangi bir Ada takımı yada başka bir kura çekilseydi F.Bahçe tur için rakip takımın defansı ile uğraşacaktı, şimdi ortada tek birşey kaldı. F.Bahçe kendi defansına yenilmezse inançlı yolda Glasgow'a doğru tekrar bir yolculuğa çıkar. F.Bahçe'nin en büyük sorunu bu kadar rahat bir gol atan takım karşısında bu kadar rahat gol yiyen bir defansının bulunması.

Bülent Çulhaoğlu:

Fenerbahçe'nin futbol stiline çok uygun bir kura. İngiliz, İtalyan ve İspanyol rakipler yerine Hollanda ekibi AZ Alkmaar'ın çıkması "bol gol" izleyeceğiz anlamına geliyor.
 
Hollanda temsilcisi 16 maçta 50 gol atmış ancak Hollanda liginde atılan golleri az çok biliyoruz. Oyun yapıları itibarıyla Güney Amerika maçlarını andırıyor. Defans ve kaleci kalitesi anlamında Hollanda ligi Avrupa'nın en zayıf liglerinden bir tanesi. Tüm maçlar 2.5 gol üstü bitiyor nerdeyse. F.Bahçe'nin de Süper Lig'de oynadığı tüm maçların bol gollü geçtiğini düşünürsek, oynanacak iki karşılaşma da gerek seyir zevki, gerekse bol gol olarak çok keyifli bir mücadeleye sahne olacağı kesin.
 
F.Bahçe'nin bu sezon Avrupa maçlarının hepsinde belirli bir standartın üzerinde oynadığını herkes kabul ediyor. Frankfurt karşısında yenilen basit goller AZ maçında tekrarlanmaz ise Hollanda ekibi karşısında Sarı-Lacivertliler daha şanslı kanımca. Yeterki Şota ve Koevermans'a gerekli önlemi alsınlar.