Gönderen Konu: "Carlos hızını kaybetmiş"  (Okunma sayısı 863 defa)

Çevrimdışı XeLL

  • Osc Yönetici
  • 1. SINIF ÜYE
  • ******
  • İleti: 10.445
  • Puan 351
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
"Carlos hızını kaybetmiş"
« : 06 Ağustos 2007, 12:52:11 »
Avrupa Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turunda Fenerbahçe ile eşleşen RSC Anderlecht'ın kulüp başkanı Roger Vanden Stock çok zor bir kura çektiklerini söyledi. AA muhabirine açıklama yapan başkan Stock, kurada Fenerbahçe'nin kendilerine çıkmamasını çok istediklerini belirterek, ''Biz kurada Fenerbahçe'nin önüne çıkmak istemedik ama onlar bizim önümüze çıktı. Karşımıza gelebilecek en zor takımdı. Rakibimizin iddialı olduğu Roberto Carlos gibi oyuncuları kadrosuna eklemesinden belli. Bizim tek avantajımız ikinci maçın Belçika'da oynanması'' dedi.

Teknik direktör Frank Vercauteren ise zor bir takımla eşleştiklerini ifade ederek, ''Fenerbahçe ile yapacağımız maçın tarihi çok yakın. Bu maça kadar ciddi çalışmamız gerekiyor. Fenerbahçe hiç tanımadığım bir takım, ancak bazı oyuncu değişiklikleri yaptıklarını duydum. Yardımcılarımla beraber Köln'e gidip Süper Kupa maçını izleyeceğim. Fenerbahçe şampiyon bir takım ama şu an işleri büyütmek istemiyorum. Tek tek oyuncuların güçlü ya da güçsüz olması önemli değil, ben karışma çıkacak 11 isme bakarım'' diye konuştu. Ligde dün KV Mechelen ile yaptıkları ilk maçı da değerlendiren teknik direktör Vercauteren, ''Çok iyi bir oyun sergilemedik. Pas yüzdemiz düşüktü. Gereksiz uzun toplar yaptık. Oyunumuzu kuramadık. Bazı oyuncularım formunda değildi. Daha çok işimiz var'' ifadelerini kullandı.

HASSAN: ''ZOR MAÇLAR YAPACAĞIZ''

Anderlecht'te forma giyen eski Beşiktaşlı futbolcu Ahmed Hassan, Fenerbahçe ile zorlu maçlar yapacaklarını ve sahada her iki takımın da büyük bir mücadele sergileyeceğini söyledi. Anderlecht'in küçümsenmemesi gerektiğini vurgulayan Mısırlı futbolcu, ''İlk maçın Türkiye'de olması bizim için avantaj. Beşiktaş'tan sonra Türkiye'de sahaya çıkacağım için çok heyecanlıyım. Türk taraftarlar dünyanın en iyi taraftarları. Kolay olmamasına rağmen turu geçeceğimize inanıyorum'' dedi.
Galatasaraylı eski futbolcu Mbo Mpenza, Fenerbahçe'ye karşı oynamaya şu anda hazır olmadıklarını dile getirerek, ''Tabii ki mücadele edeceğiz. Ama Türkiye şampiyonunu yenmek zor olacak. Kuradan çok da mutlu değilim'' yorumunu yaptı.

Belçikalı milli futbolcu Bart Goor ise her iki maçta da ellerinden geleni yapacaklarını kaydederek, şöyle konuştu:  ''Çok zor bir kura çektik. Rakip Türkiye şampiyonu ama elimizden gelen her şeyi yapacağız. Çok dikkatli oyuna girip kendi istediklerimizi yapmamız gerekiyor. Benim en çok korktuğum isim Kezman. Roberto Carlos büyük isim ama yaşlandığı için eski hızını kaybettiğini gördüm. O konuda pek korkmuyorum. Ancak kullandığı frikiklere dikkat etmemiz lazım.'' Öte yandan Anderlecht'te forma giyen eski Fenerbahçeli futbolcu Serhat Akın'ın, teknik direktör Vercauteren'in kadroda düşünmemesi nedeniyle PAF takımla birlikte çalıştığı belirtildi.

Bu arada Belçika Birinci Ligi'nin ilk resmi maçında dün KV Mechelen takımıyla karşılaşan Anderlecht, karşılaşmaya Zitga Daniel, Deschacht Olivier, Biglia, Van Dame, Tchite, Mbo Mpenza, Ahmed Hassan, Mbark Boussoufa, Juhasz, Pareja, Wasilewski'den oluşan 11'iyle çıktı.