Gönderen Konu: Bebeğinizin gelişimi için iyi beslenme şart!  (Okunma sayısı 209 defa)

Çevrimiçi Hamza

  • Osc Kurucu
  • 1. SINIF ÜYE
  • ********
  • İleti: 161.413
  • Puan 13008
  • Cinsiyet: Bay
  • Dünyanın En Çok Mesaj Gönderen Üyesi :))
    • Profili Görüntüle
    • Hosting
Bebeğinizin gelişimi için iyi beslenme şart!
« : 01 Kasım 2017, 18:21:05 »
Bebeğinizin gelişimi için iyi beslenme şart!

Bebekler henüz sistemleri ve organlarının gelişimi tam anlamıyla gerçekleşmediği için bebeğin sağlıklı gelişimi konusunda oldukça duyarlı olunmalıdır. Bebeğin ilk 6 ay anne sütü ile beslenmesi sağlanılmalı ve 6 aydan sonra da ek besinler kullanılmalıdır. Bu ek besinler arasında özellikle pirinç muhallebisi, sebze püresi, meyve püresi ve yoğurt kullanılabilmektedir.

Bebeğin zihinsel ve fiziksel olarak iyi bir gelişim göstermesi için de yine beslenme en önemli faktördür. Birçok anne bebek gelişimi hakkında artık çok daha bilgi sahibi olduğu için daha sağlıklı bebekler dünyaya gelmektedir.

Annelerin özellikle bebeklerin ilk doğduğunda oldukça endişeli oldukları bebek bakımı da yine önemli konular arasındadır. Özellikle bebeğin giymiş olduğu kıyafetlerde dikiş olmamasına, terletmemesine ve giysi malzemelerinde herhangi bir metal bulunmamasına dikkat etmelisiniz.



Sizin ona elinizle temas etmeniz bile bebek gelişiminde önemlidir ve ileride size ne kadar olumlu yönde tepki vereceğini göreceksiniz. Bebeğinizin gözlerine bakın, onunla yüz yüze gelin. Yeni doğmuş bir bebeğin kendi tenini alması ilerleyen zamanlarda olur. Yeni doğduğu için gözleri ve vücudu şiş olabilir, vücudunda lekeler görülebilir. 1. Aydan sonra tamamen bu şişlikler gider kendi tenini almış olur. Daha birkaç günlük bebeğin gözleri kapalı olur. Tesadüfen çok nadir gözleri açık görülebilir. Fakat tamamen açılma süreci biraz ileriki zamanlarda olur. Gözleri açılan bebeğin görme kabiliyeti gelişmediği için sadece parlayan nesnelere karşı dikkatli bakmaları gözlemlenir. İlerleyen aylarda görme kabiliyetleri gelişir ve her şeyi net olarak görebilirler. İlk günler görme menzili 15 – 30 CM civarındadır. 1 metre veya 10 metre ilerisini göremezler. Görme organlarına göre kulakları daha hassastır ve her şeyi rahatlıkla duyabilirler.

Kaynak: https://bebekler.name.tr/bebek-gelisimi