Gönderen Konu: Devler Ligi'nin özeti...  (Okunma sayısı 939 defa)

Çevrimdışı YuRY

  • MODERATÖR
  • 1. SINIF ÜYE
  • ***
  • İleti: 17.264
  • Puan 1606
  • Cinsiyet: Bay
    • MSN Messenger - Tr_YuRY@hotmail.com
    • Profili Görüntüle
Devler Ligi'nin özeti...
« : 13 Ocak 2007, 07:26:39 »
Şampiyonlar Ligi'nde ilk tur gurup maçları, Salı ve Çarşamba günü sekiz gurupta oynanan 16 karşılaşmayla tamamlandı. Guruplarında bir üst tura yükselen, UEFA Kupası'na kalan ve Avrupa defterini kapatan takımlar belli oldu.

Şampiyonlar Ligi gurup maçlarında dikkat çeken önemli bir nokta ise İngiliz takımlarının başarısı oldu. Ülkelerini temsil eden Manchester United, Chelsea, Arsenal ve Liverpool, guruplarında ilk sırayı alarak ikinci tura adlarını yazdırdı.

PORTO ARSENAL EL ELE
Barcelona'nın bulunduğu A Gurubu'nda altı maçta 13 puan toplayan Chelsea, Galatasaray'ın da bulunduğu C Gurubu'ndan yine 13 puanla ilk sırada çıkan Liverpool, F Gurubu'nda 12 çıkaran Manchester United ve G Gurubu'nda son maça kadar şans kovalayan ve son maçta Porto'yla golsüz berabere kalarak 11 puanla zirvede yer alan Arsenal, Şampiyonlar Ligi'nin en başarılı takımları arasında yer aldılar. İngiliz ekiplerine bir başka ada takımı Celtic'de dahil edildiğinde toplam 5 Britanya takımı ikinci tura yükselen 16 takım arasında yer almış oldu.

GIGGS'TEN BİR REKOR
Manchester United'ın yıldızı Ryan Giggs ise, takımının Benfica'yı 3-1 yendiği maçta bu sezon ilk Avrupa Kupası golünü atarak Şampiyonlar Ligi tarihinde arka arkaya 12 sezonda da gol atma başarısı gösteren ilk futbolcu oldu.

İNGİLİZ DAMGASI
Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nin kazanan son Britanya takımı oldu. İngiliz ekibi, 2005 yılında AC Milan'ı İstanbul'da unutulmaz bir maçın ardından saf dışı bırakarak tarihinde beşinci kez kupaya uzanmıştı. Celtic ise, 1967 yılında Avrupa şampiyonu olarak bu alanda en büyük başarıyı gösteren ilk ada takımı olmuştu. Arsenal ve Chelsea ise müzelerinde Avrupa'nın en büyük kupası bulunmazken, Manchester United ise bu sevinci iki kez yaşadı.

5 Britanya takımının kupada ikinci tura yükselmesini değerlendiren Manchester United Teknik Direktörü Alex Ferguson, duygularını, "Son 16 takımın hepsi çok kaliteli. Aralarında beş Britanya takımı olması kesinlikle büyüleyici. Birisinin kupayı kazanacağını ümit ediyorum" dedi.

İSPANYOL ÜÇLÜSÜ
İngiliz ekipleri dışında 9 kere Avrupa'da kupa kaldıran İspanyol ekibi Real Madrid, iki kez bu sevinci yaşayan bir başka İspanyol temsilcisi Barcelona ve altı kez şampiyonluk sevinci yaşayan İtalyan ekibi AC Milan'da 15 Aralık'taki kura çekiminde listeye adlarını yazdıran diğer önemli takımlar oldu.  3 İspanyol ekibi, Şampiyonlar Ligi'nde adlarını ikinci tura yazdırarak İngilizleri takip ettiler.

Son Şampiyonlar Ligi Şampiyonu ve 1992'nin kupa sahibi Barcelona, son maçında Werder Bremen'i 2-0 yenerek ikinci tur biletini kaptı. 9 kez kupanın sahibi olan Real Madrid ise, Dinamo Kiev deplasmanında Ronaldo'nun attığı 2 golle 2-2'lik beraberliği sağladı ve ilk tur maçlarını Lyon'un ardından ikinci tamamladı. 2004 yılının UEFA Kupası Şampiyonu Valencia ise, D Gurubu'nda altı maçta dört galibiyet alarak bir üst tura yükseldi.

ROMA TARİHİNİ YENİDEN YAZDI
Şüphesiz Şampiyonlar Ligi İtalyanlar olmadan düşünülemez. 2006 Dünya Kupası'nı kazanan İtalya Milli Takımı'nın ardından ülkede yaşanan şike ve bahis skandallarına rağmen İtalyan ekipleri Şampiyonlar Ligi'nde yollarına kayıpsız devam etti.

AC Milan, son maçında kendi sahasında Fransız temsilcisi Lille'e 2-0 yenilmesine rağmen son 16'ya adını yazdırdı. İki kere Avrupa şampiyonu olan Inter ise B Gurubu'nda Bundesliga devi Bayern Münih'in ardından ikinci tura yükseldi. Bir başka İtalyan ekibi AS Roma ise, D Gurubu'ndaki son maçında Valencia'yı 1-0 yenerek tarihinde ilk defa son 16 takım arasına kaldı.

Şampiyonlar Ligi'nde ülkelerini başarıyla temsil eden takımlar arasında Fransızlar da ön sıralarda yer alıyor. Fransa Ligi'nde son 5 sezonda şampiyon olan Olimpik Lyon, Real Madrid'in bulunduğu E Gurubu'nu zirvede tamamlayarak üst tura çıktı. Milan'ı deplasmanda 2-0 yenen Lille'de tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi'nde son 16 takım arasına adını yazdırdı.

Galatasaray'ın gurubunda çıkan Hollanda temsilcisi PSV Eindhoven 1988 yılının şampiyonu ünvanıyla ikinci turda ülkesini temsil etti. 4 kez kupayı müzesine götüren Bundesliga devi Bayern Münih'le, iki kez şampiyonluk sevinci yaşayan Portekiz temsilcisi FC Porto'da ikinci tur vizesi alan diğer takımlar oldu.

Şampiyonlar Ligi'nde guruplarında ilk iki sırayı alarak bir üst tura yükselen takımlar ve üçüncü sırayı alarak UEFA Kupası'nda son 32 takım arasına kalan takımlar şöyle:

A Gurubu: Chelsea (İngiltere), Barcelona (İspanya)
B Gurubu: Bayern Münih (Almanya), Inter Milan (İtalya)
C Gurubu: Liverpool (İngiltere), PSV Eindhoven (Hollanda)
D Gurubu: Valencia (İspanya), AS Roma (İtalya)
E Gurubu: Lyon (Fransa), Real Madrid (İspanya)
F Gurubu: Manchester United (İngiltere), Celtic (İskoçya)
G Gurubu: Arsenal (İngiltere), FC Porto (Portekiz)
H Gurubu: AC Milan (İtalya), Lille (Fransa)

UEFA Kupası'nda A Gurubu: Werder Bremen (Almanya)
B Gurubu: Spartak Moskova (Rusya)
C Gurubu: Bordeaux (Fransa)
D Gurubu: Shakhtar Donetsk (Ukrayna)
E Gurubu: Steaua Bucharest (Romanya)
F Gurubu: Benfica (Portekiz)
G Gurubu: CSKA Moscow (Rusya)
H Gurubu: AEK Athens (Yunanistan)



Çevrimdışı LeGeND-MæN

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 25.719
  • Puan 1937
  • Cinsiyet: Bay
  • Mangal Yürekli Adam
    • Profili Görüntüle
Devler Ligi'nin özeti...
« Yanıtla #1 : 03 Temmuz 2007, 16:16:39 »
eyw kardeşim...
tarz yaratmak için Ağır Abi OLma!! Ağır Abi Dediğin Sevdimi Tam Sever Giydiğini herkez Beğenir, Saygısı Sonsuz Sevgisi Ebedi Olur..

DAĞLARINA DARGIMIM YAR...



Çevrimdışı DeViL

  • 1. SINIF ÜYE
  • *****
  • İleti: 11.454
  • Puan 2621
  • Cinsiyet: Bay
  • ultrAslan
    • AOL Instant Messenger - uA
    • Yahoo Instant Messenger  - Pc-co
    • Profili Görüntüle
Devler Ligi'nin özeti...
« Yanıtla #2 : 03 Temmuz 2007, 16:47:38 »
paylaşımın için teşekürler..!