Gönderen Konu: Gözü Kaynak Almasına Ne İyi Gelir – Tedavi Uygulaması  (Okunma sayısı 173 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.428
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Gözü Kaynak Almasına Ne İyi Gelir – Tedavi Uygulaması

Kaynakçılık mesleği oldukça zor ve de bir hayli dikkat edilmesini gerektiren bir meslek dalıdır. Üstelik iş yapılan alanların durumuna bağlı olarak da daha zor bir hal alabilmektedir. Gözü kaynak alan kişiler, kaynak ışığı ile sürekli karşı karşıya kalan kişilerdir. Bu kişilerin yaşamlarında yer edinmiş olan göz ağrıları ve bu ışığa bağlı bir şekilde oluşan gözde kanlanmalar kişilerin gözlerinde hasar oluşmasına yol açabilmektedir. Uzun yıllar bu meslek ile karşı karşıya kalan kişilerin göz sağlıklarına bu bağlamda dikkat etmeleri önerilmektedir.

GÖZÜ KAYNAK ALMASI KAÇ GÜN SÜRER?

Gözü kaynak alması durumundan yapılması gerekenler bu süre kişiye bağlı olarak da değişkenlikler gösterse de genel anlamda kişilerde üç günlük bir süre sonunda iyileştiği görülmektedir. Bu süreç kısa gibi görülse de aslın da ciddi görme sorunları ile karşı karşıya kalınabilecek olan bir süreç olarak da kişilerde yer alabilmektedir. Gözlerde görmeye bağlı bir şekilde batmalar, ağrılar ve yanmalar gözlemlenebilmektedir. Bu durumların ortaya çıkış sebebi ise gözde aşırı derece oluşan ateşlenmedir.

GÖZÜ KAYNAK ALMASININ TEDAVİ YÖNTEMLERİ



Sorunun tam anlamı ile ortadan kalkabilmesi için ilk olarak bu ateşin minimum seviyeye düşürülmesi gerekmektedir. Bu aşamada da yıllardır uygulanmakta olan en temel etken olan patates uygulaması ve buz kompresi tedavisi ile gözlerdeki ateş düşürülmeye başlanır. Gözde oluşan ağrılar içinde bir dilim patates şifa kaynağı olabildiği gibi bu problemle karşı karşıya kalan kişiler için de büyük bir yardım sağlayabilmiş olmaktadır. Hem gözdeki ateşi alırken diğer taraftan da ağrının azalmasına yardımcı olabilmektedir. Kaynak alan göze uygulanmakta olan bu tedavilerin yanı sıra işinde uzman bir cerrah ile iletişim kurularak ilaç tedavisi ile de yardım sağlanabilmektedir. Bu ilaçlar aracılığı ile kısa sürede tedavi imkanı da sağlanabilmiş olmaktadır.

Kaynak alan gözler ışığa karşı olabildiğince daha hassas bir hal almasından dolayı karanlık ortamlarda yer almaları onların açısından daha sağlıklı olacaktır. Aşırı ışık alan bir alanda olması gözlerde ağrıya sebep olabileceği gibi karanlık ortamlarda bulunmak da bu ağrının azalması için bir artı sağlayabilmiş olabilecektir.

Kaynak: http://ecanblog.com/gozu-kaynak-almasina-ne-iyi-gelir-tedavi-uygulamasi