Gönderen Konu: Trabzon İnşaatçılar ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlık Seçimi  (Okunma sayısı 186 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.429
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Trabzon İnşaatçılar ve Esnaf Sanatkarlar Odası Başkanlık Seçimi


Trabzon İnşaatçılar Esnaf ve Sanatkârlar Odası’nın seçimi 11 Şubat’ta yapılacak. 19 yıldır gayrimenkul sektöründe faaliyet gösteren Semih Sarıalioğlu, ekibi ile çalışmalarını hızlandırdı. Genç bir ekip anlayışı ile yola çıktıklarını ifade eden Sarıalioğlu, el ele omuz omuza vererek hiçbir görevden kaçmayacaklarını söyledi. Sarıalioğlu, “Odamız, 621 seçmeni olan çok güçlü bir odadır. Bu güçle güzel programlı, temiz, dürüst ve eşit bir şekilde görev yaptıktan sonra hem kurumumuzun bünyesindeki üyelere başarılı ticaret yapma yolları açarız hem de üyelerimizle güzel bir çatı içinde acı ve sevinçte birbirimize değer vererek üzüntüsüne mutluluğuna ortak oluruz” dedi.

SORUNLARI ÇÖZMEK İÇİN YOLA ÇIKTIK

Adaylık sürecimiz, mevcut başkanımızın yönetim haricinde ki üyelerin sorunlarını dinlememesi, sorunlarla istişare yapmaması, destek olamaması ve değer katamamasından dolayı, odamızın daha aktif hale gelmesi için bu yola çıktık. Yolumuz uzun ve meşakkatli Allah yar ve yardımcımız olsun.

KOLTUĞA DEĞER KATILMALI

Ben daha önce Beşirlispor Kulüp Başkanlığını yaptım. Bulunduğum koltuğa her zaman değer katmak için yaptım. Amatör spor kulüplerinde başkanlık yapmak zordur. Bu koltuklarda hizmet verdim. Kapanan bir kulübü 3. Lig kapısına kadar getirdim ve başarılı bir şekilde görevimi yeni arkadaşlara devrettim.

ÇIRAKLIKTAN GELDİM

Gayrimenkul sektöründe 19 yıldır görev yapıyorum. Bu sektörün en altından en üstüne varana kadar, çıraklıktan ustalığa kadar yoğun bir fedakârlık yaparak bugünlere geldim. Başarı merdivenlerini atlayarak değil yavaş yavaş çıktım.

TRABZON’U DÜNYAYA TANITACAĞIZ

621 tane seçmeni olan odamızın, başkanlığına aday oldum. 621 seçmeni olan bir oda çok güçlü bir odadır. Bu güçle güzel programlı, temiz, dürüst ve eşit bir şekilde görev yaptıktan sonra hem kurumumuzun bünyesindeki üyelere başarılı ticaret yapma yolları açarız hem de üyelerimizle güzel bir çatı içinde acı ve sevinçte birbirimize değer vererek üzüntüsüne mutluluğuna ortak oluruz. Ticaretlerini dünyaya açma kapılarına öncü oluruz. Yurt dışındaki birçok fuara katıldım. Bu fuarlarda kurumsal bir şirket olarak, kısıtlı alanlar alarak, gayrimenkullerimizi dünyaya tanıtarak pazarlamaya çalıştım. 621 kişinin birlikteliğiyle bir fuar yapıldığı zaman, Trabzonlu inşaatçılar olarak tercümanlarımızla Trabzon’u tanıtırız. Dünyaya Trabzon’un sesini duyururuz.

İLKEM BAŞARI

Semih Sarıalioğlu olarak benim ilkelerim hep başarı olmuştur. Başarı merdivenlerini tırmanabileceğim, bir çatı altında kurulacak her türlü birliktelik ve önceliği kurmaya adayım. Benim öncelikli ilkem ticaretimizi dürüst bir şekilde yapmak. Buradan kazandığımız para ile ailemize ekmek yediriyoruz. Bu rızkın helal olması lazım. Sağlam temellerle büyük bir birliktelik kurmak. Bu birliktelikleri güzel ticaretlerle bağlamak. Sıkıntısı olanın dermanı olmak. Biz oda olarak, inşaatın bel kemiğindeyiz. Allah’ın izniyle bu göreve kendimi adayarak, yönetimim ve üyelerimin ileriye parlak gidebilmesi için her şeyimden fedakârlık yaparak koltuğa layık bir şekilde gelmek istiyorum.

GÜÇLERİMİZİ BİRLEŞTİRDİK

Odamızın 4 adayı vardı. Abdullah Kefelioğlu ve İsa Kaplan arkadaşımızla güç birliği yaptık. Çok istikrarlı çalışmalar yapan 2 başkanımızla kader birliği yaptık. Allah razı olsun. Bunlar önce Allah’ın izniyle daha sonra vesile olan kişilerle birliktelik oldu. 3 kişi başarı için güzel bir karar aldı. Kaybedecek  vaktimiz yok. Başarı merdivenleri birlikte çıkarak, birliktelik kurmaya karar verdik. Odamızı bölmek değil birleştirmek olduğunu üyelerimiz de görüyor.

ÜYELERİMİZ ARKAMIZDA

Trabzon’da inşaat sektöründe uzun zamandır görev alıyorum. Birçok inşaatçının gayrimenkul danışmanlığını yaptım. Sıkıntılarına dertlerine bire bir şahit oldum. Odamızın geçmişteki yönetimi sıkıntılarla çok ilgilenmedi. Derde derman olmaya çalışmadılar. Bu yüzden biz adayız ve bu kadar üye arkamızda. Eğer sıkıntılarla ilgilenseydiler biz bugün aday olmaya cesaret dahi edemezdik.

ÜLKEMİZ SIKINTILI SÜREÇTEN GEÇTİ

Gayrimenkul sektörü ülkemizin lokomotifi. Bu sektör yavaşladığı andan itibaren piyasada ciddi anlamda sıkıntılar doğar. Birkaç yıl önce ülkemizde gezi olayları yaşandı. Bombalar atıldı. Ülkemizi bölmeye çalıştılar. O yıllar turizmin tam patlama dönemiydi. Onun arkasından sancılı bir turizm sezonu yaşandı. Ülkeler ‘Gitmeyelim sıkıntı var’ dediler. Sonrasında Rusya ile krizler oldu. Bir yazıda öyle geçirdik. Turistler gelmedi. Ülkemizde 2016 yazı hareketli olacak diyorduk darbe yaşandı. Bizim başımıza gelen pişmiş tavuğun başına gelmedi. Bu olaylar neticesinde turistler gayrimenkul almadı. Neticesinde de gayrimenkul fazlası oldu. Türkiye genelinde gayrimenkul satışı dış güçler tarafından durduruldu. Gayrimenkul rakamları şu anda gerçek fiyattadır. Devlet tarafından da desteklemeler yapılıyor. Faiz oranları yüksek eğer 10 puan gerilerse önümüzdeki sezon daire fazlalığı kalmaz. Arap vatandaşları da Türkler gibi. Gayrimenkul rakamlarının çok arttığı düşüncesindeler. İnşallah önümüzdeki sezon güzel geçecek.

KISITLI İMKANLARLA ÜYELERE ULAŞIYORUZ

Üyelerimize ulaşmamız için elimizden geleni yapıyoruz. Bu süreçte kısıtlı zamanımız var.

Bu süreç içerisinde mevcut başkan ve yönetim üyelere ulaşmamızı engellemek için elinden geleni yapıyor.