Gönderen Konu: Çağ Üniversitesi Avrupa’da İlk 100’de  (Okunma sayısı 164 defa)

Çevrimdışı Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Çağ Üniversitesi Avrupa’da İlk 100’de
« : 06 Ağustos 2019, 20:10:19 »
ÇAĞ ÜNİVERSİTESİ AVRUPA’DA İLK 100’DE

Ekonomi alanında 2 milyon 300 binden fazla araştırmayı endeksleyen dünyanın en büyük bibliyografik veritabanı olan Ideas-Repec’in 30 ayrı kritere göre yaptığı ciddi ve prestijli Avrupa sıralaması açıklandı. Çağ Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi, özel üniversite ve devlet üniversitesi ayırt edilmeksizin yapılan değerlendirmede ilk yüzde yer alırken, Türkiye’den listeye giren üniversiteler sıralamasında ise 3. sırada yer aldı.

 

ÇAĞ’DAN, TÜBİTAK PROJELERİNE DESTEK

TÜBİTAK 4004 Doğa Eğitimi Ve Bilim Okulları 2017 – 2018 başvurusu kabul edilen  "Doğa Dostu Matematik” ve “Akdenizde El Ele Gökyüzünü Keşfetmeye” adlı projeler, Türkiye Bilimsel ve Teknik Araştırmalar Kurumu tarafından desteklenmeye uygun görüldü. Üniversitemiz Uzay Gözlem ve Araştırma Merkezi sorumlusu Öğretim Görevlisi Arif Solmaz her iki projede de eğitmen olarak katkı sağlayacak. Bu proje kapsamında, merkezimiz bünyesindeki planetaryum ve gözlemevinde, katılımcı öğrenci ve öğretmenlere teorik ve uygulamalı gökbilim eğitimleri verilecek.

ÇAĞ GENÇLİK KULÜBÜ’NDEN ULUSLARASI PROJE

İlk aşaması Bulgaristan’da gerçekleştirilen Entrepreneurial Lab’da, Çağ Gençlik Kulübü Yönetim Kurulu Üyeleri ülkemizi temsilen, Türkiye Liderleri olarak projede yerlerini almışlardı. Projenin 2. Aşaması ise Macaristan’ın  başkenti Budapeşte’de gerçekleşti. ÇAĞ GENÇLİK KULÜBÜ’nün ortak olduğu projeye, üniversitemizi temsilen Uluslararası İlişkiler Bölümü 3.sınıf öğrencisi Seda YÜKSEK liderlik yaparken, Uluslararası Ticaret ve Lojistik bölümü 4. sınıf öğrencisi Emre Hasan TURAÇ’da katılımcı olarak yer aldı.

ÇAĞLILAR ÇİNCE OLİMPİYATLARINDA

Üniversitelerarası Çince olimpiyatlarında üniversitemizi başarıyla temsil eden ögrencilerimizi ve Çince hocamızı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ULUSLARARASI İLİŞKİLER ÖĞRENCİMİZE AVRUPA’DAN BURS

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü 4. Sınıf öğrencisi Nurettin Gevri, T.C. Millî Eğitim Bakanlığı Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Genel Müdürlüğü’nün Macaristan Hükümeti ile ortak yürüttüğü Stipendium Hungaricum Yüksek Lisans Eğitim Anlaşması kapsamında, Macaristan’da yüksek lisans bursu kazandı. Öğrencimizi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ESN ÇAĞ’A, ERASMUS INTERNATIONAL’DAN ÖDÜL

Üniversitemiz ESNÇAĞ (Erasmus Student Network) Kulübü, Social Erasmus ve Exchange Ability alanlarında, Erasmus International tarafından da övgü alan projeleriyle ödül aldılar. Uluslararası Ofis Koordinatörü Gül KULAK danışmanlığında çalışmalarını sürdüren kulübün başkanı Burçak ARIKAN, “48 üniversitenin projeleriyle katıldığı etkinlikte en iyiler ödülünü almak bizi son derece mutlu etti. Son yıllarda bu ödülü üst üste alan tek üniversite olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu bağlamda da uluslararası alandaki çalışmalarımıza devam edeceğiz” dedi.

ÇAĞ HUKUK MEZUNU TÜRKİYE’NİN EN ETKİLİ 100 AVUKATINDAN BİRİ SEÇİLDİ

İngiliz derecelendirme kuruluşu Legal500’ün açıkladığı, Türkiye'nin en etkili 100 şirket avukatı listesi yayınladı. Üniversitemiz Hukuk Fakültesi mezunu Tuna Yasin DOYUK, binlerce avukatı geride bırakarak,  listeye girmeyi başardı ve  bizleri gururlandırdı. Porland Porselen’in Türkiye ve İngiltere lokasyonunu yöneten ve İstanbul Barosuna kayıtlı olarak çalışan Tuna Yasin DOYUK,  aynı zamanda New York Eyalet Barosu'na 'affiliate member' olarak kayıtlı. Mezunumuz Tuna’nın başarılarının daim olmasını diliyor ve kendisini kutluyoruz.

ÖĞRENCİMİZ DOĞUKAN USLU'YA ABD'DEN DAVET

Üniversitemiz Uluslararası İlişkiler Bölümü 4.sınıf öğrencisi Ömer Doğukan USLU, Türkiye'den her yıl beş öğrencinin seçildiği ve bu yıl  Dialogue Institutes tarafından  düzenlenen, United States Department of State tarafından desteklenen “SUSI- Students Leadership” programına seçildi.

Türkiye’den seçilen sadece beş öğrenciden biri olan USLU, Amerika Birleşik Devletleri tarafından 5 haftalığına Philadelphia, Atlanta, New York ve Washington D.C. şehirlerinde gerçekleştirilecek workshoplara davet edildi

Doğukan USLU “Amerikan hükümeti ihtiyaçlarımızı karşılayarak bizi birçok kültürel etkileşime dahil etti, örneğin Budist tapınakları, farklı kiliseler, sinagoglar ve farklı kültürel tarihi alanlara gittik aynı zamanda birçok farklı akademisyen, politikacı ve bilim insanıyla tanışma ve  Beyaz Saray, United States Capitol ve New York Birleşmiş Milletler Ana Merkezi'ne girme fırsatım oldu.  İngilizce eğitimim sayesinde böylesine önemli bir fırsatı elde ettiğim için Üniversiteme çok teşekkür ederim. Ayrıca Uluslararası İlişkiler öğrencisi olarak aldığım mesleki eğitim sayesinde workshoplarda zorlanmadan önemli çalışmalar yapabildim” dedi.

ÇAĞ’DA ULUSALRARASI GİRİŞİMCİLİK SEMİNERİ

Üniversitemiz Uluslararası Ofis tarafindan "The way of Success" konulu seminer düzenlendi. Bulgaristan Champions Factory'den Üniversitemize gelen Shirin Amin, Alexandra Goteva ve Alexander Balabanov tarafından verilen seminerde öğrencilere 'girişimcilik ' ve yurtdışı staj olanakları hakkında detaylı bilgiler verildi.

ÇAĞLI ÖĞRENCİ AVRUPA’DA, TÜRKİYE’DEKİ PSİKOLOJİ ÖĞRENCİLERİNİ TEMSİL EDECEK

Üniversitemiz Psikoloji Bölümü öğrencisi  Gülzemin CANBOLAT başarılarına bir yenisini daha ekledi. Öğrencimiz, Türk Psikoloji Öğrencileri Çalışma Grubu’nda Dış İşlerden Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi seçilerek Türkiye’deki binlerce psikoloji öğrencisini, Avrupa’da temsil etme hakkı kazandı. Malta’da gerçekleştirilen 32. EFPSA (Avrupa Psikoloji Öğrencileri Birlikleri Federasyonu) Kongresi’ne katılarak görevi devraldı. Bir yıl boyunca EFPSA’da Türkiye Psikoloji Öğrencileri Koordinatörü olarak görev yapacak öğrencimize ÇAĞ Ailesi olarak başarılar dileriz.

ÜNİVERSİTEMİZ HUKUK FAKÜLTESİ ELSA’DA TÜRKİYE 3.SÜ OLDU

ELSA-İstanbul  (The European Law Students' Association/ Avrupa Genç Hukukçular Derneği) tarafından düzenlenen "Prof. Dr. Rona Serozan III. Kurgusal Duruşma Yarışması"nda, Üniversitemiz Hukuk Fakültesi 3. oldu.  Türkiye’den 40 fakültenin katıldığı yarışmada, Arş. Gör. Orkun TAT’ın  koçluğunda hazırlanan öğrencilerimiz  Bekir Gökfe Çelik, Semih Can Yıldız, Damla Bayındır, Mustafa Ekici ve İlayda Sapmaz’ı tebrik ediyor ve başarılarının devamını diliyoruz.

ÖĞRETİM ÜYEMİZ PROF.DR.İLHAN ÖZTÜRK 'ÜN DÜNYA BAŞARISI

Meslek Yüksekokulu Müdürümüz Öğretim Üyesi Prof.Dr. İlhan ÖZTÜRK RePEc/IDEAS (Research Paper in Economics) verilerine göre dünyadaki 50,000 ekonomist arasında makaleleri en çok görüntülenenler arasında 1. Sırada yer almıştır.

RePEc veri tabanına kayıtlı 50,000 ekonomist ve 13,669 kuruluş yer almaktadır. Repec tarafından aylık olarak 36 gösterge kullanılarak yayınlanan sıralamaya göre, Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK Dünya genelinde makaleleri en çok görüntülenen ekonomistler arasında 1. Sırada yer almıştır. Prof. Dr. İlhan ÖZTÜRK’ün 155’in üzerinde Uluslararası Dergilerde yayınlanmış makalesi bulunmakta ve birçok uluslararası dergi editörlüğü ve hakem kurulu üyeliği bulunmaktadır. Ayrıca Mart 2018 itibari ile Google Scholar atıf verilerine göre çalışmalarına toplam 6,824 atıf yapılmış ve H-Endeksi 41’dir.

 

ÖĞRETİM ÜYEMİZ DINESH RAMOO’NUN ULUSLARARASI BAŞARISI

Öğretim üyemiz Dinesh Ramoo , Almanya’da Wolkswagen Vakfı tarafından düzenlenen Herrenhauser Konferansı’nda "Expanding into the unknown: Analysing Speech Errors in a Non-European Language" başlıklı bildirisiyle birinci seçildi.

 

ÖĞRETİM GÖREVLİMİZ FATMA TOKÖZ GÖKTEPE’YE ABD’DEN BURS

Üniversitemiz Fen Edebiyat Fakültesi İngilizce Öğretmenliği Bölümü öğretim görevlisi Fatma TOKÖZ GÖKTEPE, Study of United States Institutes (SUSI) tarafından, Seattle Üniversitesi’nde “Contemporary American Studies” konusunda eğitim ve araştırma bursu kazandı. Dil eğitimi alanında Türkiye’deki öğretim elemanları arasından sadece GÖKTEPE’nin kazandığı bursu dünya genelinde yaklaşık on kişi aldı. Fatma TOKÖZ GÖKTEPE’yi tebrik ediyor, başarılarının devamını diliyoruz.



ÖĞRETİM ÜYEMİZ DR. TUĞBA GÜLEŞ’E ULUSLARARASI ÖDÜL

Üniversitemiz Hukuk Fakültesi akademisyenlerinden Dr. Tuğba GÜLEŞ, Viyana Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen uluslararası konferansta,  “Intellectual Property Protection for Plant Innovation: Farmers as User-Innovators and Farm-Saved Seed Exemption” başlıklı akademik çalışmasıyla, en iyi makale ödülüne layık görüldü. Akademisyenimiz kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.

ELT ÖĞRETİM GÖREVLİMİZ GÜRCAN DEMİROĞLARI’NA ULUSLARARASI ÖDÜL

Üniversitemiz İngilizce Öğretmenliği Bölümü Öğretim Görevlisi Gürcan Demiroğları, Kıbrıs Sosyal Bilimler Üniversitesi ev sahipliğinde düzenlenen Uluslararası Sosyal Bilimler Kongresi'nde "Candidate Academicians' Attitudes Towards Foreign Language Examination"  başlıklı bildirisiyle alanında en iyi bildiri ödülüne layık görüldü. Lisans ve yüksek lisans eğitimlerini üniversitemizde tamamlayan Demiroğları’nı kutluyor, başarılarının devamını diliyoruz.