O**** 3 kanserden korumuyor
Bazı balıklarda ve sebzelerde bulunan O**** 3 adlı yağ asidinin, kalp-damar hastalıklarından korumakla birlikte kansere karşı koruyucu etkisi olmadığı belirlendi.
ABD Tıp Derneği’nin (JAMA) yayın organında çıkan makaleye göre, 1966 ile 2005 yılları arasında O**** 3 konusunda yayınlanmış 38 incelemeyi tahlil eden uzmanlar, yağ asidinin kanserden koruyucu etkisi olmadığına hükmetti.
Araştırma sonunda rapor hazırlayan Catherine MacLean, “O**** 3 yağları, özellikle kalp-damar hastalıkları riskini azaltma bakımından yararlı sonuçlar sağlıyor ama bizim tespitimize göre, O**** 3’ün kanseri önleme konusunda böyle bir özelliği yok” dedi.
O**** 3’ün kanser riskini hem azalttığına hem de artırdığına dair bazı incelemelerin yayınlanmış olduğunu hatırlatan MacLean, “Oysa biz kanser riskiyle O**** 3 arasında bağlantı olmadığını gösteren çok sayıda inceleme bulunduğunu gördük ve kanserle yağ asitleri arasında sebep-sonuç ilişkisi olmadığına hükmettik” ifadesini kullandı.