Gönderen Konu: Radyolojide CR Teknolojisi  (Okunma sayısı 718 defa)

Çevrimdışı Sinoplu57

  • Osc Admin
  • 1. SINIF ÜYE
  • *******
  • İleti: 17.625
  • Puan 291
  • Cinsiyet: Bay
    • Profili Görüntüle
Radyolojide CR Teknolojisi
« : 06 Şubat 2008, 00:16:34 »
Radyolojide CR Teknolojisi
Kadıköy Şifa Sağlık Kurumları doktorlarından Dr. Levent Soydan; yeni bir teknoloji olan Computed Radiography (CR) ya da dijitalize röntgenin artık tüm direkt grafilerde ve aynı zamanda meme kas, yağ ve bez yapılarını incelemek amacıyla kullanılan, yüksek kontrast çözünürlüğe sahip bir yumuşak doku radyolojisi olan mamografide kullanıldığını belirtiyor.

Klasik röntgen ve klasik mamografiden farklı olarak, filmlerin öncelikle özel bir kasete çekildiğini belirten Dr. Levent Soydan; "Bu kasetler özel bir elektronik tarayıcıya okutularak dijital ortamda görüntüler elde ediliyor. Sonraki aşamada, bu görüntüler yüksek çözünürlüklü özel monitörlerde inceleniyor. Görüntüler üzerinde büyütme, ölçüm ve kullanılan X-ışının dozuna bağlı olmadan, kontrast ayarı gibi pek çok işlem yapılabildiği için, hastaya tekrar film çekme ihtiyacı büyük ölçüde ortadan kalkıyor."

CR tekniğinin konvansiyonel (klasik) röntgen grafisine ve klasik mamografiye göre pek çok üstünlüğü bulunduğuna dikkat çeken Dr. Levent Soydan; "Radyasyon dozu klasik mamografiden daha düşük, kontrast çözünürlük ise daha yüksek oluyor. İnceleme süresinin kısalığı sayesinde, çekimden birkaç dakika sonra görüntüleri izleyebiliyor ve yeterliliği konusunda bilgi sahibi olabiliyoruz. Görüntüleri dijital ortamda arşivliyor, saklayabiliyor ve aktarabiliyoruz."

Kadıköy Şifa Hastanesi olarak CR teknolojisi ile, hastalarına her türlü radyolojik hizmeti verebildiklerini belirten Dr. Levent Soydan; Görüntüleme Merkezi'nde bulunan CR tekniği ile çalışan radyoloji sistemlerini; panoramik röntgen, direkt radyografi sistemleri, CR teknolojisi ile dijital mamografi şeklinde, üç grupta topluyor.

Sağlık sektöründe 31. yılında olan Kadıköy Şifa Hastanesi, sürekli yenilenen, tam donanımlı altyapısı, yüksek standartlardaki hizmeti ve deneyimli ekibi ile, Görüntüleme Merkezleri'nde hastalıklarına hızlı ve doğru tanı koymanın öneminin bilinciyle hizmet veriyor.