Gönderen Konu: Zeki erkeğin spermi daha kaliteli  (Okunma sayısı 840 defa)

Çevrimdışı ManSpider111

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 21.601
  • Puan 1277
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen ÜyesiNİN BABASI ;D
    • Profili Görüntüle
Zeki erkeğin spermi daha kaliteli
« : 01 Kasım 2008, 12:59:03 »
Yapılan araştırmalar erkeklerin sperm kalitesinin beyinlerinin ne kadar çalışıp çalışmadığıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Kadınlar 'Erkekler beyinleriyle düşünmezler' derler. Bilim adamları son araştırmalarıyla kadınlara bu tezlerini kanıtlama fırsatı veriyor.

Yapılan araştırmalar erkeklerin sperm kalitesinin beyinlerinin ne kadar çalışıp çalışmadığıyla bağlantılı olduğunu ortaya çıkardı.

Bilim adamları zeka testlerinde yüksek skor yapan erkeklerin daha fazla sağlıklı sperm sayısına sahip olduklarını belirtiyorlar. Zeka testlerindeki düşük skor da sperm kalitesinin düşüklüğüne delalet olduğunu söylüyorlar.

New Mexico Üniversitesi profesörlerinden Geoffrey Miller, sperm kalitesini ve zekayı aslında aynı genlerin etkilemediğini söylüyor fakat bu iki özelliğin bir çeşit özel bir biyolojik ağ ile birbirine sıkı sıkıya bağlı olduğunu ve kadınların eş seçerken bu biyolojik ağdan etkilendiklerini savunuyor.

Miller bu sonuca Vietnam savaşının biyolojik etkilerini araştırırken ulaştığını belirtiyor. 425 sperm örneğinde bu sonucu kanıtladığını belirten Miller, ekibi ile birlikte sperm kalitesini düşüren uyuşturucu kullanımı ve yaş gibi etmenleri çıkardıktan sonra bu bağlantıyı kurduklarını da söylüyor.

Goeffrey Miller yapılan tüm araştırmalar sonucunda sperm kalitesi ve zeka arasındaki bağlantının tesadüfi bir durum olmadığını ve ciddi bir etkileşim olduğunu savunuyor. Miller ayrıca kadınların da bu kalıtımsal özelliği kendilerine eş seçerken bilinçsiz bir şekilde dikkate aldıklarını söylüyor.
Seni Unutmadık Barış Akarsu