Gönderen Konu: "İstanbul dezavantaj"  (Okunma sayısı 746 defa)

Çevrimdışı Guiza

  • Osc Çizik Üye

  • 3. SINIF UYE
  • *
  • İleti: 4.672
  • Puan -4405
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Sanane@Oyunsiteniz.com
    • Profili Görüntüle
    • www.Oyunsiteniz.com
"İstanbul dezavantaj"
« : 31 Ocak 2008, 20:20:47 »
Şampiyonlar ligi 2. turunda Fenerbahçe ile eşleşen Sevilla Kulübü'nün teknik direktörü Manolo Gimenez, 20 Şubat'ta İstanbul'da yapacakları maç öncesinde açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe ile çeyrek finale çıkma mücadelesi yapacak olan Sevilla, kentin 10 kilometre uzağındaki MantaQuinto'de bulunan Ciudad Deportivo idman sahasında çalışmalarını sürdürüyor. Sabah 10.00'da başlayan ve 2 saat süren idmanda futbolcuların neşeli oldukları görüldü. Sevilla Teknik Direktörü Manolo Gimenez yönetiminde fizik, kondisyon ağırlıklı çalışan futbolcuların birbirleriyle şakalaşmaları dikkat çekti. Gimenez, forvet oyuncularına bol bol gol çalışması yaptırırken kalecilere ise yan top çalıştırdı.

Sabahın erken saati olmasına rağmen çok sayıdaki Sevilla taraftarının idmanı takip ettiği gözlendi. İki saatlik idmanın ardından futbolcular taraftarlarla bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi.

Teknik direktör Manolo Gimenez, antrenman sonrasında AA muhabirleri Ramazan Ercan ve Halil Şahin'e özel röportaj verdi. Fenerbahçe ile 20 Şubat'ta yapacakları Şampiyonlar Ligi 2. Tur karşılaşmasının önemine dikkat çeken Gimenez, rakibi Fenerbahçe'nin iyi bir takım olduğunu belirtti. La Liga'da lider Real Madrid'in 24 puan gerisinde 8. sırada bulunan Sevilla'nın önemli futbolculara sahip olduğunu kaydeden Gimenez, Fenerbahçe maçını kazanarak çeyrek finale yükselmeyi istediklerini dile getirdi.

Gimenez, şöyle konuştu:

''Şampiyonlar Ligi kurasında eşleştiğimiz Fenerbahçe, Avrupa'daki çok iyi takımlardan bir tanesi. Fenerbahçe ile yapacağımız mücadele sonunda çeyrek finale yükselmek istiyoruz. Fenerbahçe'de hepsi birbirinden iyi futbolcular var. Takımda en ünlü kişi ve benim tanıdığım, uzun yıllar da İspanya'da forma giyen Roberto Carlos var. Roberto Carlos çok profesyonel, iyi bir oyuncu, ancak diğerleri de o kadar iyi ve önemli futbolcular. Türk futbolu son yıllarda büyük bir ivme kazandı. Önemli yere geldi. Fenerbahçe çok iyi bir takım, ama çeyrek finale çıkan taraf biz olmak istiyoruz.''

-''İSTANBUL DEZAVANTAJ''-

İlk maçın İstanbul'da olmasının avantaj mı yoksa dezavantaj mı olduğu yönündeki soruya Gimenez, Fenerbahçe'nin iyi bir taraftarı olduğunu, taraftar baskısı altında oynayacaklarını, bunun bir dezavantaj olduğunu kaydetti. Gimenez, ''Her zaman deplasmanda oynamak dezavantajdır. Bir futbol kulübünün evindeki maç gibi değildir, ama evimizde olsak da risk olabilir. İyi bir sonuç yakalamak istiyoruz'' diye konuştu.

Fenerbahçe'nin Şilili yeni transferi orta saha oyuncusu Claudio Maldonado'yu da değerlendiren Gimenez, bu futbolcunun önemli bir oyuncu olduğunu söyledi. Maldonado'nun Latin Amerika'da ismi çok duyulan ve önemli işler başaran bir futbolcu olduğunu ifade eden Gimenez, ''Maldonado ile anlaşma yapıldığına göre izlenmiş, görülmüş ve beğenilmiş. Takıma katkısı elbette olacaktır'' dedi.

Sevilla Teknik Direktörü Gimenez, iki takımın da turu geçmek için şanslarının eşit olduğunu sözlerine ekledi.

-SEVİLLA TARAFTARI FENERBAHÇE'YE ŞANS VERMİYOR-

Öte yandan, idmanı izlemeye gelen Sevilla taraftarı, Şampiyonlar Ligi'nde Fenerbahçe'ye pek şans vermedi. Sevilla taraftarından Antonionu Sosa, ''Sevilla geçmiş dönemde Avrupa kupalarında çok başarılı oldu. Fenerbahçe'ye çok fazla şans tanımıyorum. Hem deplasmanda hem de kendi evimizde yeneriz'' dedi.

Juan Garcia isimli taraftar ise Sevilla'nın her şekilde maçı kazanacağına inandığını belirtti.

Sevilla'da yayın yapan Estavio Deportivo gazetesi muhabirlerinden Juan Rodalas da ''Fenerbahçe'yi çok iyi tanımıyorum. Sevilla'yı sürekli takip ediyorum. Çok iyi hazırlanıyorlar. Sevilla'nın kesinlikle kazanacağını düşünüyorum. İlk maçın İstanbul'da olması dezavantaj değil'' diye konuştu.